Descriere - Lider. set 4 carti
Setul Lider contine 4 titluri
Liderul poti fi tu
Fii un lider mai bun
Ce inseamna sa fii un lider bun
Leadership: Puterea inteligentei emotionale.
Descriere - Liderul poti fi tu
Cum sa-ti faci prieteni, sa ii influentezi pe oameni si sa reusesti intr-o lume aflata in permanenta schimbare
Vremea directorului ascuns in spatele unui birou impunator, a angajatului lipsit de initiativa, care asteapta sa primeasca sarcini de sus, a trecut.
Dale Carnegie a fost un vizionar. El a cautat si a gasit solutia prin care puteti deveni echilibrati intr-o lume nesigura.
E timpul sa comunicam. E timpul sa asezam in centrul preocuparilor noastre relatiile cu oamenii. Sa ne afirmam si sa ne confirmam valoarea, prin initiativele si faptele noastre.
Daca sunteti in impas, dar vreti sa schimbati ceva in viata dumneavoastra, a familiei, a firmei pentru care lucrati, aplicati principiile lui Dale Carnegie. Autorii acestei carti va provoaca sa deveniti dumneavoastra insiva un conducator. Un lider!
Bestseller in Europa
Dale Carnegie (pe numele lui real Dale Carnagey) s-a nascut pe 24 noiembrie 1888, intr-o ferma saraca din Missouri, si s-a stins din viata pe 1 noiembrie 1955, in Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala.
Dupa absolvirea colegiului, a lucrat ca agent de vanzari in Nebraska si a obtinut cateva roluri ca actor la New York. Dezamagit de ceea ce facea si de traiul modest, cauta o solutie si realizeaza ca o diploma de absolvent al State Teachers College din Warrensburg, Missouri, sectia Pedagogie, i-ar putea inlesni accesul la o catedra. Este angajat de Young Men Christian Association sa predea cursuri serale pentru adulti despre o tema aleasa chiar de el: vorbitul in public, domeniu in care se pregatise si obtinuse rezultate de-a lungul anilor. Astfel incepe faimoasa cariera de orator si de autor de mare succes a lui Dale Carnegie.
Cursurile sale de la Y.M.C.A. au inregistrat un succes imediat, asa incat Dale Carnegie avea sa conferentieze cu salile pline. Incepe sa publice diverse brosuri in care-si prezinta in mod sistematizat metodele de invatare; in 1926, acestea vor fi adunate intr-o carte despre vorbitul in public: Public Speaking: A Practical Course for Business Men.
In 1936, Dale Carnegie publica Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent (Curtea Veche Publishing, 2010), carte ce a inregistrat imediat dupa publicare un succes rasunator. De-a lungul anilor, aceasta lucrare s-a vandut in mai bine de 44 de milioane de exemplare si a fost tradusa in aproape toate limbile pamantului. Aici, Dale Carnegie aduce in lumina unul dintre aspectele putin cunoscute la acea vreme ale psihologiei umane: rolul determinant al atitudinii individuale in conditii de stres. Lucrarea de fata, publicata pentru prima oara in 1948, consta intr-o colectie de sfaturi de bun-simt prin care putem preveni stresul. Dintre cartile lui Dale Carnegie, aceasta a avut cel mai mare succes in Europa.
Pe Dale Carnegie il regasim in topul celor mai bine vanduti autori din toate timpurile. La peste jumatate de veac de la moartea lui, atat scrierile, cat si cursurile sale sunt la fel de solicitate ca in primii ani dupa lansare.
Eforturile lui Dale Carnegie de raspandire a unor metode prin care oamenii sa invete sa-si optimizeze relatiile cu semenii si cu lumea au fost preluate de Fundatia Carnegie. Cursurile pe care insusi Carnegie le-a initiat si le-a predat sunt frecventate, si astazi, de mii de oameni din intreaga lume, probandu-si astfel actualitatea si utilitatea. Ele sunt esentiale si, in fapt, obligatorii pentru toti cei care doresc sa ocupe posturi importante in ierarhiile companiilor occidentale.
