Preparate culinare reci - Nicolae Olexiuc Colea

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 12.90 Lei

Apreciere: 4.4/7 (7 voturi)
Editura: TEORA
Status: Indisponibil
13,48 Lei

Descriere - Preparate culinare reci

Prezentare: O viata in slujba gastronomiei

Autorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Ath?n?e Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si medalii.

Renumitul cronicar culinar, Al.O. Teodoreanu, zis Pastorel, l-a remarcat pe Nicolae Olexiuc cu zeci de ani in urma, pe cand lucra la restaurantul Gambrinus, unde i-a admirat preparatele culinare, realizate cu talent si pricepere, expuse intr-o vitrina ? o adevarata expozitie. ?Am aflat ca meritul vitrinei si bufetului revine bucatarului sef, Nicolae Olexiuc ? scria in cronica sa Pastorel. Cucerit de exceptionala activitate si marea lui modestie, l-am vizitat acasa, pentru a putea schimba netulburati cateva vorbe. Am zabovit acolo cateva ore, examinand albumul lui cu machete. Pentru Nicolae Olexiuc bucataria nu e o simpla meserie, ci presupune o preocupare permanenta in slujba unei vocatii innascute?. De la prima intalnire marele bucatar a devenit un sfatuitor permanent pentru Pastorel, numele lui Colea si retetele lui revenind in multe dintre cronicile sale.

Cu timpul, pe baza experientei acumulate, Nicolae Olexiuc a devenit el insusi autor de carti de bucate si continua sa scrie. Retetele sale cuprind preparate din bucataria romaneasca si internationala, sunt redate pe intelesul tuturor si, ca atare, sunt usor de realizat. ?ncercati-le si veti fi satisfacuti. V-o garanteaza specialistul, care si-a inchinat intreaga viata artei culinare.

Cuprins

O viata in slujba gastronomiei

Prefata

Aspicuri. Sosuri

A. Aspicuri

B. Sosuri

Salate

Preparate din oua reci

Mancaruri reci de legume

Paste si creme

Aperitive

Preparate din peste rece

Preparate reci din carne

A. Carne de vaca

B. Carne de vitel

C. Carne de porc

E. Carne de vanat

Aluaturi. Prajituri. Dulciuri

Budinci si clatite

Bauturi

A. Siropuri si bauturi racoritoare

B. Bauturi alcoolice

Index

Contine: 288 pagini
Cod 0906

Subiect: Gastronomie

Autor: Colea, Nicolae Olexiuc

Editura: Teora

ISBN: 9789732009062

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Alte cărți de la editura Teora

Editura TEORA. Carti de la editura TEORA
Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.