Descriere - Curajul de a fi tu insuti (editie noua)
Lucrarea cea mai emoţionantă a lui Jacques Salomé ne introduce în arta de a comunica la nivelurile profunde ale conştiinţei, pentru a pune bazele unor relaţii vii şi armonioase cu sine şi cu ceilalţi. Pornind de la experienţa personală şi de la descoperirile cotidiene ale existenţei sale, ne oferă câteva repere pentru: a explora zonele de umbră ale personalităţii noastre, capcanele şi neînţelegerile din relaţia cu sine şi cu ceilalţi; a învăţa să depăşim înfrângerile, violenţele şi suferinţa; a avea curajul de a merge mai departe. O carte de referinţă pentru timpul prezent, când arta de a comunica este o necesitate a reuşitei personale. Pentru Jacques Salomé, comunicarea este ştiinţa de a trăi. Un pod între spiritualitate şi psihologie, Curajul de a fi tu însuţi este o cartă a dreptului omului de a trăi mai bine printre ceilalţi.
Jacques Salomé este psihosociolog, formator, scriitor şi poet. Şi-a obţinut licenţa în psihiatrie socială la École pratique des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare în relaţii interumane Le Regard fertile de la Roussillon-en-Provence, unde predă o bună parte dintre cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III. Jacques Salomé doreşte să transforme comunicarea într-o materie de sine stătătoare ce se predă în şcoli şi crede în responsabilizarea individului în vederea creării unor relaţii sănătoase, printr-o comunicare activă. Şi-a început cariera în domeniul relaţiilor interumane pornind de la cercetările şi lucrările ce aparţin curentului psihologic umanist, reprezentat de Carl Rogers. La începuturile carierei sale, s-a folosit de psihanaliză, mergând pe direcţia propusă de Milton Erickson, pentru care inconştientul este un rezervor de resurse, şi nu o componentă întunecată a psihicului. În primele sale cursuri de formare, Jacques Salomé a folosit tehnici corporale cum ar fi Rebirth, bionergia sau mijloacele de expresie scenică, precum psihodrama. După aceste numeroase experienţe, ajunge la o metodă personală. El creează un sistem teoretico-practic, dezvoltând concepte şi instrumente proprii. Astfel ia nastere metoda ESPERE (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţionala Esenţiala). Scopul demersurilor sale pedagogice şi educative nu este acela de a da sfaturi, ci de a stimula reflecţia personală şi maturizarea, de a declanşa trezirea conştiinţei şi luarea de poziţie faţă de sine şi faţă de ceilalti. Punctul de plecare este exprimarea personală. A format până în prezent peste 40 000 de asistenţi sociali, medici, psihologi şi consultanţi. A ţinut conferinţe şi cursuri de formare şi are discipoli (moderatori în metoda ESPERE şi formatori de moderatori) în Franţa, Belgia, Québec, Elveţia, Insulele Réunion. Este autor a peste 30 de cărţi, coautor al unor lucrări de referinţă despre comunicare şi cuplu, teoretician în cadrul Asociaţiei pentru Comunicare Relaţională prin Ascultare Activă. Cărţile sale au fost traduse în 27 de limbi, inclusiv în limba română (Vorbeşte-mi, am atâtea să-ţi spun, Dacă m-aş asculta, m-aş înţelege, apărute la editura Curtea Veche). Semnează cronici permanente în revistele Psychologies (Franţa) şi Le Guide Ressources (Canada); numeroase apariţii în presa francofonă (articole cu şi despre el, interviuri şi cronici ale conferinţelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médicine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage. Este tatăl a cinci copii.
Titlul original: Le courage d'etre soi
Traducător: Elena Neculcea
Coperta: Dan Perjovschi, Dan Stanciu
Anul apariţiei: 2007
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 7 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.