Titlu original: The Leader in You. How to Win Friends, Influence People and Succeed in a Changing World
Traducator: Elena Neculcea
Coperta: Griffon and Swans (www.griffon.ro)
Numar pagini: 216
Anul aparitiei: 2011
Format: 15,5 × 22 cm
Autor: Dale Carnegie & Associates, Inc., Stuart R. Levine, Michael Crom
ISBN: 978-606-588-174-7
Descriere - Fii un lider mai bun
Liderii nu trec pur si simplu peste provocari, ci invata din ele, formandu-si caracterul si dezvoltandu-si abilitatile.
Fii un lider mai bun te invata sa devii un lider mai puternic, infruntand direct provocarile, invatand tot ceea ce poti din acestea si fiind un exemplu care sa-i determine si pe ceilalti sa faca acelasi lucru.
Spark Plug afirma ca organizatiile doresc lideri carora sa le pese de oameni si sa-i inspire pe acestia sa-si descopere si sa-si dezvolte talentele. Nimeni nu doreste sa urmeze o persoana aroganta. Aceasta carte plina de informatii folositoare te va ajuta sa inveti din provocari si sa devii un lider mai eficient si mai respectat.
In stilul propriu, Spark Plug impartaseste cunostintele castigate din experientele traite in perioade dificile si felul in care le poti folosi in avantajul tau! El prezinta, intr-o maniera prietenoasa si simpla, adevaruri simple dar puternice, care te vor ajuta sa devii un lider de exceptie.
Entuziasmul contagios al lui „Spark Plug“ straluceste cu putere in aceasta noua carte plina de inspiratie, care discuta despre depasirea greutatilor si atingerea potentialului maxim.
Vince Dooley
Fost antrenor de fotbal si director sportiv, University of Georgia
O gura de aer proaspat! Exact asta am simtit citind aceasta carte. Tuturor trebuie sa ni se reaminteasca faptul ca putem depasi orice situatie, pentru ca avem ceea ce ne trebuie pentru a face acest lucru.
Tiffany Cochram
Reporter si prezentator TV pentru WXIA-TV
Avand in vedere ca viata este plina de obstacole, as vrea sa-l laud pe „Spark Plug“ pentru ca a scris o carte plina de inspiratie, care te poate ajuta sa treci peste ele!
Jimmy Carnes
Antrenor al echipei olimpice de atletism a Statelor Unite in 1980 Director executiv al Asociatiei Antrenorilor de Atletism din Statele Unite
Descriere - Ce inseamna sa fii un lider bun
Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) este psiholog si cercetator in domeniul psihologiei clinice si al stiintelor comportamentale, domenii in care si-a obtinut doctoratul la Harvard. A primit premiul Career Achievement (Premiul pentru Intreaga Cariera) din partea American Psychological Association (Asociatia Americana de Psihologie). Este cofondator al Collaborative for Academic, Social and Emotional Learning (Asociatia pentru Invatare Academica, Sociala si Emotionala) si codirector al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations (Consortiul pentru Studiul Inteligentei Emotionale in Organizatii). Daniel Goleman este autorul bestsellerului mondial Inteligenta emotionala, aparut prima data in 1995. A colaborat cu numeroase publicatii prestigioase, printre care The New York Times, People, Harvard Business Review, Time, Journal of Social and Clinical Psychology, Psychology Today, Publisher's Weekly, Journal of Transpersonal Psychology, Observer, American Journal of Psychotherapy, Journal of Consulting and Clinical Psychology si Journal of Applied Behavioral Science. Pentru articolele sale a fost nominalizat de doua ori la Premiul Pulitzer.
Daniel Goleman se numara printre cei mai influenti zece autori care au scris despre lumea afacerilor, conform Accenture Institute for Strategic Change (Institutul Accenture pentru Schimbare Strategica), iar The Wall Street Journal l-a inclus in clasamentul celor mai marcanti zece ganditori preocupati de economie. Articolul "What Makes a Leader?" ("Ce inseamna sa fii un lider bun?"), scris in 1998, care da si titlul acestei carti si pe care il gasiti integral in primul capitol, se afla in Top 10 al celor mai citite si mai apreciate texte publicate de Harvard Business Review.
Cercetarile mele, alaturi de alte studii recente, sugereaza ca inteligenta emotionala este o conditie sine qua non a succesului in leadership. Un om poate avea cea mai buna pregatire din lume, o minte patrunzatoare si toate ideile bune la el, dar, fara inteligenta emotionala, tot nu va fi un lider exceptional.
