Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Toti autorii
Tip afisare:
Alimentatia in bolile digestive
Cartea Alimentatia in bolile digestive cuprinde cerintele alimentare si importanta alimentatiei in diferite boli ale aparatului digestiv, incepand cu cavitatea bucala si terminand cu bolile intestinului gros. Se fac referiri la boli ale glandelor asociate aparatului digestiv, precum si la gastroenterite produse de diferite bacterii patogene. Este prezentata alimentatia in caz de infestare cu diferiti paraziti intestinali. Dat fiind recunoscuta importanta pentru sanatatea generala a omului, a igi...
Editura 

ASAB

Bucataria lumii. Retete fantastice de pretutindeni
Ce ati dori la cina in seara aceasta? Mancare italieneasca? Chinezeasca? Frantuzeasca? Celebrul Gordon Ramsay a adunat pentru voi retetele sale favorite din lumea intreaga. Indiferent ce veti avea chef sa gatiti, cu siguranta veti gasi ceva in cartea extravagantului maestru bucatar britanic. Gordon Ramsay a primit treisprezece stele Michelin pentru restaurantele sale din Londra si din New York. Începand din anul 2001, pentru preparatele sale excelente, restaurantului lui din Chelsea i s...
Editura 

LITERA

Tehnici culinare si ustensile de bucatarie
Ganditi-va la aceasta carte ca la o biblie a ustensilelor de bucatarie esentiale si a procedeelor tehnice fundamentale de gatit. Prima sectiune este un ghid cuprinzator de ustensile si echipament de baza pentru bucataria de acasa. Aici veti gasi articole speciale in care se explica utilizarea vaselor de copt si a celor de gatit si un abecedar al ustensilelor de taiat si al modurilor lor de folosire. A doua sectiune contine peste 250 de tehnici de gatit care va vor ajuta sa indepliniti si sa i...
Editura 

ALL

Condimente - Origini, Gust, Intrebuintari, Retete
Tot ce doriti sa stiti despre condimente! - Diversele lor arome si intrebuintari - Informatii despre ingrediente, efecte si moduri de utilizare - Folosirea lor ca produse medicinale, recomandate pentru diferite afectiuni - Multe retete simple si delicioase - Origini, istoric si informatii fascinante.Condimentele ne imbogatesc mancarea si viata. Cum ar fi un burger fara piper, o pizza fara oregano, piureul fara nucsoara sau gemul de prune fara scortisoara? Ar fi fade, niste mancaruri fara gust. C...
Editura 

ALL

Bucate moldovenesti - 500 de retete vechi
Circa 500 de retete vechi si moderne 200 de imagini minunate color Circa 100 de retete rare, pentru prima data publicate Bucate nationale moderne ale restaurantelor de inalta categorie Pagini din istorie Opinii ale unor savanti in domeniu Anul aparitiei: 2009 Autor: S. Donica Nr. pagini: 359
Editura 

BIBLION

Berea preparata in gospodarie
De ce sa producem bere in gospodarie? Se poate produce si consuma proaspata tot timpul anului Ingredientele sunt produse la noi, ieftine si la indemana Se consuma cu placere si vara pe arsita dar si iarna Folosind oricare dintre retetele prezentate vom descoperi gusturi deosebite intre beri Avem retete si pentru bere fara alcool sau slab alcoolizata incercand primele dati cu cantitati mici, in cazul unui esec pierderile vor fi foarte mici. Numar pagini: 128 Anul aparitiei: 2002...
Editura 

ALEX and ALEX

Retete culinare pentru toate buzunarele
-10%
„Aceasta carte va prezinta retete care nu contin ingrediente foarte scumpe, dar care pot suplini gusturile si capacitatile calorice necesare in alimentatia echilibrata a unei persoane. Retetele au fost special alese si concepute pentru a oferi posibilitatea realizarii unor feluri de mancare suficient de hranitoare, dar pe bani cat mai putini.“Numar pagini: 160Anul aparitiei:2005
Editura 

ALEX and ALEX

Preparate culinare fara foc
„Ideea in care a fost conceputa aceasta carte este aceea ca legumele isi pierd calitatile lor atunci cand sunt preparate prin fierbere sau coacere. Principala binefacere a bucatariei fara foc este aceea ca toate substantele continute de legume si fructe ajung in organism nemodificate de caldura.“ Numar pagini: 160 Anul aparitiei: 2002
Editura 

ALEX and ALEX

Preparate la minut. Peste 100 de retete
-10%
„Lucrarea de fata se doreste a fi un adevarat manual pentru gospodine puse in situatii delicate, cand musafirii (cei asteptati, dar mai ales cei neasteptati!) trebuie sa fie serviti cu ceva preparat repede, fara a face insa rabat de la calitate si gust. Preparatele rapide sau “minuturi” prezentate in aceasta lucrare au fost incercate si ….cronometrate, pentru ca dumneavoastra sa va fie mai usor sa alegeti ce anume sa preparati pentru oaspetii care au sosit inopinant in v...
Editura 

ALEX and ALEX

Fructe in prajituri. Peste 200 de retete
„Cartea, semnata de binecunoascuta noastra specialista in mancarurii, Florentina Pavel, este o imbinare intre necesitatea alimentarii organismului cu fructe (si, implicit, cu toate vitaminele, mineralele si sarurile continute de acestea), mai ales in perioada in care ete nu se mai gasesc atat de usor pe piata in stare proaspata, si adevarata arta culinara romaneasca in domeniul atat de vast si apreciat al prajiturilor si dulciurilor de tot felul.“Numar pagini: 96Anul aparitiei: 2005...
Editura 

