Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Toti autorii
Tip afisare:
Pizza si paste fainoase
-20%
Pizza si paste fainoase. Cum sa preparam singuri acasa, preparate delicioase, pentru orice ocazie si orice dieta simplu, sigur si usor.Pizza, careia i-a fost inchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mancare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o "inventie" a italienilor, isi are probabil originile in vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mancand o paine plata, pregatita in cuptoare de lut, p...
Editura 

ANDREAS

Bucataria chineza pe intelesul romanului
Cu o civilizatie de un rafinament si varietate uluitoare, aparuta inaintea celei egiptene, China a exercitat dintotdeauna o fascinatie constanta pentru toti cei care au aflat despre minunatiile ei. Fie c-au fost exploratori, aventurieri, razboinici, diplomati, misionari, cei care-au cunoscut-o au fost marcati, in mod inevitabil, de aceasta intalnire. Protejata la Nord de ostilele tinuturi mongole si de celebrul zid, la Vest de Himalaya, iar la Est de mari, China a incercat din rasputeri sa-si me...
Editura 

SEMNE

In apararea mancarii. Manifestul unui gurmand
În apararea mâncarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-o în calitate de consumator. Michael Pollan îsi propune sa identifice problemele alimentatiei moderne, întorcându-se în timp si surprinzând momentele cheie în evolutia stiintei nutritiei. Principalul vinovat de degringolada nutritionala din zilele noastre este considerat a fi nutritionismul, doctrina care a înlocuit alimentele cu nutrimentele. O...
Repede si simplu retete pentru preparate din peste
-25%
Daca va place pestele, insa va feriti de el din pricina timpului indelungat de pregatire si al dezastrului pe care va temeti ca l-ati provoca in bucatarie, ei bine, aceasta carte isi propune sa va demonstreze contrariul. Folosind produsele pe care le puteti gasi cu usurinta in supermarketuri, retetele pe care vi le prezentam va permit sa gatiti preparate cu peste pentru orice ocazie, de la o masa fara pretentii in familie, pana la meniurile de petrecere, cu care vreti sa va impresionati oaspetii...
Editura 

RAO

PRP: 16,99 Lei  12,74 LeiAdauga in cos
In Stoc
Retete pentru paste fainoase
-25%
Daca va plac pastele fainoase, dar v-ati plictisit de mereu aceleasi sosuri, lucrarea de fata va va arata noi si interesante moduri de a prepara acest aliment italian, care se preteaza unor retete extrem de variate. Toate retetele se inscriu in linia generala propusa de colectia Repede si simplu, deci fie ca alegeti un fel traditional, de exemplu, lasagne, ori ingenioasa combinatie de macaroane cu pui, gorgonzola si ciuperci, veti observa ca retetele sunt explicate foarte clar si, in plus, veti ...
Editura 

RAO

PRP: 16,99 Lei  12,74 LeiAdauga in cos
In Stoc
Retete pentru mancaruri cu adaos de curry
-25%
Daca v-ati intrebat cum puteti sa va bucurati acasa de mancarurile speciale cu aroma fina de curry fara sa trebuiasca sa va mutati in India! , cartea de fata este raspunsul. Retetele pe care vi le propunem constituie o introducere atat in bucataria indiana, cat si in retetarul modern al Asiei de Sud-Est, unde curry a devenit un ingredient popular. Cu un capitol introductiv in care veti afla care sunt ingredientele esentiale ale bucatariei indiene, precum si cu ajutorul sfaturilor oferite de ...
Editura 

RAO

PRP: 16,99 Lei  12,74 LeiAdauga in cos
Retete pentru supe si ciorbe
-25%
Daca va palc supele si ciorbele insa v-ati saturat de retetele bine cunoscute invatate de la mama cat si de supele la plic ce se gasesc in comert, cartea de fata va ava arata cat de simpla poate fi schimbarea. Cu sprijinul instructiunilor date pe etape de preparare si al ilustratiilor ajutatoare veti descoperi ca retetele vor fi usor de facut si nici nu veti petrece un timp nesfasit in bucatarie, indiferent daca doriti sa preparati aromata supa thailandeza de creveti sau satioasa supa de baco...
Editura 

