Comenzile inregistrate in intervalul 17.04.2025, ora 14:00, si 21.04.2025, ora 23:59, perioada de vacanta prilejuita de sarbatoarea Pastelui, vor fi procesate incepand cu data de 22.04.2025.
Descriere - Opere Complete. Cercetari experimentale - Volumul 2 (C.G. Jung)
Aplicarea creatoare de cãtre Jung a experimentelor de asociatie a constituit o parte a investigatiei de pionierat efectuate la inceputul acestui secol la Burghölzli din Zürich, sub egida riguroasã a lui Eugen Bleuler. Cercetãrile lui Freud, desi cunoscute pe atunci, dar incã recunoscute cu greu, au fost avute in vedere in mod evident de cãtre Jung cand a examinat comportamentul aparent derutant al asociatiilor.
In loc sã-l dea la o parte si sã-l priveascã drept o simplã abatere sau ca pe „o lipsã de reactie", el a aplicat asupra acestui comportament metoda interpretãrii si a formulat „teoria complexelor". Astfel a salvat metoda asociatiilor de „pedanteria stiintificã… si i-a redat vitalitatea si interesul pentru viata realã". Studiile din acest volum au reprezentat la vremea lor un progres revolutionar in folosirea tehnicilor experimentale.
„In 1903 am recitit Interpretarea viselor a lui Freud. Ceea ce ma interesa inainte de toate era utilizarea conceptului de «mecanism de refulare». Intalnisem frecvent refularile in experimentele mele cu asociatiile de cuvinte: la anumite cuvinte-stimul, pacientii fie nu gaseau niciun raspuns asociativ, fie mi-l dadeau dupa un timp de reactie considerabil prelungit. O astfel de perturbare survenea cand cuvantul-stimul atingea o durere sufleteasca sau un conflict psihic, de care pacientii nu erau constienti." - C.G. Jung, Amintiri, vise, reflectii
„Experimentul asociatiilor ne arata complexele ideatice ale pacientului. In multe cazuri, acesta incearca, pe orice cai, sa nege existenta complexului sau macar sa o minimalizeze. Intrucat, din punct de vedere terapeutic este important sa-l determinam pe pacient sa se autocunoasca, sa-si cunoasca propriile complexe, trebuie sa tinem cont de aceasta circumstanta si, prin urmare, sa procedam cu prudenta si tact." - C.G. Jung, Cercetari experimentale
CUPRINS
Prefata ingrijitorilor editiei germane I. STUDII DE DIAGNOSTIC AL ASOCIATIILOR
I. CERCETARI EXPERIMENTALE REFERITOARE LA ASOCIATIILE OAMENILOR SANATOSI. In colaborare cu Franz Riklin II. ANALIZA ASOCIATIILOR UNUI EPILEPTIC III. DESPRE COMPORTAMENTUL TIMPILOR DE REACTIE IN EXPERIMENTUL ASOCIATIILOR IV. OBSERVATII EXPERIMENTALE ASUPRA FACULTATII MEMORIE V. PSIHANALIZA SI EXPERIMENTUL ASOCIATIILOR VI. DIAGNOSTICUL PSIHOLOGIC AL „STARII DE FAPT" VII. ASOCIATIA, VISUL SI SIMPTOMUL ISTERIC VIII. SEMNIFICATIA PSIHOPATOLOGICA A EXPERIMENTULUI ASOCIATIILOR IX. DESPRE PERTURBARILE DE REPRODUCERE IN EXPERIMENTUL ASOCIATIILOR X. METODA ASOCIATIILOR XI. CONSTELATIA FAMILIALA
II. CERCETARI PSIHOFIZICE XII. DESPRE EFECTELE PSIHOFIZICE SECUNDARE IN EXPERIMENTUL ASOCIATIILOR XIII. CERCETARI PSIHOFIZICE CU GALVANOMETRUL SI PNEUMOGRAFUL LA OAMENII NORMALI SI LA BOLNAVII PSIHIC. De Frederick Peterson si C.G. Jung XIV. ALTE CERCETARI DESPRE FENOMENUL GALVANIC, DESPRE PNEUMOGRAFE SI RESPIRATIE LA OAMENII NORMALI SI LA BOLNAVII PSIHIC. De Charles Ricksher si C.G. Jung
III. APENDICE XV. DATE STATISTICE DESPRE RECRUTARE XVI. NOI ASPECTE DE PSIHOLOGIE JUDICIARA. O contributie la metoda diagnosticului psihologic al „starii de fapt XVII. METODELE DE CERCETARE PSIHOLOGICA UTILIZATE LA CLINICA DE PSIHIATRIE DIN ZÜRICH XVIII. O SCURTA PRIVIRE DE ANSAMBLU ASUPRA TEORIEI COMPLEXELOR XIX. DESPRE DIAGNOSTICUL PSIHOLOGIC AL „STARII DE FAPT". Experimentul dovedirii „starii de fapt" din procesul Näf de la Curtea cu juri ANEXA Bibliografie Indice de nume Indice de termeni
Autor: C.G. Jung Nr. de pagini: 784 ISBN: 978-606-719-553-8 Anul aparitiei: 20177
Produsul face parte din colectia COLECTIE DE AUTOR - JUNG
Răsfoiește cartea - Opere Complete. Cercetari experimentale - Volumul 2 (C.G. Jung)
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara si minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Editura TREI. Carti de la editura TREI.
Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.
Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.
Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles