Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ordoneaza
:
Toti autorii
Tip afisare:
Ghidul gastronomic al Romaniei. Dulciuri de casa (Editie de chiosc)
Exista putini oameni care sa nu fi avut pofta - macar o data - de ceva dulce. Si ce poate satisface mai bine aceasta dorinta decat o prajitura preparata in casa? Cand mama ori bunica nu sunt prin preajma, nu avem incotro si trebuie sa ne apucam singure de treaba. In acest moment, o carte cu retete iti este cel mai bun prieten. Vei face o optiune excelenta daca vei alege titlul Dulciurile de casa din seria Ghidul Gastronomic al Romaniei, pentru ca aici vei gasi retete din aproape toate categoriil...
Retete de post si sarbatori crestine (Editia a IV-a)
Binecuvantam aparitia lucrarii "Retete de Post si Sarbatori Crestine", alcatuita de distinsa doamna Maria Cristea Soimu. Felicitam pe autoare pentru practica recomandare de a tine posturile cu specificul lor si de a infrumuseta sarbatorile crestine cu alimentatia traditionala. Cartea, de fapt, reprezinta un indemn la pastrarea traditiei crestine romanesti culinare, cu profunde radacini in cultul Bisericii (ex. coliva, mucenici, pasca, cozonac etc). Ne bucura faptul ca in ac...
Editura 

AMETIST 92

Meniuri de primavara. Calatorie culinara cu Adriana Trandafir
Si totusi ... exista o bucatarie romaneasca Daca grecii din Fanar au venit in Principate dupa trai bun; daca turcii au impus, prin indelungata lor prezenta in Balcani, anumite feluri de mancare, feluri insusite de curtea domneasca, uneori ca semn al servitutii, alteori ca semn al ospitalitatii; daca tinerii boieri au adus din vest retete ale lumii civilizate, "fineturi" cum le spuneau retrograzii in straie greoaie si cu barbile pana la brau, iar retetele au fost pana la urm...
Editura 

AMETIST 92

Mancare ca la mama acasa. Retete Batranesti
Cuvant inainte sau Ganduri despre bucataria romaneasca traditionala. Cea mai dificila sarcina a unui scriitor de carti de bucate este sa ajunga la ultima pagina a manuscrisului si sa constate ca mai are atat de multe de spus, incat vrea s-o ia de la inceput. De ce am scris aceasta carte de bucate? Ca sa vorbesc despre bucataria romaneasca, despre formidabila ei varietate, despre imaginatia pe care o pun gospodinele in pregatirea hranei de fiecare zi, dar si despre bogatia pamantului care ne ...
Editura 

AMETIST 92

ABC-ul ospatarului (Indrumar pentru invatarea elementelor de baza ale profesiei de ospatar)
Materialul prezentat in cartea de fata nu are pretentia de a-i pregati profesional pe cei ce lucreaza in alimentatia publica, ci doar de a le indruma primii pasi in tainele profesiei de ospatar.Informatiile din lucrare se adreseaza si celor ce sunt deja calificati in aceasta profesie, in vederea perfectionarii cunostintelor, si proprietarilor de localuri de alimentatie publica, pentru a sti ce sa le ceara angajatilor.Continutul acestei carti o recomanda de la sine ca fiind indispensabila atat ce...
Editura 

ANDREAS

Dulceturi, gemuri si jeleuri
Regasiti bucuria deplina a copilariei! Aceea de a-ti vari degetul intr-un borcan de dulceata facuta cu dragoste! Cu ajutorul explicatiilor simple, cu minimum de ustensile si cu fructe din gradina sau de la piata, veti deveni Zana dulceturilor! Cu aceste retete usor de realizat, jeleul care nu se incheaga sau dulceturile transformate in pasta de lipit, nu vor mai fi decat amintiri urate. Sa te joci de-a alchimistul deasupra unui vas cu dulceata sau gem: ce poate fi mai distractiv? Descoperi...
Editura 