ALEX and ALEX

Whisky si gin. Preparare, retete
„Whiskyul este o bautura nobila, fina, mult apreciata in Romania. Toate ingredientele necesare fabricarii whiskyului: orz, secara sau porumb, sunt cultivate in Romania. Ginul este, poate, o provocare pentru romani dar poate fi preparata cu succes in Romania.“ Numar pagini: 96 Anul aparitiei: 2002
Editura 

ALEX and ALEX

Peste si fructe de mare. 85 de retete savuroase
Peste in stil mexican... Crap in crusta aromata... Cocteil de creveti... Scoici in sos de vin... Dorada cu mustar si smantana... Putini sunt cei ale caror papile olfactive nu tresar de placere la mirosul apetisant al unui peste pe gratar. Pe de alta parte, toti nutritionistii nu mai contenesc recomandandu-ne sa mancam cat mai des peste si fructe de mare. Perfect! Si totusi... Bucataria inseamna creativitate si diversitate, asa ca deseori am vrea si altceva decat traditionala saramura si banalul...
Alimente functionale, suplimente alimentare si plante medicinale
Lucrarea se constituie ca un ghid util persoanelor care vor sa aiba o alimentatie sanatoasa sau care sufera de anumite afectiuni, mai ales ca face referire si la folosirea suplimentelor alimentare in vederea asigurarii sanatatii aparatului digestiv, urinar, circulator, imbunatatirea sistemului imunitar, ridicarea performantei intelectuale si activitatii fizice prin ingrijirea sistemului osos si articulatiilor etc. O atentie speciala a fost acordata si plantelor medicinale, mai ales a celor care ...
Editura 

ASAB

Salatele noastre de toate zilele
Salatele nu pot constitui niciodata erori nutritionale. Usoare, ele mustesc de minerale, vitamine si nutrimente indispensabile. Se pot asocia cu toate alimentele si se adapteaza tuturor gusturilor. Indiferent ca afara e frig sau cald, nu exista anotimp in care salatele sa nu fie binevenite. A reusi o salata inseamna a gasi un bun amestec intre savoare si constiinta ingredientelor, fara a uita culorile, pentru ca placerea ochilor se situeaza totdeauna inaintea papilelor. Iar adeptii sobrietatii ...
Editura 

LUCMAN

Secrete culinare
Secrete culinare.Trucuri si sfaturi de la mari bucatari Stii cum sa afumi alimentele doar folosind aragazul? Ai idee cum sa faci cappuccino fara sa ai expresor? Oare ce inseamna un gratar cu jar in trei zone de coacere? Sa impartasesti mici secrete si trucuri de bucatarie e parte din mostenirea bucatarilor profesionisti. Desi practica culinara e veche de cand lumea, nivelul a ceea ce inseamna „trucuri” s-a schimbat in ultimii 10 ani. Pe masura ce milioane de oameni au devenit t...
Preparate la gratar. 80 de retete cu aroma de fum (Colectia Gastronomica)
Aripioare Buffalo... Salata de legume fripte... Somn fript, cu sos dulce-picant... Pui pe cutie de bere... Cotlete de miel cu mustar... Vinete fripte cu sos de iaurt si menta... Frigarui de creveti si legume... Prepararea carnii gratar a evoluat, de la o solutie de gatit in zilele de vara, la o adevarata pasiune a milioane de oameni de pretutindeni. Drept urmare, s-au inventat sute, mii de retete, pentru ca simpla bucata de carne fripta sa aiba mereu alt gust, in functie de condimentele utilizat...
Plantele. Aliment si medicament
Cuvant inainte: Natura ne da viata, hrana si sanatate deplina, daca nu ne desprendem de ea. De mica am indragi-to, invatand cu trecerea anilor tot ceea ce au scris oamenii intelepti despre Ea. Astfel, am petrecut cea mai frumoasa perioadda din viata (peste patru decenii), consacrand-o descoperirii preparatelor de hrana vie si de "bucatarie fara foc", avand in prezent peste 6000 de retete pragmatice. O parte din aceste retete au vazut lumina tiparului in ziare, reviste si carti, ad...
Editura 

MIRACOL

Vinurile lumii
Informatii complete despre fiecare regiune, despre soiurile, podgoriile, producatorii si vinurile lor. Fotografii, harti si ilustratii insotite de date privind preturile. Detalii despre tipurile de vinuri, arome, cele mai bune recolte si despre cine le produce. Recomandari din partea unei echipe internationale de oenologi. Coperta: brosata Format: 140 x 243 mm Numar pagini: 690 Data aparitie: mai 2010...
Editura 

LITERA

Retete vegetariene
Din cuprins: Paine si alte aluaturi Cereale si fructe pentru micul dejun Supe si ciorbe Mancaruri din legume si cereale Creme, sosuri, umpluturi Deserturi Salate Sandviciuri, placinte si pizza Gemuri si sucuri Retete de baza Fiecare reteta prezinta continutul de calorii, proteine, glucide si grasimi. Toate retetele au colesterol 0 Numar pagini: 262 Anul aparitiei:2008
Mancaruri de altadata, vinuri si vechi bauturi romanesti
Arta Culinara Traditionala: 679 de retete de demult, plus 79 de vinuri si alte bauturi vechi, culese din carti de gastronomie rare si manuscrise unicat. Nici nu va inchipuiti cate comori de savoare se ascund in aceste pagini ingalbenite de vreme sau de degetele un pic unsuroase ale gurmanzilor care aspira spre statutul de gourmet. Tocmai am terminat o compilatie-tezaur in care incap, ca intr-un meniu fabulos, tot felul de delicatese cu iz si blazon autohtone. Sa enumar doar (cu riscul de a va i...
Editura 

TREI