Descriere - Dacia Esoterica, volumul I si II
Simboluri, legende si traditii
Dacia Esoterica este o calatorie captivanta in taramul spiritual al preistoriei romanesti, dezvaluind misterele si simbolismul ascuns din legendele si traditiile ancestrale. Prin paginile acestei carti, vei patrunde intr-o lume magica, in care povestile mitice si cunoasterea spirituala se intrepatrund, dezvaluindu-ne o perspectiva fascinanta asupra vechilor civilizatii dacice.
In fiecare pagina, descoperim secretele si simbolurile ce ne-au insotit pe parcursul timpului, ducandu-ne catre esenta autentica a fiintei noastre.
Aceasta carte remarcabila ne aminteste de valorile noastre ancestrale si ne calauzeste spre intelegerea intelepciunii stramosilor nostri, aratandu-ne ca radacinile noastre spirituale au inflorit intr-o simfonie a miturilor, legende si traditii esoterice ce au rezistat timpului.
Fiecare pagina ne poarta catre locuri sacre si catre semnificatii intelepte, invaluite in mister si spiritualitate ancestrala. Aceasta carte uimitoare deschide mintile si sufletele catre intelegerea adanca a legaturilor noastre cu trecutul ancestral.
Dacia Esoterica este o calatorie memorabila in trecutul nostru indepartat, un rastimp de cunoastere si intelegere ce ne imbogateste sufletele si ne aduce mai aproape de intelepciunea stramosilor nostri.
Dacia Esoterica debuteaza cu o perspectiva ampla asupra contributiilor arheologilor si folcloristilor in descifrarea misterelor fondului spiritual al comunitatilor preistorice. Aceasta privire adanca ne permite sa intelegem mai bine conexiunile si semnificatiile mistice ascunse in cunoasterea stramosilor nostri.
Descoperim conexiunile dintre traditia poporului roman si misterele stravechi in „Elementele Traditionale in Arta Populara” si in fascinantul subcapitol „Dansul ritual in arta preistorica - Hora”. In inima spiritualitatii preistorice, intalnim „Ganditorii”, artefacte enigmatice uimitoare.
Cartea ne indruma catre spatiul magic al timpului si polaritatii zeitelor, dezvaluind simbolismul adanc al cerului si sanctuarelor sacre. Cu ochii deschisi catre sceptrele din piatra si artefactele megalitice, descoperim puterea si intelepciunea comunitatilor stravechi.
„Tezaurele Dacilor” stralucesc in paginile cartii, marturii ale bogatiei culturale si spirituale a stramosilor nostri. In urma acestor calatorii prin vremuri indepartate, ne conectam cu intelepciunea stramosilor nostri si cu radacinile spirituale ale poporului roman.
In urmatoarele pagini, cititorul va fi captivat de legende si mituri inedite ce provin din inima poporului roman. Povestile despre eroi si creaturi magice precum Uriesul, Mos Craciun Batranul si Moroii il vor purta in lumi paralele, in care realitatea si miturile se contopesc intr-un dans misterios.
Dacia Esoterica te va ghida prin traditiile oculte si intelepciunea inteleptilor, cunoscuti sub numele de Solomonari (Blajini), ce au vegheat asupra secretelor magiei si misticismului. Descantatorii de case si alte practici oculte se contureaza ca o parte componenta a vietii spirituale din trecut.
Pe masura ce pasul te va calauzi in natura salbatica si mistica a Ceahlaului, vei descoperi locuri sacre.
In explorarea fascinanta a legaturilor spirituale cu spatiul carpato-balcanic, cartea dezvaluie povestile enigmatice ale Tarii Luanei si ale legendelor din judetele Iasi si Vaslui. In aceste povesti invaluite in mister, se afla intelesuri adanci si conexiuni cu divinul.
Dacia Esoterica atinge corzile sufletului, aducand in prim-plan legendele Calusului, Rusaliilor si Joile. Fiecare poveste poarta cu sine un inteles spiritual, ce ne ajuta sa intelegem mai bine traditiile si credintele din vremuri stravechi.
In cele din urma, volumul 1 deschide portile unor mistere uluitoare, cum ar fi „Legenda Marelui Lup Alb” sau „Legenda Cavalerilor Danubieni”. Aceste legende si mituri preistorice ne invaluie intr-un val de intelepciune si ne readuc in prim plan conexiunea noastra cu trecutul si radacinile spirituale ale poporului roman.
Volumul 2 al cartii Dacia Esoterica deschide portile cunoasterii asupra scrierii si limbii din comunitatile preistorice romanesti. Paginile acestei lucrari aduc in prim-plan misterioasa „Scriere preistorica sacra de pe teritoriul Daciei”, explorand simbolurile si intelesurile adanci din aceste artefacte incarcate de intelepciune ancestrala.
In cautarea unor dovezi incontestabile, cartea aduce in fata cititorului „Dovezi care arata ca geto-dacii stiau sa scrie”, punand sub lumina reflectoarelor artefacte si inscriptii care atesta cunoasterea scrisului in acele timpuri stravechi.
Tehnologiile si inventiile ingenioase ale populatiilor preistorice sunt dezvaluite in subcapitolele dedicate „Structurilor Megalitice” si „Cosonii Dacilor”.
Calatoria continua in lumea artei si a simbolismului sacru, cu capitolele despre „Diadema Princiara de Aur de la Bunesti” si „Tezaurul dacic de argint de la Balanesti”. Aceste comori nepretuite sunt marturii ale bogatiei culturale si spirituale a poporului dac.
Cartea Dacia Esoterica ne poarta intr-o calatorie uluitoare prin lumea constructorilor structurilor megalitice - Uriasii. Aceste structuri monumentale pastreaza mistere vechi de secole.
In paginile despre „Geografia Sacra a Romaniei”, descoperim cum teritoriul romanesc ascunde locuri si forme geografice cu semnificatii spirituale si mistice. Sfinxurile din Muntii Ciucas, Retezat, Masivul Zaganul si Muntii Calimani deschid portile catre o alta dimensiune, in care intalnim legaturi cu divinul.
Misterele Muntilor Calimani continua sa fascineze cu simbolismul si intelesurile lor oculte. Acesti munti misteriosi au captivat imaginatia oamenilor de-a lungul timpului, iar raspunsurile la intrebarile lor ne deschid cai nebanuite catre cunoastere si intelepciune.
Subcapitolul „Menhirii Preistorici din Zona Husilor” ne poarta catre teritoriul judetului Vaslui, unde se ridica menhiruri vechi de mii de ani. Aceste pietre inalte ascund simboluri si semnificatii adanci, ce au marcat locuri sacre si importante pentru comunitatile preistorice.
„Gura Raiului din Bucegi” este un punct mistic si enigmatic, unde cerul si pamantul se intalnesc. Locul incantator ne imbie cu frumusetea si spiritualitatea sa, oferindu-ne o experienta unica in intalnirea cu lumea sacra.
Cartea continua cu misticele „Kogaioanele din Romania”, urme ale culturii geto-dace.
„Piramidele din Romania” continua sa starneasca interesul si curiozitatea cautatorilor de mistere. Piramida de pe Varful Toaca - Ceahlau, Movilele Piramidale de la Sona, Piramidele de Pamant din judetul Satu Mare si Piramidele de la Bradeni, judetul Sibiu, alaturi de Piramidele Naturale din Muntii Buzaului, ne poarta intr-o lume a enigmelor si a semnificatiilor oculte.
Cu fiecare pagina, aceasta carte remarcabila aduce la lumina misterele si intelepciunea preistoriei romanesti, conectandu-ne cu intelesul adanc al simbolurilor si traditiilor stramosilor nostri.
DESPRE AUTOR
Dacia Esoterica este scrisa de istoricul si arheologul prof. dr. Vicu Merlan, cunoscut si ca descoperitor al artefactelor Zeitele de la Isaiia (Cultura Cucuteni)