Descriere - Tratat de psihologia personalitatii - Mihai Anitei
Tratatul de fata propune o abordare exhaustiva asupra personalitatii, analizand acest concept din perspectiva curentelor semnificative ale psihologiei moderne, dar si din unghiul geneticii si neurostiintelor, al psihopatologiei si teoriilor organizationale. Tratatul infatiseaza in primele capitole teoriile de baza ale personalitatii: de la psihanaliza, cognitivism si behaviorism la abordarea centrata pe "trasaturile de personalitate" (incluzand instrumentele Big Five si 16-PF).
In continuare, sunt explicate relatiile dintre personalitate si profesie din perspectiva psihologiei organizationale, cu accent pe leadership, performanta si stresul profesional. Dupa ce sunt explicate pe larg corelatiile dintre anumite trasaturi de personalitate cu unele comportamente specifice (de ordin social, sexual, alimentar sau agresiv), tratatul se incheie cu prezentarea celor mai uzitate instrumente standardizate de evaluare a personalitatii (MMPI, NEO-PI-R etc.). Scris intr-un limbaj clar si accesibil, tratatul se adreseaza nu doar studentilor, ci si practicienilor din psihologie, sociologie, educatie sau asistenta sociala.
Mihai Anitei este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei de la Universitatea din Bucuresti (UB) si presedinte al Colegiului Psihologilor din Romania. Specializat in psihologia muncii, a mai publicat cinci volume, dintre care Fundamentele psihologiei (Editura Universitara, 2010) si Psihologie experimentala (Polirom, 2007).
Mihaela Chraif este conferentiar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul UB si psiholog specialist in domeniul organizational. Este autoarea unui Tratat de psihologia muncii (Editura Trei, 2013).
Vlad Burtaverde este doctorand in psihologia personalitatii la UB si consultant pentru cariera profesionala.
Teodor Mihaila este doctorand in psihologie organizationala la UB si consultant in managementul resurselor umane.
Cuprins :
Cuvant-inainte Partea intai Introducere in conceptul de personalitate Capitolul 1. Scurt istoric al conceptului de personalitate Capitolul 2. Definirea personalitatii
Partea a doua Teoriile personalitatii Capitolul 3. Teoria biologica a personalitatii Capitolul 4. Teoria genetica si enviromentala a personalitatii Capitolul 5. Teoria evolutionista a personalitatii Capitolul 6. Teoria psihodinamica a personalitatii Capitolul 7. Teoria umanista a personalitatii Capitolul 8. Teoria comportamentala a personalitatii Capitolul 9. Teoria cognitiva a personalitatii Capitolul 10. Teoria trasaturilor de personalitate
Partea a treia Personalitate si profesie Capitolul 11. Personalitatea si performanta in munca Capitolul 12. Personalitate si atitudini, comportamente organizationale Capitolul 13. Personalitate si leadership Capitolul 14. Personalitatea si stresul ocupational Capitolul 15. Personalitatea modala
Partea a patra Personalitate si comportament Capitolul 16. Personalitate si diferente interculturale Capitolul 17. Personalitate si comportament social Capitolul 18. Personalitate si sexualitate Capitolul 19. Tulburarile de personalitate Capitolul 20. Personalitate si comportament alimentar Capitolul 21. Personalitate si comportament proactiv/agresiv
Partea a cincea Evaluarea personalitatii Capitolul 22. Elemente de baza in masurarea psihologica Capitolul 23. Evaluarea personalitatii Referinte bibliografice
Produsul face parte din colectia PSIHOLOGIE PSIHOTERAPIE
Nr pagini: 472
Format: 16.5x23.5
An aparitie: 2016
Autor: Anitei, Mihai
Editura: Trei
Colecția: Psihologie Psihoterapie
ISBN: 9786067195385
Răsfoiește cartea - Tratat de psihologia personalitatii - Mihai Anitei
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Editura TREI. Carti de la editura TREI.
Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.
Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.
Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles