Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 13.9 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
Dupa ce ati completat numarul de telefon, un consultant Relatii Clienti va va apela in maxim 15 minute pentru a va prelua comanda cu toate detaliile necesare
Acest trend al produselor "preparate in casa" este de neoprit si si-a croit drum si in propriile bucatarii. Renumitul bucatar, Gerd Wolfgang Sievers, ilustreaza in aceasta lucrare cum pot avea si gurmanzii posibilitatea sa conserve anumite specialitati preferate de ei, prin metoda uscarii.
Sa incepem cu teoriile de baza, alegerea carnii, sararea si uscarea. Sa mergem mai departe si sa vedem cum putem marina si usca in mod optim diferitele bucati de carne. Sa punem impreuna un numar impresionant de retete din toata lumea. Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga poze color si, la final, avem o carte de exceptie.
Autorul, un renumit bucatar neamt get-beget, Gerd Wolfgang Sievers pe numele sau, reuseste sa ne faca sa ne ploua in gura inca de la primele pagini.
Fragment : Piept de rata uscat la aerPentru ca pieptul de rata este relativ mic, acesta poate fi tratat precum biltongul fiind gata uscat la aer in cateva zile. Oricum nu are niciun rost (nici din punct de vedere optic nu este recomandabil) sa gaurim pieptul de rata cu un carlig (asa cum se procedeaza la biltongul rustic) pentru a-l agata la uscat. Din acest motiv se leaga in mai multe locuri cu ata pentru a fi agatat, avantajul utilizarii atei este faptul ca pieptul isi pastreaza forma frumoasa. Ingrediente12 piepti de rata (curatati, fara tendoane sau pielite etc.)125 g boabe de ienupar100 g rosmarin uscat3-4 foi de dafin100 g piper2, 5-3 kg sare grunjoasa In plus:Vin de porto pentru spalareProsop de tifon sau etamina; poate fi inlocuit si cu un servet curat de bucatarieO cutie de plastic suficient de mareAta pentru carnati sau de cusut PregatireBoabele de ienupar, rozmarinul, foile de dafin si boabele de piper (pentru un gust mai intens se poate folosi o cantitate mai mare de condimente) se pun intr-un mojar suficient de mare si se maruntesc, apoi se amesteca cu sarea. Intr-o cutie de plastic (suficient de incapatoare pentru toti pieptii de rata si pentru amestecul de sare) se presara o cantitate mica din acest amestec. Pieptii de rata se acopera cu un strat gros din amestecul de sare si apoi se pun in cutie. Dupa ce se pune primul strat, se adauga din nou sare si apoi se aseaza urmatorul strat. Totul se acopera apoi cu cantitatea de sare ramasa se invelesc si se lasa la frigider 24 de ore la maturat. Carnea se scoate de la maturat iar surplusul de sare se spala cu apa. Pieptii de rata se spala apoi cu vinul de Porto. Acestia se invelesc apoi, unul cate unul, in servete de tifon sau panza si se prind pe urma in mai multe locuri cu ata. Sus de tot se va face o fundita. Pieptii de rata se cantaresc... DIN CUPRINS: Cuvant inainte Principii de baza si recomandari importante Carnea inainte de conservare Sarea potrivita si efectele ei Condimente Aditivi si amelioratori de gust Colorantul alimentar Nitratul de sodiu Fermentii Zaharul Otet/zeama de lamaie/tuica Sararea Sararea uscata a carnii Sararea in saramura Marinarea Diferite tipuri de uscare a carnii Uscarea in aer liber Uscarea deasupra unui foc de tabara Uscarea in biltong-box Deshidrator de carne Uscarea in cuptor Uscarea prin afumare la rece Uscarea in frigider Depozitarea si ambalarea Clasicul Jerky (fasii de carne uscata) Aparate de bucatarie Jerky din muschi Pasul 1 - Curatarea si taierea carnii Pasul 2 - Marinarea Pasul 3 - Uscarea Pasul 4 - Depozitarea Jerky de vita cu sos de soia sau sos Worcestershire Jerky de vita in stil barbecue Jerky de vita prajit cu coriandru si chimion Jerky picant de porc cu aroma de fum
Categorie: Practice si timp liber » Sfaturi practice » Gastronomie
Autor: Sievers, Gerd Wolfgang
An aparitie: 2017
Nr pagini: 160
Format: 13x20