Descriere - Viata cotidiana in Romania comunista
Cartea reprezinta debutul editorial al autorului si a fost publicata in contextul implinirii a 30 de ani de la caderea comunismului.
Sociologul Dumitru Otovescu, prof. univ. dr. la Universitatea din Craiova, afirma in prefata cartii in peisajul dezbaterilor despre regimul comunist, dominat de reflectii contradictorii, Vlad-Ovidiu Cioaca si-a asumat responsabilitatea unei analize stiintifice a mentalitatilor, practicilor si institutiilor specifice vietii cotidiene in comunism, printr-o abordare ingenioasa, care se axeaza pe folosirea unor metode si tehnici de cunoastere proprii sociologiei si psihologiei sociale.
"Autorul cartii de fata face parte din tanara generatie de sociologi, fiind un veritabil talent in domeniul cercetarii stiintifice a vietii sociale, fapt dovedit de lucrarile sale publicate pana acum. Un studiu sociologic despre viata cotidiana din Romania in perioada regimului comunist, precum cel de fata, este nu numai interesant, dar si necesar pentru a intelege o perioada istorica tulburatoare din evolutia postbelica a societatii noastre. Dupa trei decenii de la caderea dictaturii comuniste, s-au acumulat suficiente date si informatii care permit o abordare relativ obiectiva a functionarii regimului comunist in Romania: 1945-1989. Aceasta parte a evolutiei nationale a fost studiata mai ales din perspectiva istorica, si nu sociologica, precum in actualul demers. Perioada starneste dezbateri aprinse, iar in acest peisaj dominat de reflectii contradictorii, intalnim vocea unui autor tanar, care si-a asumat responsabilitatea unei analize stiintifice, prin intermediul mijloacelor de investigatie sociologica, a mentalitatilor, practicilor si institutiilor specifice vietii cotidiene in comunism. Interesul pentru o cercetare obiectiva este insotit de ingeniozitatea abordarii, care se axeaza pe folosirea unor metode si tehnici de cunoastere proprii sociologiei si psihologiei sociale. Acestea permit reconstituirea cotidianului comunist si a 'urmelor' pe care acesta le-a lasat la nivelul mentalului colectiv", afirma Dumitru Otovescu.
Un studiu sociologic despre viata cotidiana din Romania in perioada regimului comunist, precum cel de fata, este nu numai interesant, dar si necesar pentru a intelege o perioada istorica tulburatoare din evolutia postbelica a societatii noastre. Intr-un peisaj al refelctiilor contradictorii asupra vechiului regim, intalnim vocea unui autor tanar, care si-a asumat responsabilitatea unei analize stiintifice, prin intermediul mijloacelor de investigatie sociologica, a mentalitatilor, practicilor si institutiile specifice vietii cotidiene in comunism. Dumitru Otovescu
Este o carte bine scrisa si bine structurata, care permite prognoza unui debut editorial de succes si a unei cariere stralucite pentru autor. In special ultimul capitol al cartii, care trateaza "comuniscum rezidual" la 30 de ani de la disparitia regimului, pregihureaza un domeniu propriu de cercetare, unde autorul a achizitionat deja o consistenta expertiza. Lavinia Betea
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 216
Format: 13x20
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 5 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.