Descriere - 101 succese terapeutice. Depasirea transferului si a rezistentei in psihoterapie
In psihoterapie, cheia succesului este lucrul cu transferul
In ce consta un succes terapeutic si cum se obtine? Pornind de la 101 situatii clinice reale, autorul exploreaza seria de intervent ii terapeutice reusite aflate la dispozitia terapeutului in fiecare dintre fazele psihoterapiei, explicand ce interventie ar functiona cel mai bine pentru anumite tipuri de personalitate, cand trebuie aplicate si de ce se dovedesc a avea succes. In plus, contureaza portrete vii atat ale pacientilor, cat si ale terapeutilor, astfel incat cititorul sa-i poata intelege nu doar ca pe niste entitati clinice, dar si ca pe fiinte umane. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea este destinata psihologilor care activeaza in toate ramurile consilierii si psihoterapiei, precum si celor interesati sa afle cum functioneaza terapia. Gerald Schoenewolf este profesor de psihologie la New York Institute of Technology, Hunter College si Borough of Manhattan Community College. A publicat peste 20 de carti, printre care The Art of Hating, Counterresistance: The Therapist Interference with the Therapeutic Process, Turning Points in Analytic Therapy si 101 greseli in psihoterapie. Contratransfer si contrarezistenta in psihoterapie (scrisa impreuna cu R. Robertiello), aparuta la Editura Trei.
Cuprins:
Prefata
Introducere: Natura succesului terapeutic
PARTEA INTÂI: INTERVENTII IN FAZA DE INCEPUT
Interventia 1. Un interviu preliminar Interventia 2. Pacienta care a invins mai multi terapeuti renumiti Interventia 3. Pacienta amenintatoare si terapeuta amenintatoare Interventia 4. Pacientul tacut si terapeutul tacut Interventia 5. Pacientul critic si terapeutul care explica Interventia 6. Specialista in terapia prin joc si copilul care tipa Interventia 7. Pacientul care injosea femeile Interventia 8. Terapeuta obosita si pacienta obosita Interventia 9. Terapeutul care abandoneaza Interventia 10. Un succes intarziat Interventia 11. Doctorul care vorbea in limbaj medical Interventia 12. Pacienta seducatoare si terapeutul novice Interventia 13. Pacienta dispusa sa se autosacrifice Interventia 14. Noul pacient plin de zel Interventia 15. Pacientul care avea nevoie de sfaturi Interventia 16. Transferul narcisic Interventia 17. Pacientul nebun si terapeuta trasnita Interventia 18. Pacientul care a adus un dar Interventia 19. Terapeutul gestaltist si personalitatea multipla Interventia 20. Un apel telefonic de la o posibila pacienta Interventia 21. Pacienta care dorea sa-si posede in exclusivitate terapeuta Interventia 22. Terapeutul care s-a confruntat cu Interventia un grup rezistent Interventia 23. Art-terapeutul Interventia 24. Pacientul refractor si terapeuta intelegatoare Interventia 25. Pacienta care nu si-a respectat angajamentul Interventia 26. Pacienta care dorea ca terapeutul sa se intinda langa ea pe canapea Interventia 27. Bebelusul convulsiv si terapeutul pentru copii Interventia 28. Pacientul care statea in pozitii contorsionate Interventia 29. Pacienta timida si retrasa Interventia 30. Pacientul care dorea sa se masturbeze Interventia 31. Despre neinterpretarea viselor Interventia 32. Pacienta care a intarziat Interventia 33. Lesbiana militanta si terapeuta heterosexuala Interventia 34. Pacientul care se simtea lipsit de speranta Interventia 35. Terapeutul care a spus o poveste Interventia 36. Pacientul care nu putea sa-i spuna „Nu" tatalui sau Interventia 37. Pacienta stanjenita si terapeutul care cerea detalii Interventia 38. Terapeutul care a taxat o sedinta la care pacientul a absentat Interventia 39. Pacienta care isi dorea sa fie alungata din terapie Interventia 40. Pastrarea pacientilor este ca pescuitul
