Descriere - International banking
Lucrarea International banking. Teorie si practici isi propune aprofundarea domeniului activitatii bancare internationale. Ea se adreseaza, in primul rand, circuitului universitar, fiind destinata studentilor de la studiile de master profesional si de cercetare, de la studiile de licenta de la specializarile in domeniul financiar – bancar, doctoranzilor, cadrelor didactice, cercetatorilor, dar si specialistilor, angajatilor in domeniul financiar-bancar, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.
Prin continutul sau, cartea sistematizeaza o serie de aspecte care vizeaza nu doar initierea in domeniul activitatii bancare internationale, ci si subiecte de actualitate, atat din practica, cat si din literatura de specialitate, lansand, totodata si unele teme de dezbatere, in special cu privire la tendintele viitoare. Astfel, prin stilul de abordare a problematicii in mod accesibil, sistematic si gradual, lucrarea poate fi de interes pentru un public mai larg.
Structurata pe opt capitole, cartea International banking. Teorie si practici cuprinde aspecte legate de: particularitatile activitatii bancare la nivel international, teoriile si motivele pentru care o banca isi dezvolta activitatea in plan exterior, strategii bancare de patrundere in exterior, achizitii si fuziuni tranfrontaliere, produsele si serviciile specifice bancilor internationale, particularitati ale activitatii bancilor islamice, particularitati ale activitatii de privat banking, aspecte privind paradisele bancare si fenomenul de spalare a banilor, aspecte legate de stabilitatea financiara, supravegherea financiara si crizele bancare (inclusiv criza financiara internationala actuala), risc si eficienta in activitatea bancara internationala, tendinte in activitatea bancara internationala, precum si repere istorice privind activitatea bancara internationala (inclusiv in Romania) etc.
Autorul lucrarii, Bogdan Capraru este lector universitar in cadrul Departamentului de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi. Este autor al cartilor „Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici”, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2010, „Retail banking”, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2009, „Banca centrala si mediul economic – repere teoretice, evolutii si analize”, Ed. Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, 2009 si coautor al cartilor „Politici ale Uniunii Europene”, Editura Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, 2009 si „Efecte ale integrarii europene asupra sistemului bancar romanesc”, Editura Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, 2005. A urmat cursuri si stagii de documentare in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta, Spania, Portugalia, Germania.
De asemenea, cartea cuprinde un cuvant inainte scris de Emmanuel N. Roussakis, profesor emeritus la Florida International University, College of Business Administration, Department of Finance and Real Estate, Miami, SUA, expert in international banking, commercial banking si strategii financiare globale. Acesta a predat la universitati din Statele Unite ale Americii si Europa, a lucrat pentru banci americane si europene, a fost implicat in activitati de consiliere a unor autoritati guvernamentale din SUA si din strainatate. De asemenea, a participat la negocierile intreprinse de Grecia in scopul admiterii in Comunitatea Economica Europeana cu privire la domeniul activitatii bancilor comerciale si politicilor bancare.
Numar pagini: 203
Anul aparitiei: 2011
Format: 13x20
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 3 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.