Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Transport la 4.9 lei la Pachetomat si Easybox pentru comenzi de minim 59 de lei
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
In secolul XXI, numarul actelor de criminalitate si violenta a ajuns la un nivel extrem de ridicat, atat in comparatie cu perioadele anterioare, cat si in contrast cu incercarile diferitelor comunitati ori organizatii de a proteja, cat mai mult posibil, viata umana si ordinea sociala. Visul unei epoci moderne nonviolente este in disensiune cu realitatea umbrita considerabil, daca nu chiar pierduta in intuneric de producerea diverselor delicte.
Altfel spus, in timp ce o parte din formele de violenta si crima existente in prezent sunt contracarate, altele noi se petrec si prejudiciaza prin insasi puterea atribuita de fiinta umana. De aici decurge un paradox al societatii actuale – oare aceasta, prin procesul de dezvoltare pe care il parcurge, isi mistuie in mod repetat propriile postulate ale ratiunii, drepturile fundamentale si realizarile date tocmai de evolutie?
Premisa de baza a cartii este aceea ca in Romania criminalitatea violenta reprezinta o problema sociala prea putin studiata si explicata, prin raportare la impactul pe care il are odata cu fiecare manifestare. Din aceasta perspectiva, volumul contribuie la cunoasterea fenomenului in cauza, cu orientare directa asupra unor note distinctive existente la nivel national, precum incidenta, reglementarile si sanctiunile penale, istoriile de viata ale agresorilor studiati ori experientele mai multor practicieni in domeniu. De asemenea, in cadrul lucrarii sunt avansate principii si recomandari care pot sa fie utile in consolidarea politicilor sociale si penale nationale de prevenire si control al diverselor acte de criminalitate violenta.
Categorie: Stiinte umaniste » Psihologie
Autor: Mihaiu, Simona
An aparitie: 2021
Nr pagini: 231
Format: Academic