PARTEA A DOUA: INTERVENTII IN FAZA INTERMEDIARA
Interventia 41. Cum treci la faza intermediara Interventia 42. Perlaborarea Interventia 43. Terapeuta care nu avea urechi Interventia 44. Sensibilitatea artistica si sensibilitatea nevrotica Interventia 45. Pacientul care si-a sodomizat nevasta Interventia 46. Un vis oedipian si interpretarea sa Interventia 47. Mama masochista Interventia 48. Etape ale recuperarii la o pacienta fixata in stadiul oral Interventia 49. Homosexualul nefericit Interventia 50. O problema cu invidia de penis Interventia 51. Barbatul cu invidie de uter si terapeuta insarcinata Interventia 52. Terapeuta care s-a implicat in delirul unui psihotic Interventia 53. Pacientul care si-a atacat terapeuta Interventia 54. Pacienta care vedea monstri cand se intindea pe canapea Interventia 55. Debutanta reticenta si terapeuta care asculta cu adevarat Interventia 56. Barbatul care a fost violat de mama sa Interventia 57. Culori si emotii Interventia 58. Pacienta care dorea sa slabeasca Interventia 59. Femeia batuta, dar capoasa Interventia 60. Barbatul care suferea de invidie de penis Interventia 61. Pacienta „dependenta" de terapie si specialista in psihodrama Interventia 62. Pacientul schizofren care si-a iesit din pepeni Interventia 63. Onanistul compulsiv si specialistul in terapia familiala Interventia 64. Terapeutul care a infruntat un pacient borderline Interventia 65. Perlaborarea rezistentei pasiv-feminine Interventia 66. Succesul prin tacere Interventia 67. Terapeutul care i-a spus pacientei ca o uraste Interventia 68. Terapeutul care si-a gratificat pacientul Interventia 69. Pacientul care nu dorea sa-si murdareasca terapeutul Interventia 70. Analizanda refractara Interventia 71. Identificarea Interventia 72. Pacienta feminista si terapeuta nonfeminista Interventia 73. Terapeuta care a filmat o sedinta Interventia 74. Pacientul care se temea de umilire Interventia 75. Pacienta care dorea sa se descotoroseasca de terapeutul ei Interventia 76. Strigatul primar Interventia 77. Valurile schimbatoare ale transferului si ale rezistentei Interventia 78. Pacienta care a vrut sa intrebuinteze telefonul terapeutei sale Interventia 79. Barbatul extrem de prietenos Interventia 80. Singuratatea vietii
PARTEA A TREIA: INTERVENTII IN FAZA DE INCHEIERE
Interventia 81. Mai putina singuratate Interventia 82. Terapeuta care nu voia sa se desparta de pacient Interventia 83. Terapeutul care a dezvaluit mai mult despre sine Interventia 84. Refacerea imediata Interventia 85. Ultima sedinta a unei schizofrene Interventia 86. Incheierea ca o interventie in ultima instanta Interventia 87. Fetisistul si analistul-tata Interventia 88. Terapeuta care s-a mutat intr-un alt oras Interventia 89. Pacienta grasa si terapeutul paradoxal Interventia 90. Pacientul care a cerut un certificat Interventia de sanatate mentala Interventia 91. Pacienta care inca mai avea nevoie de terapie Interventia 92. Terapeutul care a devenit prietenul pacientului sau Interventia 93. Pacientul care s-a grabit sa incheie terapia Interventia 94. Stadiul exersarii Interventia 95. Terapeutul care s-a implicat prea mult Interventia 96. Pacienta care a „luat-o la sanatoasa" Interventia 97. Incheierea terapiei cu o pacienta cu personalitate multipla Interventia 98. Terapeuta si alcoolicul recuperat Interventia 99. Travestitul care a regresat Interventia 100. O despartire dulce si plina de regrete Interventia 101. 101 de interventii de succes, in faza de incheiere
Produsul face parte din colectia PSIHOLOGIE PSIHOTERAPIE
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Editura TREI. Carti de la editura TREI.
Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.
Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.
Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles