Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles
O carte aparuta recent pe rafturile librariilor, nu stiu daca ai observat. Desi nu obisnuiesc sa cumpar romane "abia scoare din cuptor", de data asta am facut o exceptie. Trebuie sa precizez ca mi-a fost recomandata, dar ne-au atras, in ordinea aceasta, si titlul, prezentarea de pe verso, coperta. Chiar ar fi foarte interesant de analizat cat, cum si de ce ne influenteaza coperta cartii alegerea de a o cumpara sau nu. Dar despre asta alta data.
Revenind la romanul lui Marc Levy, nimic de reprosat. Sau poate tocmai asta: Mi-a lasat un gust placut la sfarsit, insa, analizand mai bine, imi dau seama ca scrierea nu are parti proaste pentru ca autorul nu si-a asumat nici un risc. Mie avantul acela putin nebunesc, acel ceva neobisnuit mi se pare ca diferentiaza cartile. Iar romanul de fata este ok. Doar OK...
Editura TREI. Carti de la editura TREI.
Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.
Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.
Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.