Leadership academic clujean (1919-2019) - Marius Bojita

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.90 Lei

Apreciere: 3.7/7 (3 voturi)
Status: Indisponibil

Timp confirmare stoc: 3 - 6 zile lucratoare

Comenzile inregistrate in intervalul 23.12.2024, ora 14:00, si 07.01.2025, ora 23:59, perioada de vacanta prilejuita de sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou, vor fi procesate incepand cu data de 08.01.2025.

Departamentul Relatii Clienti va fi inchis in intervalul 25.12.2024 - 07.01.2025.

PRP:60,00 Lei
42,00 Lei
Diferența: 18 Lei ( -30% )

Descriere - Leadership academic clujean (1919-2019)

Proiect editorial dedicat Universitatii clujene la o suta de ani de la infiintare, aparut sub egida Fundatiei Transilvania Leaders

Coordonatori: Vasile Puscas, Veronica Turcus, Serban Turcus
Prefata de Marius Bojita. Studiu introductiv si Nota asupra editiei de Vasile Puscas
Imagine coperta I si imagini forzat: fresca de Costin Petrescu, Auditorium Maximum, Universitatea Babes-Bolyai (foto: Cristian Muntean)

Editie de lux

Colectia Istorie contemporana este coordonata de Prof. Univ. Dr. Vasile Puscas

,,Astazi se considera ca leadership-ul academic, desigur exercitat intr-o institutie/organizatie academica, are menirea de a genera viziunea/misiunea acelei institutii care se preocupa de stiinta, cercetare si educatie, sustinand idei si propuneri creative pe care sa le realizeze in ambianta institutionala guvernata. [...] Liderii Universitatii interbelice clujene au promovat o larga deschidere spre comunitatea academica si stiintifica internationala, construind un prestigiu institutional si comunitar deosebit al Clujului, o reputatie locala, nationala si mondiala. [...] Cei mai multi lideri academici au rememorat lectia programatica a lui Vasile Parvan din 1919, Datoria vietii noastre, asumandu-si nu doar responsabilitatea manageriala, ci si pe cea spirituala, fiind dispusi sa accepte ca aveau o raspundere si fata de societate. [...] Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa cream cadrul pentru un <> care, in opinia noastra, ar putea reconstrui nu doar o comuniune academica si mai puternica si prestigioasa in Cluj-Napoca, ci si o structura institutionala in care cele mai importante universitati clujene sa-si uneasca energiile si potentialul pentru a face fata provocarilor secolului al XXI-lea, inclusiv viitoarelor solicitari ale societatii romanesti." (Vasile Puscas)

* * *

,,In acest an (2019) se implineste un veac de la refondarea Universitatii din Cluj, un demers care a ingemanat vointa autoritatilor statului roman si a intelectualilor din toate provinciile Romaniei si, mai ales, a celor din Transilvania. Fundamentele puse de Generatia Marii Uniri si de procesul reconstructiei Universitatii din Cluj au creat o mareata traditie universitara care a sprijinit si impulsionat aspiratiile spre <> si munca tenace a urmatoarelor generatii de universitari clujeni. Prin fisele bio-bibliografice ale rectorilor si conducatorilor institutiilor universitare clujene din ultimul secol, intocmite de unii dintre fostii rectori si istorici clujeni din zilele noastre, Clubul Rectorilor al Fundatiei Transilvania Leaders a dorit sa readuca in memoria contemporanilor chipuri si fapte ale inaintasilor nostri care, in diferite epoci istorice, au depus eforturi intelectuale si manageriale deosebite pentru ca noi, cei care evocam Centenarul Universitatii Romanesti din Cluj, sa putem ura mediului academic clujean actual si celui viitor sa intreprinda ceea ce va duce Alma Mater Napocensis spre dezideratul care suntem convinsi ca i se cuvine: VIVAT, CRESCAT, FLOREAT." (Marius Bojita)

