Descriere - Ingeri in infern - Dora Petrila
Cercetarea stiintifica medicala a avut intotdeauna acea latura calda, umana, acea tendinta fireasca spre progres, spre lumina, care a impins omenirea la nivelul de trai de azi, inimaginabil altadata. Dar a avut si un revers al medaliei, o latura neagra, ascunsa, care cerceta intens, cu acribie, tehnologie si patima blestemata. Un high-tech de ultima ora, implementat pentru a ucide si disimula fapta. Pentru a comite crima, crima la comanda, crima ascunsa cu maiestrie, "cosmetlzata" sub o maladie obisnuita. Crima ca parte a raului in istorie a fost pusa in aplicare fie de serviciile secrete ale SUA, ale URSS/Rusiei, ale Marii Britanii, fie de medicii Imperiului Soarelui Rasare. Cea mai neagra perioada in cercetarea medicala a avut loc insa in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, fara ca perioada postbelica sau actuala sa fie scutita de cercetare stiintifica imorala, chiar criminala, in domeniul medicinii. O cercetare care s-a terminat cu moartea a zeci, a mii de victime inocente. "Exista ceva ce nu se poate transforma in banalitate prin repetare: moartea", spunea Cioran. Oricat s-ar repeta, moartea nu este niciodata banala; nici cand se refera la moartea fiziologica, naturala si cu atat mai putin cand se refera la moartea produsa cu intentie de un serviciu secret civil sau militar. Atunci ea este strigatoare la cer si se numeste crima, iar prin repetare se numeste crima impotriva umanitatii. Unele laboratoare si baze de cercetare medicala sovietice, naziste, japoneze, americane, britanice etc. nu au reusit sau nu au vrut sa faca diferenta intre stiinta reala, onesta, practicata la lumina zilei si noaptea sufletului in care s-a zbatut cercetarea medicala criminala, condusa de oameni de stiinta rau intentionati, de spirite de mana a doua, cu suflet negru, vandut diavolului. Din cate greseli a facut omenirea, medicina utilizata ca arma a crimei a reprezentat un moment de mare ratacire.
Agentiile-sucursale ale Medint practica un spionaj medical virulent, printre care adunarea de date despre liderii politici ai lumii, justificand ca fac asta pentru a vedea daca acestia pot continua sa detina puterea fara pericol pentru tara lor sau pentru tarile din jur. Medint le urmareste sistemul imunitar, susceptibilitatea la anumite maladii si tratamentele pe care le fac. Toate aceste informatii pot fi insa utilizate si in scop criminal, pentru a-I ucide "natural" pe acel lider prin cancer, iradiere sau intoxicatie alimentara. Altfel, de ce ar colabora atat de intens cu CIA si Mossad (in mod special)? La intrebarea aceasta raspunde Insusi Madsen: "pentru a determina cea mai buna metoda de a administra doze toxice de medicamente, agenti patogeni sau alti agenti cauzatori de moarte, adica pentru a practica <asasinarea medicala>". Cum am mai notat, Madsen suspecteaza ca prin metoda asasinatelor medicale au murit Yasser Aratat, Turgut Ozal, presedintele indonezian Sukarno, presedintele egiptean Gamal Abdel Nasser si presedintele Braziliei, Joao Goulart. Ultimul a fost eliminat de la conducerea tarii printr-o lovitura de stat In spatele careia s-a aflat CIA, dupa care, in acelasi an - 1964, s-a autoexilat in Uruguay, unde a murit subit de "atac cardiac". Toate acestea se stiu de la un fost agent de spionaj uruguayan, care a relatat dupa ani de zile de la "incident" ca pastilele pe care le lua Goulart fusesera modificate intentionat pentru a da efect cardiac invers, adica de la coronarodilatatoare fusesera transformate in coronaroconstrictoare. Mai tarziu s-a demonstrat ca bucatarul lui Goulart fusese agent CIA si foarte probabil el plasase medicamentele falsificate.
Cuprins :
Nota autoarei
Introducere
Partea I - Arma crimei medicina
Agentia Centrala de Informatii
Lubianka tempul terorii
Expertii mortii
Stiinta fara constiinta in SUA
Expertii mortii
Alte tari ale lumii alte probleme
Partea a II-a - Cand viata nu conteaza
Crime la Lubianka
Rusia eterna si disimulata crima
O papusa abandonata - Aleksandr Litvinenko
Nr. de pagini : 306
Anul aparitiei : 2014
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 5 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.