TRITONIC

ABC-ul bucatarului
"ABC-ul Bucatarului" nu are pretentia de a descifra in intregime tainele artei gastronomice, ci doar de a schita un tablou general al drumului pe care trebuie sa-l urmeze cei care doresc sa imbratiseze aceasta profesie, reamintind totodata celor care deja lucreaza in acest domeniu, notiunile de baza ale meseriei de bucatar. Cartea se adreseaza deopotriva si neprofesionistilor, care doresc sa-si imbunatateasca meniurile familiei prin invatarea primilor pasi care sa-i duca spre rafi...
Editura 

AMALTEA

199 Retete usoare si gustoase
Inca o carte de bucate? Da, dar nu una oarecare. Scrisa de un maestru bucatar, cartea este extrem de practica: ofera cantitati precise si timpi exacti de preparare, iar limbajul nu este “asezonat” cu termeni specifici de bucatarie, ceea ce face extrem de facil gatitul chiar si pentru barbati. Mancarurile nu sunt greu de preparat si satisfac toate cerintele gatitului modern: rapiditate, consistenta si gust. Veti gasi atat mancaruri traditionale romanesti, cat si international...
Editura 

AMALTEA

Regimul fara sare
Fara sare nu inseamna fara gust. Cu mirodenii, verdeturi aromatice si putina originalitate, bucataria fara sare poate insemna sanatate, placere si mancare fina. Datorita celor 100 de retete pline de savoare puteti adopta şi dvs. noi obiceiuri culinare care va vor face sa uitati de sare. Cu cateva trucuri, va va fi usor sa preparati mancaruri gustoase si variate, vinegrete, paine de calitate, paste după inima dumneavoastră si retetele preferate ale copiilor, fara un singur gram de sare. ...
Editura 

AQUILA

199 retete usoare si gustoase
Inca o carte de bucate? Da, dar nu una oarecare. Scrisa de un maestru bucatar, cartea este extrem de practica: ofera cantitati precise si timpi exacti de preparare, iar limbajul nu este "asezonat" cu termeni specifici de bucatarie, ceea ce face extrem de facil gatitul chiar si pentru barbati. Mancarurile nu sunt greu de preparat si satisfac toate cerintele gatitului modern: rapiditate, consistenta si gust. Veti gasi atat mancaruri traditionale romanesti, cat si internationale, pelcand de la...
Editura 

AMALTEA

Preparate cu ciuperci
Autori: Smaranda Sburlan, Valerica Iazageanu Pentru vegetarieni, dar mai ales pentru gurmanzi!, retete deosebite, stabilite dup? o experient? de patruzeci de ani. ISBN: 973-569-637-1 Nr pagini: 112 Format: Buzunar, mm Aparitie: iunie 2004
Editura 

NEMIRA

Retete & Meniuri Montignac, vol. 2
Prezentare: Punand bazele unei filosofii alimentare, Michel Montignac a aratat, de peste zece ani, ca hrana este un factor determinant in mentinerea sanatatii: o simpla reorientare a obisnuintelor alimentare ne permite nu numai pastrarea unei greutati ideale ci si prevenirea majoritatii bolilor civilizatiei. Din cuprins: - Introducere - Principiile acestei carti - Meniuri pentru trei luni - Antreuri - Supe - Oua - Felul principal: Carne, Pasare, Peste, Crustacee - Legume si garnituri...
Editura 

FORUM

Retete & Meniuri Montignac (Gastronomia nutritionala), vol. 1
Prezentare: Cititorii lucrarilor ?Cum sa slabesti participand la mese de afaceri? si ?Ma hranesc deci slabesc!? mi-au cerut , chiar de la aparitia acestora, prezenta carte de retete si meniuri. Am ezitat indelung s-o realizez, pentru ca nu mi se parea neaparat necesara. Si, mai rau, mi se parea chiar nitel cam primejdioasa. Metoda nutritionala pe care o propun eu nu este bazata pe restrictii, ca un regim conservational, ci, efectiv, pe alegere. Ea consta in schimbarea obisnuintelor alimentare s...
Editura 

