Meditatia este o practica veche de peste doua mii de ani. Departe de a fi apanajul Orientului, ea este intalnita la multi mistici si calugari crestini. In prezent capata tot mai mult teren in lumea occidentala, in varianta ei laica - meditatia constiintei depline sau mindfulness, cum mai este cunoscuta in spatiul anglofon. Poate fi practicata in viata de zi cu zi, in cabinetele medicilor si ale psihoterapeutilor, in scurtele pauze impuse de munca epuizanta la birou. Beneficiile ei au fost demonstrate de numeroase studii: serenitate, forta, luciditate, o mai buna sanatate fizica si psihica, dar si posibilitatea de a rezista umbrelor timpului nostru: digitalizarea excesiva a vietii, insingurare, solicitari multiple.
In cartea sa, Cristophe André ne propune 40 de exercitii accesibile, simple, care sa ne aduca in contact cu noi insine si cu lumea inconjuratoare, dezvaluindu-ne poate fatete necunoscute ale noastre, ale ei, sau ajutandu-ne sa vedem nuante acolo unde mai inainte vedeam doar culori uniforme.
Christophe André este medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris si profesor la Universitatea Paris X, psihoterapeut. Editura Trei a tradus mai multe titluri ale autorului francez, printre care: Cum sa ne purtam cu personalitatile dificile; Imperfecti, liberi si fericiti; Despre arta fericirii, Confesiuni psy, Trei prieteni, in cautarea intelepciunii (scrisa impreuna cu Alexandre Jollien si Matthieu Ricard).
Cuprins
INTRODUCERE: FITI PREZENTI IN PROPRIA VIATA INDICATII DE FOLOSIRE A LUCRARII DE FATA
1. Respiratia 2. Bavardajul gandurilor 3. Sa savuram 4. Doar ceva si nimic altceva… 5. Sa fim constienti de starea noastra interioara 6. Cum adormim 7. Contemplarea naturii 8. Corpul 9. Cum rezistam tentatiilor si impulsurilor
10. Bunavointa 11. Sa ne reculegem inainte de a actiona 12. Sa mergi cu constiinta pe deplin treaza 13. Forta interioara: meditatia muntelui 14. Clipa prezenta 15. Cum sa mancam cu constiinta pe deplin treaza 16. Emotiile dureroase 17. A fi aici si in alta parte 18. Sa ne privim semenii cu tandrete 19. In clipa aceasta traiesc
20. Telos si skopos 21. Despre buna utilizare a ecranelor 22. Sa facem o tocana de legume 23. Ascultand sonoritatile lumii 24. Angoase, nelinisti si ruminatii 25. A nu face nimic 26. Sa facem exercitii de intindere cu constiinta pe deplin treaza 27. Recunostinta 28. Raspundem sau reactionam? 29. Utilul si inutilul: meditatia copacului
30. Sa nu faci rau 31. Spatiile de respiratie 32. Reculegerea 33. In fata suferintei: refugiul in constiinta deplina 34. Trei fericiri 35. Sa reflectam cu tot corpul 36. Sa vezi invizibilul 37. Sa suradem 38. Bunavointa fata de sine 39. Iluminari 40. Lucrurile care se incheie
MULTUMIRI
Produsul face parte din colectia PSIHOLOGIE PRACTICA
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Editura TREI. Carti de la editura TREI.
Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.
Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.
Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles