Descriere - Semnul Sfintei Cruci prefigurat in Vechiul Testament
Semnul Sfintei Cruci prefigurat in Vechiul Testament
Semnul Sfintei Cruci pus de Dumnezeu in corpul omenesc
Bine este cuvantat mult iubitorul si milostivul de oameni Dumnezeu, Care voieste ca tot omul sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina; Care asa de mult a iubit lumea, incat si pe Fiul sau Unul Nascut L-a dat, ca tot cel ce crede Intr-Insul sa nu piara; ci sa aiba viata vesnica. Omul din viata aceasta vremelnica, este un luptator de la leagan
pana la mormant. Lupta omului, ca si fiinta lui, este dubla: trupeasca si sufleteasca. Lupta aceasta indoita o vedem in viata
Mantuitorului, de la ieslea pesterii din Betleem, fuga in Egipt, pana sus deasupra Golgotei, unde S-a inaltat de buna voie pe Cruce, de unde in dureri vii si grele suferinte, Si-a dat Duhul in Mainile Tatalui Ceresc.
Viata si activitatea minunata a Mantuitorului a fost glorificata prin Crucea si Invierea Sa. Dreptii, Patriarhii, Proorocii, Preotii si toti alesii lui Dumnezeu din Vechiul Testament, de la Abel pana la Ioan Botezatorul prin suferintele, jertfirea vietilor lor, insotite de feluritele biruinte duhovnicesti au preinchipuit cu culori vii: Crucea Mantuitorului din intreaga lui viata, de la ieslea din Betleem pana la jertfirea pe Crucea infipta sus, deasupra Golgotei si Invierea Lui. Apostolii, Ierarhii, Preotii, Marturisitorii si toti crestinii aprinsi de dragostea Dumnezeiasca, s-au lepadat de sine, au luat Crucea lor si au urmat Celui Rastignit, jertfindu-si si cheltuindu-si cu mare folos toata viata lor pamanteasca, in schimbul careia au dobandit viata si fericirea vesnica. Arma aceasta Dumnezeiasca si puternica, cu care Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a luptat cu succes asupra rautatii lumii, a otravei ucigatoare, a pacatului si a tiraniei diavolului, a dat-o urmasilor Sai, drept arma mult folositoare in lupta ce le sta inainte. Imparatii si voievozii pamantului, dau ostasilor lor: sabii, sulite, arme, revolvere, mitraliere, tunuri, dinamite, grenade, etc., pentru a lupta cu succes in razboiul trupesc. Domnul nostru Iisus Hristos, Imparatul Cerului si al Pamantului, a dat urmasilor Sai, drept armatura: Sfanta Cruce. El nu le-a dat alta armatura cu care sa lupte, decat numai Sfanta Cruce. Cu Cuvantul si cu fapta, El a aratat tuturor luptatorilor Sai, biruinta minunata ce se castiga prin intrebuintarea acestei armaturi, cu tainice puteri supranaturale.
El, mai intai si-a recrutat si isi recruteaza din lumea aceasta ucenici, ostasi luptatori, pentru lupta cea buna, zicand: „Veniti dupa Mine si va voi face pe voi vanatori de oameni”. Pe toti cei ce au venit si I-au urmat Lui in viata, ziua ii invata cu cuvantul si cu fapta, cum sa procedeze in lupta duhovniceasca pentru cucerirea sufletelor; iar noaptea adeseori se ruga Tatalui Ceresc pentru dansii si pentru toti care ii vor urma Lui (Ioan 17, 20)….
Semnul Sfintei Cruci prefigurat in Vechiul Testament
Nr. pagini: 168
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2021
Autor: Mandita, Nicodim
Editura: Agapis
ISBN: 9786068654683
Editia: Brosata
Recenzie Editoriala - Semnul Sfintei Cruci prefigurat in Vechiul Testament
Produsul nu are recenzie editoriala deocamdata
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 5 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.