Despre Marius Floare
Studii: A urmat, in perioada 1998-2002, studiile de licenta ale Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In 2004 a absolvit studiile masterale „Institutii de drept privat” din cadrul aceleiasi universitati. In anul 2014 a obtinut titlul de doctor in drept civil (cu distinctia summa cum laude), sub coordonarea prof. univ. emerit dr. Liviu Pop. In perioada 2019-2021 a urmat un program post-doctoral privind dreptul sanatatii.
Activitate profesionala: Este avocat definitiv si lector universitar in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost consilier juridic al unei institutii financiare nebancare in perioada septembrie 2002-ianuarie 2005, iar din 1 februarie 2005 este avocat in Baroul Cluj.
In perioada februarie 2007-aprilie 2016 a fost partener senior in cadrul societatii civile de avocati L.M.S. & Asociatii din Baroul Cluj, ocupandu-se in principal de litigii civile si de dreptul familiei, de contencios administrativ si fiscal, precum si de acordarea de asistenta juridica clientilor din mediul de afaceri sau altor persoane fizice in cauzele penale privind infractiuni economico-financiare. Din anul 2016 este titular al Cabinetului de avocat dr. Floare Marius-Ioan.
Din anul 2013 este cadru didactic titular la Departamentul de drept privat al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In prezent este titular de curs la disciplinele Scriere juridica (anul II), Drept medical (anul III), titular de seminarii la disciplinele Dreptul familiei (anul III) si Introducere in dreptul civil (anul I), precum si Drept international privat (anul IV). In perioada 2004-2013 a fost cadru didactic asociat la aceeasi facultate, ocupandu-se in mod neintrerupt de seminarele de Dreptul familiei (anul II), iar din anul universitar 2012-2013 si de seminarele la disciplina Introducere in dreptul civil (anul I).
Publicatii: A publicat studii de specialitate in lucrari colective, dintre care amintim: Evolutia situatiei copilului din afara casatoriei in istoria dreptului privat, in D.A Popescu, S. Golub (editori), O familie pentru Europa, o Europa a familiilor?, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2022; Repere istorice privind aparenta in materie de casatorie si filiatie, in A. Almasan, I. Varsta, C.E. Zamsa (editori), In Honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2021; Developments in Family Law – Year by Year: Romania, in O. Szeibert (editor), Developments in Family Law – Year by Year I (2018), Elte University Press, Budapesta, 2019; Exercitarea autoritatii parintesti si problema locuintei obisnuite a copilului in dreptul intern, dreptul comparat si in dreptul international privat, in M. Avram (coordonator), Autoritatea parinteasca. Intre maretie si decadere, Ed. Solomon, 2018; Rapport roumain, in Concepts, intérêts et valeurs dans l'interprétation du droit positif, Travaux de l'Association Henri Capitant, Journées italiennes, Tome LXVII, année 2017, Paris, LB2V/Bruylant, 2018. Este autor a numeroase studii in reviste de specialitate, dintre care amintim: Figura juridica a copilului in istoria dreptului privat european, in Revista de Dreptul Familiei, Supliment/2021; Aspecte juridice privind sanatatea publica in contextul istoric al marilor epidemii, in Studia Universitatis Babes-Bolyai, Iurisprudentia, nr. 4/2020; Reprezentarea intre soti – repere istorice, in Revista Romana de Drept Privat nr. 2/2019; Publicitatea legala si regimurile matrimoniale, in Revista Romana de Drept Privat nr. 2/2018; Istoricul unui concept: putativitatea casatoriei in gandirea juridica medievala si contemporana, in Studia Universitatis Babes-Bolyai, Iurisprudentia, nr. 4/2016; Observatii privind buna si reaua-credinta in executarea contractelor de drept comun, in noul Cod civil al Romaniei si in dreptul comparat, in Revista Romana de Drept Privat nr. 5/2014. Este autor al cartilor Fise de drept civil. Dreptul familiei (in coautorat), Ed. Universul Juridic, 2018; Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2015; Dreptul familiei. Caiet de seminar, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2013.
- Reduceri fulger
- Noutati
- Promotii
- Manuale scolare
- Rechizite scolare
- Culegeri si auxiliare scolare
- Birotica si papetarie
- Materiale didactice
- Beletristica
- Carti pt. copii
- Carte straina
- Limbi straine
- Drept
- Medicina si Farmacie
- IT & Calculatoare
- Stiinte umaniste
- Stiinte exacte si tehnice
- Stiinte economice
- Practice si timp liber
- Pachete carti (bundle-uri)
- Jucarii si jocuri
- Cursuri online
- In curs de aparitie
- Lichidare de stoc