Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Toti autorii
Tip afisare:
Bulgaria - ghid de meniuri
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Ideea acestei serii a pornit tocmai de la nevoia de a sti ce mananci atunci cand esti intr-o tara straina. Vrem ...
SI NOI CE MAI MANCAM CA SA SLABIM? Mencinicopschi - Volumul II
Cartea doctorului Gheorghe Mencinicopschi - Si noi ce mai mancam... Ca sa slabim? va fi disponibila incepand cu data de 15.05.2010. Totul despre: Slow Food, Alcool, Grasimi, Vitamine, Minerale, Imbatranire, Longevitate
Editura 

COREUS

Bucate alese pentru bebelusi mofturosi
Bucate alese pentru bebelusi mofturosi de Andreea Gornic si Andreia Ionescu: Cartea are 80 pagini, 5 capitole: introducere, diversificarea alimentatiei, necesitatile copilului sub 1 an, despre alegerea legumelor, despre fierberea legumelor, retetele- piureuri, supe, budinci, deserturi, altele,Volumul contine un tabel cu principiile imediate ale alimentelor, respectiv lipide, glucide, proteine, calorii, vitaminele si mineralele principale si se adreseaza parintilor copilului cu varsta cuprinsa in...
Editura 

DETECTIV

77 de retete celebre si povestile lor
De cate ori n-ai vrut sa-ti impresionezi musafirii cu un meniu apetisant compus din retete celebre? Acum poti face asta cu „77 de retete celebre si povestile lor”. In plus, iti poti uimi prietenii povestindu-le cum au aparut aceste feluri de mancare. Cati dintre oaspetii tau crezi ca stiu ca Ouale Benedict au la baza ideea unui broker de pe Wall Street sau ca Fettucine Alfredo a fost inventat de celebrul bucatar pentru a-i face pe plac sotiei lui insarcinate? Citind povestile din a...
Aplicatii ale aditivilor si ingredientelor in industria alimentara
Folosirea aditivilor in productia de alimente trebuie sa aiba in vedere, in primul rand protectia consumatorului sub aspectul sanatatii acestuia. Abuzul in folosirea aditivilor nu este numai o problema de incalcare a legii, ci si o lipsa de morala si de respect fata de consumatori, care trebuie sanctionata cu toata severitatea permisa de lege . In plus, producatorii de alimente au obligatia sa tina seama de faptul ca unele produse alimentare trebuie sa fie libere de aditivi (produsele alimentare...
Editura 

ASAB

Vinul
Vinul, inseparabil legat de istoria umanitatii, a fost considerat un medicament inca din Antichitate. Cu toate acestea, efectele lui benefice asupra sanatatii noastre nu sunt inca pe deplin cunoscute. Pe baza unor studii stiintifice de ultima ora, Michel Montignac demostreaza ca vinul are numeroase virtuti terapeutice. Printre acestea se numara scaderea riscului unor boli cardiovasculare, dar si o serie de efecte pozitive in plan digestiv si antiinfectios. Mai mult, combate stresul, incetin...
Editura 

LITERA

Retete culinare si conserve cu ciuperci
Ciupercile comestibile constituie un produs agroalimentar foarte apreciat in arta culinara. Acest fapt se datoreaza in primul rand, valorii nutritive deosebite care depinde in principal, de compozitia chimica complexa a lor. Compozitia chimica difera de la o specie la alta, iar in cadrul aceleiasi specii depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvolta, de partea carpoforului luata in consideratie (palarie, picior, lamele etc.), de factorii ecologici in perioada de c...
Editura 

NOMINA LEX

Ritmurile Lunii (Totul este permis... la momentul potrivit)
Ritmurile Lunii - Totul este permis... la momentul potrivit - Alimentatia si ingrijirea corpului in armonie cu ritmurile Lunii.V-ati saturat de haosul dietelor-minune, al regulilor de alimentatie si al retetelor ,,care merg la sigur"? Atunci aceasta carte poate reprezenta pentru dumneavoastra revelatia mult asteptata!Secole de-a randul am purtat un adevarat razboi impotriva propriului nostru organism, incarcandu-l cu alimente depreciate, chinuindu-l cu reguli de alimentatie, lipsite de sens, ame...
Editura 

STEFAN

Bucataria moderna - Ghidul gastronomic al Romaniei
Volumul de Bucatarie moderna, ca parte a Ghidului Gastronomic al Romaniei, prezinta o bucatarie savuroasa, de multe ori cu aroma istorica, reunind retete din toate categoriile (Antreuri si gustari, Borsuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate si garnituri, Sosuri), fara a-i uita pe vegetarieni ori pe cei cu diverse afectiuni (cardiace, hepatice, renale, gastrice). Preparatele sunt pentru toate gusturile, transmise printr-o traditie viguroasa, apartinand, in acelasi timp, unei bucatarii desch...
Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala
Din cuprins: Cuvant-inainte Introducere Hrana geto-dacilor si influentele asupra ei Ce si cum mancau romanii La portile Orientului In loc de concluzii Ardeal Banat Bucovina Dobrogea Maramures Moldova Muntenia Oltenia Bucate de post Index de retete Cuvant-inainte Bucatarul fiind, citesc un interes orice carte de bucate imi cade in mana, totusi, cartile de bucate romanesti imi sunt cele mai dragi. Cu drag, Horia Virlan bucatar si iubitor de tot ce e romanesc. Editia prec...
Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
-17%
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siro...
Editura 

M.A.S.T.

Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.
Editura 

M.A.S.T.

Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete 15. Deserturi pentru toti, cocteiluri cu alcool, esti ceea ce mananci
Deserturi pentru toti, cocteiluri cu alcool, esti ceea ce mananci Format: 19,5 X 24 cm Anul aparitiei: 2010
Editura 

CURTEA VECHE

Mese festive - 60 de retete rafinate pentru toate bugetele
De cate ori nu ne-am dorit sa ne uimim invitatii cu preparate spectaculoase? E adevarat, de Paste si Craciun, ramanem fideli traditiilor. Dar peste an exista multe mese speciale cand vrem sa uitam de retetele mamelor si bunicilor si sa folosim tehnici moderne si ingrediente noi, pentru a obtine rezultate spectaculoase. Aceasta carte ne ofera sugestii pentru meniuri clasice sau originale, pentru toate gusturile si aproape pentru toate buzunarele. Veti gasi aici 60 de retete sofisticate dar, tot...
Dulciuri de casa - Ghidul Gastronomic al Romaniei
Exista putini oameni care sa nu fi avut pofta - macar o data - de ceva dulce. Si ce poate satisface mai bine aceasta dorinta decat o prajitura preparata in casa? Cand mama ori bunica nu sunt prin preajma, nu avem incotro si trebuie sa ne apucam singure de treaba. In acest moment, o carte cu retete iti este cel mai bun prieten. Vei face o optiune excelenta daca vei alege titlul Dulciurile de casa din seria Ghidul Gastronomic al Romaniei, pentru ca aici vei gasi retete din aproape toate categoriil...
Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete 12. Clubul copiilor, Alte salate simple, Dressinguri, Noi retete de paste
Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete – 12 - Clubul copiilor • Alte salate simple • Dressinguri • Noi retete de paste Numar pagini: 64 Format: 19,5 × 24 cm Anul aparitiei: 2009 Traducator: Cintia-Carmen Weston
Editura 

CURTEA VECHE

Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete 13. Alta mancare de peste... si fructe de mare. O bucata buna de carne - pasare, porc, vita si miel
Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete – 13 - Alta mancare de peste... si fructe de mare • O bucata buna de carne - pasare, porc, vita si miel Numar pagini: 64 Format: 19,5 × 24 cm Anul aparitiei: 2010 Traducator: Cintia-Carmen Weston
Editura 

CURTEA VECHE

Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete 14. O multime de legume si Minunata lume a painii
Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete -14 - O multime de legume • Minunata lume a painii. Numar pagini: 64 Format: 19,5 × 24 cm Anul aparitiei: 2010 Traducator: Cintia-Carmen Weston
Editura 

CURTEA VECHE

Mancaruri rapide cu grasimi putine. 80 de retete de-ti lasa gura apa
„Gratie inventivitatii lui Ainsley, reducerea continutului de grasime nu presupune compromisuri in privinta gustului." Hello Prezentandu-ne cele mai bune mancaruri cu grasimi putine, Ainsley Harriott este maestrul retetelor senzationale, gatite rapid. Oferind 80 de retete excelente, de la Frigarui de creveti-tigru cu ghimbir si ardei iuti jalapeno pana la Medalioane de porc cu felii de lamaie, Mancaruri rapide cu grasimi putine demonstreaza ca mai putina grasime nu inseamna mai puti...
Editura 

TREI

Zile minunate cu bucatarul care se dezbraca... de secrete 11. Ierburi aromate, Gustari de consolare, Mancaruri rapide, Clubul copiilor
Ierburi aromate, Gustari de consolare, Mancaruri rapide, Clubul copiilor Format: 19,5 X 24 cm Anul aparitiei: 2009
Editura 

CURTEA VECHE