* * *

,,Volumul Leadership academic clujean (1919-2019) isi are originea in discutiile colegiale ale membrilor Clubului Rectorilor, din cadrul Fundatiei Transilvania Leaders. Pe parcursul celor cinci ani de intalniri sistematice in care fostii rectori ai universitatilor clujene au fost invitati sa continue a-si impartasi experientele profesionale si manageriale, acumulate pe parcursul carierei lor academice si a celei de lider academic, s-a vorbit mult despre Centenarul Marii Uniri, dar si despre Centenarul refondarii pe baze romanesti a Universitatii Daciei Superioare din Cluj, in 1919. Un subiect preferat al actualilor membri ai amintitului Club al Rectorilor din Cluj-Napoca a fost despre lectiile si sugestiile pe care le-au extras din modul cum diferiti lideri academici clujeni au condus Universitatea, implicarea lor in procesele modernizatoare ale Clujului, Transilvaniei si Romaniei in ultimul secol. Unii dintre rectorii universitatilor clujene au devenit adevarate legende nu doar in propria universitate, dar si in intreaga comunitate academica, fiind efigii respectate si de majoritatea clujenilor. Un istoric de la Universitatea Babes-Bolyai a publicat (2013) un scurt volum de prezentare a rectorilor respectivei institutii de invatamant superior, dar prestigiul si evolutia Clujului universitar se datoreaza si celorlalte universitati care au functionat in acest oras. Motiv pentru care Clubul Rectorilor a propus sa sustina publicarea in acelasi volum a unor scurte biografii ale rectorilor care au condus toate institutiile de invatamant superior din Cluj, drept cinstire a Centenarului refondarii, in 1919, a Universitatii din Cluj." (Vasile Puscas)

 

Cuprins

 

Un gand pentru inaintasi (Prefata de Marius Bojita)
Leadership academic clujean, 1919-2019 (Studiu introductiv de Vasile Puscas)
Nota asupra editiei
Universitatea ,,Babes-Bolyai" (Universitatea Regele ,,Ferdinand I" / Universitatea ,,Victor Babes" / Universitatea ,,Bolyai")

Sextil Puscariu
Vasile Dimitriu
Dimitrie Calugareanu
Iacob Iacobovici
Nicolae Banescu
Camil Negrea
Gheorghe Spacu
Ioan Minea
Gheorghe Bogdan-Duica
Emil Hatieganu
Emil Racovita
Iuliu Hatieganu
Nicolae Draganu
Florian Stefanescu-Goanga
Alexandru Borza
Emil Petrovici
Raluca Ripan
Constantin Daicoviciu

Universitatea ,,Bolyai"

Lajos Csogor
Edgar Balogh
Istvan Nagy
Laszlo Banyai
Lajos Takacs

Universitatea ,,Babes-Bolyai"

Stefan Pascu
Ion Vlad
Aurel Negucioiu
Ionel Haiduc
Andrei Marga
Nicolae Bocsan
Ioan-Aurel Pop

Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca (UMF)

Mihail Kernbach
Aurel Moga
Octavian Fodor
Ion Baciu
George Nicu Ionescu
Nicolae Sabin Maier
Oliviu Pascu
Marius Traian Bojita
Constantin Ciuce
Alexandru Irimie

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN)

Alexandru Domsa
Bazil S. Popa
Attila Palfalvi
Ioan Dragan
Horia Colan
Viorel Handra-Luca
Gheorghe Lazea
Radu Munteanu
Aurel Vlaicu
Vasile Topa

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca (USAMV)

Mihai Serban
Constantin Martinovici
Alexandru Petrescu

Marin Chiritescu-Arva
Ioan Safta
Alexandru Buia
Eugen Radulescu
Alexandru Climovschi
Emil Alexandru Negrutiu
Ioan Puia
Alexandru Salontai
Leon Sorin Muntean
Liviu Alexandru Marghitas
Doru C. Pamfil
Cornel Catoi

Academia de Muzica ,,Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca (AMGD)

Gheorghe Dima
Augustin Bena
George Simonis
Sabin V. Dragoi
George Pavel
Mihail Andreescu-Skeletty
Raoul Sorban
Aurel Ciupe
Max (Maximilian) Eisikovits
Mihai Chiorean
Sigismund Toduta
Liviu Comes
Romeo Ghircoiasiu
Liana Rodica Pop
Ninuca Osanu-Pop
Alexandru Farcas
Aurel Marc
Adrian Pop
Vasile Jucan

Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca (UAD)

Alexandru Popp
Romul Ladea
Daniel Popescu
Mircea Balau
Laszlo Feszt
Ioachim Nica
Ioan Sbarciu
Radu Solovastru
Radu Marcel Moraru

Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Cluj (1920-1948)

Aurel Ciortea
George Moroianu
Constantin Lacea
Octavian Prie
Ioan Mateiu
Iosif Ioan Garbacea
Pavel Rosca
Victor Jinga
Gheorghe Dragos
Nicolae N. Condeescu
Laurian Somesan

Institutul Teologic Ortodox din Cluj / Academia Teologica Ortodoxa din Cluj

Pr. Prof. Dr. Andrei Buzdug
Pr. Prof. Dr. Ioan Pasca
Arhid. Prof. Dr. Ioan Vasca
Pr. Prof. Dr. Liviu Galaction Munteanu
Pr. Prof. Univ. Dr. Alexandru Moraru

Academia De Teologie Romana Unita (Greco-Catolica) din Cluj

Grigore Pop
Gheorghe Vidican
Nicolae Pura
Eugen Popa

Institutul Teologic Protestant

Kecskemethy Istvan
Makkai Sandor
Tavaszy Sandor
Imre Lajos
Gonczy Lajos
Maksay Albert
Erdo Janos
Seraphin Vilmos
Nagy Jozsef
Binder Hermann
Nagy Andras
Kovacs Lajos
Borbath Daniel
Juhasz Istvan
David Gyula
Rapp Karoly
Pentek Arpad
Szabo Arpad
Gereb Zsolt
Kovacs Laszlo Attila
Juhasz Tamas
Rezi Elek
Kallay Dezso

Indice de nume



ISBN: 978-606-797-443-0
Nr pagini: 460
Format: 16x23
Anul aparitiei: 2019

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Alte cărți de la editura Scoala Ardeleana

Editura Scoala Ardeleana promoveaza cultura scrisa transilvaneana pentru toata Romania si pentru romanii de pretutindeni. Totodata, aduce in capitala Ardealului autori valorosi din celelalte regiuni ale tarii, precum si scriitori importanti ai literaturii universale. Incepand din 2014 si pana in prezent (2020), Editura Scoala Ardeleana a dat tiparului aproape 1.000 de titluri importante pentru cultura romana si universala, incluse in peste 50 de colectii. Editura Scoala Ardeleana se remarca in primul rand prin publicarea de carte din domenii ale stiintelor umaniste: istorie, critica si istorie literara, filosofie, studii culturale, teatrologie, precum si a lucrarilor academice, a tezelor de doctorat si a altor lucrari stiintifice si universitare. Volume semnate de profesori universitari din toata tara fac parte din bibliografia principala a cursurilor universitare si a lucrarilor de doctorat din domeniile aferente, onorand astfel una dintre valentele esentiale ale editarii de carte, cea didactica si instructiv-educativa (Mentionam aici, in special, Colectiile: Carti-Eveniment, Scoala ardeleana de istorie, Istorie contemporana, Istorie universala, Seria de autor Ioan-Aurel Pop, Biblioteca SINTEZA, Scoala ardeleana de critica si istorie literara, Cosbuc 150, Echinox, Scoala ardeleana de filosofie, Scoala ardeleana de arta, Scoala ardeleana de jurnalism, TIFF Cinefil, Scoala ardeleana de teatrologie, Scoala ardeleana de teatru). Portofoliul editorial include titluri importante ale literaturii transilvanene, dar si lucrari de eseistica, teologie, arte vizuale, psihanaliza, spiritualitate, precum si traduceri din literatura straina (franceza, engleza, spaniola, italiana, portugheza, ceha, sarba, maghiara, ebraica, japoneza, rusa), reusind astfel sa acopere o arie larga in domeniul editarii de carte.
Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.