Descriere - Managementul proiectelor publice cu finantare internationala
Lucrarea „Managementul Proiectelor Publice cu Finantare Internationala” se adreseaza tuturor celor care doresc sa se implice in mod direct in elaborarea unei propuneri de proiect cu finantare externa, dar si acelora care participa la implementarea unui astfel de proiect ce a trecut de faza de contractare. In plus, lucrarea ofera o baza consistenta de notiuni utile tuturor celor care sunt implicati direct in monitorizarea procesului de implementare, dar si celor care evalueaza rezultatele unui proiect sau doresc sa analizeze modul in care a fost finalizat un proiect.
In paginile volumului, cititorul poate identifica atat notiuni si elemente teoretice de baza, fundamentale pentru managementul proiectelor, metodologiile specifice pentru elaborarea unor propuneri de proiecte finantate de diferite organizatii internationale, dar si exemple de proiecte de succes deja implementate.
Lucrarea este structurata pe sase capitole urmate de un glossar ce contine termeni generali si specifici proiectelor, pentru a oferi celor interesati explicatiile corespunzatoare pentru diferite concepte dar si unele acronime sau abrevieri intalnite in procesul de documentare in vederea pregatirii unei propuneri de proiect cu finantare externa.
Capitolul I integreaza de o maniera sintetica si sistematica fundamentele managementului proiectelor, respectiv notiunile de baza pe care orice persoana implicata intr-un proiect aflat in pregatire, dar si cele care participa la implementarea si evaluarea rezultatelor unui proiect, trebuie sa le cunoasca.
Capitolul al II-lea cuprinde o descriere a managementului ciclului proiectului, pornind de la cadrul general, continuand cu descrierea cadrului logic si factorii de calitate in cadrul unui proiect, dar si o sectiune aplicativa cu diverse exemplificari ale etapelor si schemelor logice ale unui proiect.
Capitolul al III-lea contine o prezentare a Programului National de Dezvoltare si Cadrului Strategic National cu programele operationale de interes deosebit pana in 2013, atat pentru institutiile publice cat si pentru organizatiile private din Romania.
Capitolul al IV-lea cuprinde o prezentare a principalelor programe internationale de interes pentru institutiile din Romania, impreuna cu sursele de finantare ale acestora. Astfel sunt prezentate si explicate programele finantate de Uniunea Europeana, Banca Europeana de Investitii, Banca Mondiala, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, Organizatia Internationala a Francofoniei si altele.
Capitolul al V-lea cuprinde ghidurile cadru si procedurile de elaborare a propunerilor de proiecte precum si documentatia specifica ce trebuie elaborata de organizatiile romanesti interesate in accesarea pe baza de proiecte, a fondurilor oferite de organizatiile internationale.
Capitolul al VI-lea contine cateva exemple de proiecte finantate de organizatiile internationale, care au avut un real succes in urma implementarii lor in Romania si in alte state din Uniunea Europeana. Astfel cititorul are posibilitatea sa cunoasca efectiv continutul unor proiecte de referinta in domeniile in care acestea s-au implementat.
Speram ca lucrarea noastra va fi de un real folos, atat practicienilor din institutiile publice si organizatiile private din Romania, dar si studentilor si functionarilor publici care se pregatesc sa devina specialisti in managementul proiectelor cu finantare internationala, intr-o perioada in care, atragerea resurselor financiare externe in Romania a devenit o necesitate esentiala.
Profesor universitar doctor ARMENIA ANDRONICEANU
Autori: Armenia Androniceanu, Mihaela Comanescu, Oana Sabie, Mihaela Sava, Bogdan Nastase, Adriana Plesca, Daniel Jiroveanu
Anul publicarii: 2010
Nr.pagini: 672
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.