Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
Retetele inedite ale bucatariei medievale pot constitui pretexte pentru adevarate incursiuni in timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi placerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor si licorilor de pe vremuri.
Nenumarate carti de bucate au aparut in Europa occidentala in perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferente "nationale” si regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tiparituri) apartin fondului comun al bucatariei medievale europene, parte integranta a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate precum si sfaturile dietetice vin in sprijinul acestei "ipoteze” antropo-culinare. Cat despre Tara Romaneasca – acest "Bizant dupa Bizant, dupa spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, taramurile valahe mostenesc traditia culinara de inalt rafinament a Imperiului roman de rasarit, fara sa uitam influentele venite din Mitteleuropa, dar si de la Inalta Poarta, ea insasi revendicandu-se din aceeasi traditie constantinopolitana (precum si din cea, de mare interes, persana).
Categorie: Practice si timp liber » Sfaturi practice » Gastronomie
Autor: Lungu, Radu
An aparitie: 2012
Nr pagini: 134
Tip Coperta: Brosata
Produsul nu are recenzie editoriala deocamdata