Despre Hans Fallada
RUDOLF WILHELM FRIEDRICH DITZEN (1893-1947) – mult mai cunoscut ca Hans Fallada, pseudonim inspirat de numele unor personaje din povestile fratilor Grimm – a fost un scriitor german, ale carui romane evoca viata omului de rand.
Inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, cartile sale, alaturi de cele ale compatriotilor Thomas Mann si Herman Hesse, devenisera bestselleruri internationale. Ecranizarea la Hollywood a primului sau roman important – Si acum ce facem, micutule? – avea sa-i atraga atentia nedorita a regimului nazist pe motiv ca producatorul filmului era evreu. Ulterior, a fost arestat de Gestapo pentru ca a refuzat sa se inscrie in partid si, desi l-au eliberat curand, de atunci inainte aveau sa-l convoace regulat pentru discutii pe marginea scrierilor sale. Hans Fallada s-a incapatanat sa nu fuga din tara si a indurat cu stoicism presiunile politice pentru ca, in cele din urma, sa-si gaseasca refugiu in droguri, alcool si morfina.
Fallada a supravietuit celui de-al Treilea Reich, dar era deja un om sfarsit. Si-a gasit alinare cand a descoperit in arhiva Gestapoului dosarul unor oameni de rand, sot si sotie, care, desi confruntati cu suferintele si incertitudinile traiului sub regimul nazist, s-au opus cu indarjire sistemului. Gasind inspiratie in povestea lor, Hans Fallada a scris Fiecare moare singur in doar douazeci si patru de zile si a murit cateva luni mai tarziu, inainte ca romanul sa fie publicat.
- Reduceri fulger
- Noutati
- Promotii
- Manuale scolare
- Rechizite scolare
- Culegeri si auxiliare scolare
- Birotica si papetarie
- Materiale didactice
- Beletristica
- Carti pt. copii
- Carte straina
- Limbi straine
- Drept
- Medicina si Farmacie
- IT & Calculatoare
- Stiinte umaniste
- Stiinte exacte si tehnice
- Stiinte economice
- Practice si timp liber
- Pachete carti (bundle-uri)
- Jucarii si jocuri
- Cursuri online
- In curs de aparitie
- Lichidare de stoc