Descriere - Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804-2012
„Un demers ce merita o admiratie nemarginita si care, pana acum, nu are rival." – The Guardian
Istoria definitiva a zbuciumatei regiuni a Balcanilor
Aceasta remarcabila si plina de viata istorie a geopoliticii balcanice, ce demareaza cu inceputul secolului al XIX-lea, le ofera cititorilor cadrul istoric esential pentru a intelege tabloul fascinant al evolutiilor dramatice dintr-o zona sfasiata de conflicte. Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.
„Misha Glenny este cel mai intelept si patrunzator dintre toti jurnalistii care s-au ocupat de aceasta parte a Europei in ultimele doua decenii... Aceasta este o carte construita pe un proiect enorm de ambitios, dar este cartea de care deopotriva Europa si America au nevoie." – Neal Ascherson, The Observer
„...o carte de istorie pe intelesul tuturor, in spiritul scolii lui Norman Davies, conceputa pe o scara panoramica, extrem de accesibila, strabatuta de muzica trecutului. Punctele sale forte sunt forta evocarii, detaliul fascinant si amplitudinea narativa. O realizare de exceptie." – Timothy Garton Ash, The Mail on Sunday
„Captivanta... Cartea lui Glenny ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru toti cei care doresc sa afle despre problematica regiunii." – Jonathan Eyal, The Irish Times
In aceasta celebra istorie a Balcanilor, devenita carte de referinta in domeniu, Misha Glenny investigheaza cauzele varsarilor de sange, ale conflictelor si fervorii nationaliste care au ajuns sa defineasca perceptia noastra despre flancul estic al Europei. El dezvaluie cum popoare considerate a fi dusmani implacabili au format, de-a lungul secolelor, aliante surprinzatoare, contrazicand astfel teoria conform careia conflictele din Balcani sunt produsul ineluctabil al unor vechi resentimente.
Relatia dintre Balcani si restul Europei este si ea scrutata intransigent, interventiile occidentale relativ recente intrand, la randul lor, sub vigilenta lupei analizei. Adusa la zi, pentru a include ciocnirile brutale din Kosovo si Macedonia, escaladarea crimei organizate in regiune, ascensiunea Turciei si drumul dificil catre integrarea europeana, Balcanii ramane un studiu fundamental, inegalabil, al celei mai complexe si mai putin intelese regiuni din Europa.
Nr. de pagini: 800
ISBN: 978-606-40-0512-0
Anul aparitiei: 2020
Format: 150 x 225 mm, paperback cu clape
Aceasta carte s-a publicat cu sprijinul Fund for Central and East European Book Projects, Amsterdam si Allianz Cultural Foundation, Berlin.
Produsul face parte din colectia ISTORIE TREI
Răsfoiește cartea - Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804-2012
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.