RAO

PRP: 16,99 Lei  12,74 LeiAdauga in cos
Retete pentru preparate din peste
-25%
Daca va place pestele insa va feriti de el din pricina timpului indelungat de pregatire si al dezastrului pe care va temeti l-ati provica in bucatarie, ei bine, aceasta carte isi propune sa va demonstreze contrariul.Folosind produsele pe le puteti gasi cu usurinta in supermaketuri, retetele pe care vi le prezentam va permit sa gatiti preparate cu peste pentru orice ocazie, de la o masa fara pretentii in familie, pana la meniurile de petrecere, cu care vreti sa va impresionati oaspetii. Toate ret...
Editura 

RAO

PRP: 16,99 Lei  12,74 LeiAdauga in cos
Retete pentru gatitul la tigaie
V-ati plictisit de carne prãjitã si alte asemenea mâncãruri lipsite de imaginatie? Cartea de fatã vã oferã o selectie de retete rapide, simple si pline de savoare ce vor schimba felul în care priviti gãtitul la tigaie. Mâncãrurile astfel preparate sunt ideale pentru o cinã rapidã si sãnãtoasã, însã pot fi mult mai mult decât atât. Veti gãsi retete inedit...
Editura 

RAO

Retete pentru bucatarie thailandeza
Daca sunteti unul dintre nenumaratii fani ai atat de popularei bucatarii thailandeze si doriti sa va bucurati si acasa de arome specifice acesteia, atat de deosebite, cartea de fata va va invata cum sa faceti acest lucru. Ghidul ingredientelor va va familiariza cu elementele esentiale ale bucatariei thailandeze, sugerandu-va totodata ingrediente alternative, locale, acolo unde originalul este mai greu de gasit. Retetele sunt scrise de o echipa de experti, asa ca, indiferent daca alegeti sa gat...
Editura 

RAO

Retete pentru bucatarie chinezeasca
Vã place mâncarea chinezeascã, însã niciodatã nu v-ati gândit cã ati putea sã o preparati acasã? Ei bine, cu ajutorul retetelor din aceastã carte, puteti sã creati în propria bucãtãrie felurile favorite, cu minimum de efort.În capitolul introductiv veti gãsi un ghid al tehnicilor si echipamentelor de bucãtãrie folosite în bucãtãria chinezeascã...
Editura 

RAO

Retete pentru bucatarie dietetica
Daca doriti sa urmati o dieta saraca in carbohidrati, insa va sperie chiar si gandul de a cauta una care sa va fie pe plac si, in acelasi timp, sa fie corecta, ei bine, repede si simplu Retete pentru bucatarie dietetica va ofera exact ceea ce cautati. Prin variatele retete pe care vi le prezinta, cartea de fata demistifica regulile acestei metode sanatoase de hranire, iar in capitolul introductiv vi se ofera un ghid despre ce anume trebuie sa faceti pentru a urma o dieta saraca in carbohidrati...
Editura 

RAO

Retete pentru feluri principale
-25%
Fiindd insasi esenta gatitului repede si simplu, mancarurile de baza prezentate aici economisesc timp si vase de spalat, in acelasi timp oferindu-va placerea unor arome si gusturi complexe. Ideale pentru un numar mai mare de comeseni, fripturile inabusite, tocanel si gulasurile pe care vi le propunem pot fi preparate din timp si eventual congelate. Veti descoperi in lucrarea de fata retetle pentru toate gusturile si dietele. Pentru o masa traditionala alegeti meil Lancashire, iar daca vreti sa v...
Editura 

RAO

Retete pentru preparate cu orez
Daca orezul este prezent pe masa dumneavoastra doar ca garnitura si doar din cand in cand, atunci cartea de fata va va invata cum sa obtineti mult mai mult de la acest aliment hranitor. Retetele pe care vi le propunem foarte variate, ofera o perspectiva noua asupra unor feluri de mancare clasice, precum si modalitati noi, interesante, de folosire a orezului, ce vor face deliciul atat al novicelui cat si al expertului in bucatarie. Fie ca veti gati o delicioasa paella ori gustosoo burgeri de o...
Editura 

