Descriere - #30DaysGlutenFree
De ce 30 de zile fara GLUTEN?
Multe persoane fara boala celiaca marturisesc ca se simt mai bine dupa ce urmeaza o dieta fara gluten. Iar studiile recente par sa puna capat controverselor, aducand dovezi despre sensibilitatea la gluten non-celiaca. Aceasta este o problema reala, ce afecteaza un procent insemnat din populatie, care nu are stiinta despre acest fapt.
Asupra acestui aspect avem nevoie sa fim atenti, felul in care cerealele sunt modificate genetic, felul in care faina din painea noastra este aditivata, fiind una dintre cele mai remarcabile produse, dar cu un continut exagerat de produsi chimici. Poate ca aceasta combinatie chimica si modificarile genetice realizate in timp sa faciliteze dezvoltarea intolerantelor si sensibilitatii la gluten.
Aproximativ 1% dintre noi sufera de celiachie, aceasta fiind o afectiune autoimuna ce inseamna pe scurt: intoleranta alimentara la gluten. Si de aici, din pacate, lucrurile se complica. De ce? Pentru ca simptomele bolii celiace sunt destul de nespecifice si pot varia de la o persoana la alta. Astfel, exista peste 300 de simptome si orice parte a corpului poate fi afectata, fiind in suferinta.
Boala celiaca poate aparea la orice varsta: la nou-nascut (odata cu introducerea alimentelor care contin gluten), in adolescenta sau la stadiul de adult. Rudele apropiate ale bolnavului au o probabilitate de 45% in a dezvolta si ei aceasta boala, iar cei cu simptome intestinale, care amintesc de cele ale bolii celiace, au o probabilitate de 17% de a suferi de aceasta boala.
O provocare precum un semnal de alarma, care a conturat o noua perspectiva in viata celor care au parcurs-o, deoarece una din doua persoane au sesizat efectele excluderii glutenului din alimentatie, dupa numai cateva zile
Format: 15x21
Anul aparitiei: 2021
Autor: Bratu, Lavinia
Editura: Sanatatea Constiintei
ISBN: 9786069699188
Recenzie Editoriala - #30DaysGlutenFree
Cartea „#30DaysGlutenFree” de Lavinia Bratu este dedicata tuturor celor care doresc sa faca o schimbare semnificativa in stilul lor de viata, prin eliminarea glutenului pentru o perioada de 30 de zile. Fie ca te confrunti cu sensibilitati alimentare, suferi de afectiuni autoimune, sau pur si simplu vrei sa explorezi beneficiile unei alimentatii mai pure, aceasta carte este pentru tine. Este ideala pentru cei interesati de sanatate, nutritie, si alimentatie constienta.
De ce sa citesti aceasta carte?
Cartea reprezinta nu doar o colectie de informatii despre gluten si efectele sale, ci si o provocare personala pentru fiecare cititor. Pe langa explicatiile stiintifice si sfaturile practice despre cum sa incepi o dieta fara gluten, cartea include un jurnal de 30 de zile care te ajuta sa monitorizezi progresul si efectele asupra organismului. De asemenea, ofera peste 100 de retete fara gluten, concepute sa-ti faciliteze tranzitia si sa-ti imbogateasca alimentatia. Este o resursa valoroasa pentru oricine doreste sa exploreze impactul glutenului asupra sanatatii si sa isi creeze un nou echilibru alimentar
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 5 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.