Sfaturi utile pentru vinul casei - Bernaz, Gheorghe

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 22.11 - Luni, 25.11
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

Ajunge: Luni, 25.11 - Marți, 26.11
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 13.90 Lei

Ajunge: Luni, 25.11 - Marți, 26.11
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.9 Lei

Ajunge: Luni, 25.11 - Marți, 26.11
Apreciere: 2.5/7 (2 voturi)
Editura: CERES
Status: Epuizat

Descriere - Sfaturi utile pentru vinul casei

In lucrare sunt prezentate, pentru producatorii dornici de a-si perfectiona tehnologia de producere a vinului, cateva practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative:  folosirea maielei de drojdii selectionate, folosirea dioxidului de sulf, prepararea vinurilor din recolte avariate, vinificarea in alb", practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h.p.d.


Spre cinstea lor, majoritatea micilor producatori de vin sunt receptivi la sfaturile specialistilor si la noutati. Pentru acesti producatori, constienti ca mai au ceva de invatat si dornici de a-si perfectiona tehnologia de lucru, vom prezenta in lucrarea de fata practici simple, dar hotaratoare in obtinerea unor vinuri sanatoase, cu reale insusiri gustative.


Descriere Produs

1. Conservarea mustului in gospodarie …9
Pregatirea strugurilor pentru obtinerea mustului
Dezinfecctarea recipientilor
Metode de conservare
2. Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie … 12
3. Folosirea dioxidului de sulf (SO2) in vinificatie … 15
Generalitati
Proprietatile dioxidului de sulf
Formele sub care se administreaza dioxidul de sulf
Intrebuintarile S)2 in vinificatia din mica gospodarie
4. Prepararea vinurilor din recolte avariate …44
5. Vinificarea „in alb” … 49
6. Diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri de hibrizi producatori directi …52
7. Imbunatatirea mijloacelor pentru prelucrarea strugurilor de hibrizi producatori directi …55
8. Marirea randamentului in must …58
9. Valorificarea rationala a tescovinei …63
Pastrarea tescovinei
Prepararea rachiului de tescovina
Recuperarea alcoolului din tescovina
Folosirea tescovinei ca furaj
Folosirea tescovinei ca ingrasamant organic
10. Limpezirea si stabilizarea vinurilor pe cale artificiala …74
Cleirea vinurilor
Tehnica cleirii vinului
Limpezirea si stabilizarea vinurilor albe cu bentonita
Limpezirea cu poliamide sintetice
Modul de utilizare a cleiurilor
11. Aparat pentru imbuteliere cu vacuum …89
12. Prepararea otetului in mica gospodarie …91


Format: 130 x 200 mm
Anul aparitiei: 2010
Nr. pag.: 95

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.