RAO

Confesiunile unui bucatar fericit
-15%
Cine spunea ca gastronomia n-ar fi cel mai potrivit instrument de seductie?!? Din distributia amintirilor culinar-senzuale: Nicoleta Luciu, Gina Pistol, Andreea Marin, Bianca Dragusanu, Daniela Crudu, Mihaela Radulescu, Andreea Mantea, Elena Udrea… Dar si interludii nu neaparat comestibile – dar savuroase– cu Hugh Hefner, Ion Iliescu, Florin Calinescu, Radu Anton Roman, Jeremy Irons, Michael Madsen sau Robbie Williams. O viata intr-o farfurie, cu sau fara Photosho...
Editura 

INTEGRAL

PRP: 17,00 Lei  14,45 LeiAdauga in cos
Retete de Paste reinterpretate
-15%
Una dintre cele doua mari Sarbatori Crestine praznuite de romani ne aduce dintotdeauna pe mese o abundenta de specialitati. Totusi, acelasi drob, acelasi cozonac, aceeasi pasca, acelasi stufat de miel, aceleasi costite la cuptor sau pe gratar, aceleasi oua rosii?!? Am gasit solutiile pentru a aduce ceva nou fara a pierde nimic din semnificatiile spirituale ale acestor retete de suflet. Bucatarescu va recomanda, pe langa reperele binecunoscute, obligatorii pentru traditia culinara romaneasca, ...
Editura 

INTEGRAL

PRP: 17,00 Lei  14,45 LeiAdauga in cos
Retete istorice cu carne de miel
RETETE ISTORICE CU CARNE DE MIEL - o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel.70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva.Retetele strabunilor pentru bors si ciorba de miel, drob, stufat, mancare de miel cu legume, mancare de miel cu sos, preparate cu tocatura de miel si fripturi.Sa incepem o calatorie in timp emotionanta si plina de dragoste! Garantat gusturi autentice si clipe care vor deveni de neuitat.ISBN: 978-606-9479...
17,00 LeiAdauga in cos
Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare. Retete de preparare
-18%
Folositi-va de alimentatie pentru a controla inflamatiaInflamatia este mecanismul de aparare al sistemului imunitar in actiune. Inflamatia acuta este un raspuns dezirabil la leziuni si infectii, dar infiamatia cronica, care poatc fi prezenta ani de zile fara simptome observabile, poate duce la probleme grave de sanatate, cum ar fi boala Alzheimerr, diabet, cancer si boli de inima. Beverly Lynn Bennett, chef vegan de renume, explica diferentele dintre infiamatia acuta si cea cronica, descrie aman...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 17,00 Lei  13,94 LeiAdauga in cos
Secretele bucatariei indiene
 de 

Sapnaa,

Arta culinara in India se mosteneste din tata in fiu sau trece de la maestru la discipol, in ani de studiu. Ei pastreaza secretul asupra metodelor de preparare a retetelor, astfel incat a pregati un fel este ca si cum ai practica alchimia. O alta consecinta a pastrarii secretului culinar este aceea ca majoritatea expertilor sunt specializati doar in cateva feluri de mancare. De aceea, nu este posibila alcatuirea unei enciclopedii a bucatariei indiene. Retetele au fost in parte adaptate, astfe...
Editura 

PARALELA 45

Zile de pescuit
“Textul inflorit al lui Radu Anton Roman freamata de imagini de imagini de pescari, de apa, de mirosuri de peste, de zboruri maiestuoase de pasari, de alcooluri tari…” Jacques Yves Cousteau “Ceea ce ajunge la cititorul acestor proze fascinante si stranii este ecoul cantecelor de jale ale lui Panait Istrati, celalalt bard al Dunarii.” Edgar Reichman-“Le Monde” ISBN: 973-596-090-7 Editia: a III a Data editiei: 2002 Format: 13x20 cm Numarul d...
Editura 

PAIDEIA