Descriere - Taina zilei a 8-a
Transcrierea adaptata pentru tipar a conferintei sustinute in anul 1999 de Parintele Constantin Galeriu la invitatia Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Iasi intitulata:” Taina zilei a 8-a”.
In lucrare ni se spune ca Dumnezeu este viata si omul a fost facut pentru viata. Noi credem ca, in sine, caderea a fost o schimbare a gravitatiei omului. Chemat cu fata catre Dumnezeul Cel Viu, omul graviteaza spre Acesta, fata Domnului insemnand viata. Sfantul Ioan Scararu spune: „Lumina divina este zambetul fetei lui Dumnezeu si in acest zambet al fetei Lui a fost zidit Adam.” Zambetul reveleaza lumina, bucuria luminii launtrice si, deci, in aceasta lumina a fost creat protoparintele nostru. Dumnezeiescul Maxim Marturisitorul infatiseaza creatia in trei stadii: stadiul intai, al existentei, cand a chemat Dumnezeu lumea la existenta; stadiul al doilea, al existentei in bine, in har, in Botez, si al treilea stadiu, in Inviere, in „invesnicire”- cu alte cuvinte, dupa dumnezeiestii Parinti ai zilei a opta.”
Vidul spiritual, adica lipsa lui Dumnezeu, lipsa de sens a existentei, lipsa harului dumnezeiesc – aceasta este suferinta si noi putem s-o biruim prin Hristos si asa putem sa iesim din cosmarul acesta al erotismului si al violentei care ne agreseaza.
Parintele Constantin Galeriu este un preot intru care Dumnezeu a binevoit. Toate spusele si faptele sale erau seminte aruncate spre rodire bogata. Era un om pentru toate mediile care ne indeamna sa avem cu totii bucurie divina si in inima lumina.
A te afla in adevar, spunea el, inseamna „cred si marturisesc”, inseamna a te afla intotdeauna, prin gandul tau, cuvantul tau si fapta ta, in lumina sensului creator si de viata facator.
Sufletul omului este tron al harului – asa este numit de Sfintii Parinti -, iar harul este ochiul lui Dumnezeu in sufletul nostru. Tarana din care este facut omul era luata din ce este muritor, din ce e creat, harul lui Dumnezeu, insa, din ce e necreat. Omul, adica, este capabil de infinit, capabil de dumnezeire, avand in sine dorul acesta, dumnezeiescul dor, de a birui mai ales moartea.
Lumea este creata din iubire dumnezeiasca, din vointa, putere, si orice act creator e din iubire. Creatia e din iubire, din jertfa.
Daca Adam vorbea cu Dumnezeu in racorarea Raiului, cel mai mare dar care ne-a ramas noua de la cadere il simtim ca este rugaciunea. Sfantul Ioan Gura de Aur spune: „ e mana prin care primim toate darurile”, si ne-a ramas acest dar oriunde ne-am afla. De multe ori cand ceri audienta la cineva, omul poate sa te primeasca sau nu , poti sa stai zile sau saptamani asteptand, dar Dumnezeu te primeste in fiecare clipa, oriunde te-ai afla. Ai audienta la El, sa stai de vorba cu El.
An Aparitie: 2013
Autor: Galeriu, Constantin
Editura: Doxologia
ISBN: 9786066660327
Recenzie Editoriala - Taina zilei a 8-a
Produsul nu are recenzie editoriala deocamdata
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.