FORUM

Ghidul branzeturilor
Ghidul branzeturilor cuprinde cea mai mare baza de date existenta in Romania cu privire la industria de profil prezentand totalitatea marcilor de produse lactate de pe piata romaneasca, sortimentele existente. In paginile sale veti gasi o introducere in istoria fabricarii branzeturilor, o descriere a branzeturilor celebre din lume si recomandari privind asocierea cu vinul si alte alimente. Caracteristici tehnice: 165x235 mm, 96 pagini, coperta flexibila
Whisky in productie casnica
-18%
Whisky in productie casnicaIn prima parte a cartii autorul, un specialist recunoscut, descrie sortimentele de whisky existente si vorbeste despre originea si deosebirea lor, dar si despre metodele diferite de preparare. A doua parte ofera un ghid exact, care poate fi folosit de orice producator domestic de rachiu, pentru prepararea de whisky.CuprinsIntroducereIstoria whisky-uluiTipuri de whisky si originea lorProducerea de Malt Whisky, Grain Whisky, dar si Bourbon si Rye WhiskyPrepararea whisky-...
Editura 

M.A.S.T.

PRP: 13,00 Lei  10,66 LeiAdauga in cos
In Stoc
Cele mai bune retete pentru masa de Paste. Obiceiuri stramosesti
-15%
Dupa sapte saptamani de post si smerenie, credinciosii sarbatoresc Invierea Domnului, prilej mare de bucurie, cinsitit printr-un ospat imbelsugat, format din preparate culinare specifice. Perioada de dinainte si dupa Paste este presarata cu numeroase obiceiuri care s-au transmis din generatie in generatie si carora le este dedicat un capitol.Aceasta carte isi propune sa ofere celor aflati in cautare de idei pentru masa festiva de paste retete traditionale, pline de savoare, dar si unele mai puti...
Editura 

ORIZONTURI

PRP: 13,00 Lei  11,05 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime:fructe,flori si plante medicinale.Preparatele pastreaza multe din caracteristicile naturale ale acestora asa incat unele dintre sortimentele de sirop si nectar sunt recomandate si ca adjuvante in tratarea unor afectiuni.
Editura 

M.A.S.T.

Retetele lui Colea - carte de bucate
Prezentare: In aceasta carte care se adreseaza gospodinelor, pe langa retetele de preparate culinare, ofera numeroase sfaturi practice de mare folos, mai ales tinerelor. In elaborarea si selectarea acestor retete si indrumari practice am tinut seama de adevarul binecunoscut ca bucataria este o arta, iar cel care o profeseaza - bucatar sau gospodina - este un artist. Studiind retetele, cititorii isi vor da seama ca majoritatea mancarurilor se prepara aproape la fel, deosebirea constand in schimba...
Editura 

TEORA

Preparate culinare reci
-50%
Prezentare: O viata in slujba gastronomieiAutorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Ath?n?e Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si m...
Editura 

TEORA (PROMO)

PRP: 13,48 Lei  6,74 LeiAdauga in cos
In Stoc
Marmelade, gemuri si jeleuri
Cuvant InaintePe vremea cand am inceput timid sa imi incerc norocul in bucatarie, priveam de multe ori cu invidie la gospodinele cu experienta, care cu pricepere si imaginatie reuseau sa scoata chiar dintr-un frigider aproape gol un meniu cu mai multe feluri. Si totusi, cand se apucau de conservarea fructelor, aveau imediat nevoie de reteta. Si eu am crescut cu paine cu gem la micul dejun.Exista deja numeroase carti despre pregatirea gemului si a jeleului din fructe, dar multe dintre acestea nu ...
Editura 

M.A.S.T.