Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
Dupa ce ati completat numarul de telefon, un consultant Relatii Clienti va va apela in maxim 15 minute pentru a va prelua comanda cu toate detaliile necesare
Spre mijlocul secolului al XII-lea, regii Angevin-Plantagenet, care domneau in Anglia si si aveau originile in Bretania, Normandia si Anjou, isi construiau un mare regat care, pe langa Anglia, includea si o mare parte din Franta. Casatoria dintre Henric al II- lea si Eleonora de Aquitania, in 1152, avea sa pecetluiasca un vast program hegemonic: de acum, regatul lui Ludovic al VII-lea al Frantei - care fusese primul sot al lui Eleonora si caruia regele Angliei ii era vasal pentru teritorile franceze - nu mai era atat de vast pe cat era cel al rivalului sau de peste Canalul Manecii, chiar daca Ludovic a continuat sa fie stapanul feudal al unor vaste teritorii.
Aceasta situatie a generat o stare de continua tensiune si emulatie, la care se adaugau dificultatile monarhiei Angevin-Plantagenet care domnea peste o Anglie in care normanzii s-au impus in mod violent asupra anglo-saxonilor.
Prin urmare, a fost necesar ca dinastia anglo-franceza sa gaseasca (sau sa inventeze), fie pentru celtii insulari si anglo-saxoni, cat si pentru normanzi, un precedent, o descendent regala care sa innobileze si sa reuneasca cele doua descendente care se aflau de o parte si de alta a Canalului Manecii. Ambele, in egala masura, referitor la vechime si sacralitate, sa poata concura de pe acecasi pozitie cu monarhia franceza - care isi avea centrele sacre la Reims, unde se pastra Amfora Sacra care continea mirul adus de ingeri pentru ungerea suveranilor, iar in abatia Saint-Denis era pastrat drapelul sfant, Oriflamme, daruit, chiar din mana Domnului, lui Carol cel Mare - cat si cu Imperiul romano-germanic - care si-a dobandit sacralitatea de la Capela Palatina din Aachen, unde erau adapostite relicvele lui Carol cel Mare, imparatul franc pe care Frederic Barbarossa l-ar fi canonizat in 1165.
Categorie: Stiinte umaniste » Istorie
Autor: Sessa, Giovanni
An aparitie: 2022
Nr pagini: 191
Tip Coperta: Brosata
Traducator: Corina Sima
Produsul nu are recenzie editoriala deocamdata