Daniel Goleman
Cand i se cere cuiva sa defineasca liderul ideal, sunt mentionate calitati precum inteligenta, rezistenta, hotararea, viziunea - atribute asociate, in mod traditional, cu leadershipul. Asemenea abilitati sunt necesare, dar insuficiente pentru un lider. Studiile realizate de Daniel Goleman, in care au fost incluse in jur de doua sute de companii mari, indica faptul ca inteligenta emotionala poate fi insusirea-cheie care ii distinge pe liderii cu performante inalte de liderii mediocri.
Harvard Business Review
Daniel Goleman arata care sunt, in lumea afacerilor, cele mai importante trasaturi ale fiecarui tip de leadership, explica diferenta dintre a fi destept si a fi intelept, prezinta cele trei feluri de concentrare a atentiei necesare unui lider bun si defineste cu acuratete ce inseamna sa fii lider.
forbes
Daniel Goleman a introdus conceptul de inteligenta emotionala (IE) in lumea afacerilor prin intermediul unui articol publicat in 1998 in Harvard Business Review. De atunci, psihologul american a scris numeroase articole despre importanta IE in economie si, mai ales, despre rolul ei in formarea liderilor de succes. Acest volum le reuneste pe cele mai relevante dintre ele.
Autorul prezinta cateva ingrediente-cheie ale succesului unui lider si le da o veste buna tuturor celor care vor sa faca un pas inainte in cariera: oricine poate deveni un lider bun daca isi dezvolta abilitatile specifice inteligentei emotionale si sociale. Pe langa descrierea strategiilor necesare in formarea si imbunatatirea competentelor ce tin de IE, Daniel Goleman explica si bazele neurologice ale acestora, dand cateva indicii despre felul in care fundamentele biologice pot sustine un leadership eficient.
Nr. de pagini : 208
Anul aparitiei : 2017
Descriere - Leadership: Puterea inteligentei emotionale
Cartea de fata, despre puterea inteligentei emotionale in leadership, este prima culegere cuprinzatoare in care autorul isi aduna descoperirile cheie in domeniu. Acest material, adeseori extras din celelalte carti ale lui Daniel Goleman, care si-au demonstrat din plin eficienta, e de natura sa sprijine dezvoltarea unui management performant si inovator.
Am adunat la un loc, rezumandu-le intr-o singura carte, esenta scrierilor mele din ultimii douazeci de ani, care ilustreaza cel mai bine impactul pozitiv al inteligentei emotionale asupra excelentei individuale si organizationale. Luati aceasta carte ca pe o trusa de scule. Fiecare capitol este un instrument unic si util, care-i ajuta pe lideri, traineri, recrutori de resurse umane, administratori si educatori sa-i ghideze si motiveze cu eficienta pe ceilalti.
DANIEL GOLEMAN
Iata o serie de articole alese de Daniel Goleman
si antologate intr-un singur volum, pentru a crea un compendiu al scrierilor sale despre una dintre cele mai importante si mai putin intelese teme de afaceri: inteligenta emotionala.
Robert Morris
Consultant in management, Dallas (Texas)
ianuarie 2013 (pe amazon.com)
In aceasta carte, d-l Goleman demonstreaza clar ca inteligenta emotionala este imperativa pentru oricine aspira la un leadership eficient. […] Cititorul isi va forma o idee generala despre cat de importanta este inteligenta emotionala pentru angajati, pentru performanta lor si pentru
profiturile rezultante ale firmei unde lucreaza.
John Chancellor
Mentor-instructor, Spring Hill (Tennessee)
aprilie 2013 (pe amazon.com)
Daniel Goleman se numara printre cei mai influenti zece autori care au scris despre lumea afacerilor, conform Accenture Institute for Strategic Change, iar The Wall Street Journal l-a inclus in topul celor mai influenti zece ganditori preocupati de economie. Articolul "What Makes a Leader?" din Harvard Business Review scris de dr. Goleman este cel mai citit material din aceasta publicatie, din toate timpurile, fiind cel mai solicitat pentru republicare in anul 1999.
Dr. Goleman a scris despre stiintele creierului si comportamentale pentru The New York Times timp de 12 ani. Este cofondator al Collaborative for Academic, Social and Emotional Learning si codirector al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations. Printre cartile sale se numara Emotional Intelligence, Primal Leadership, Destructive Emotions, Social Intelligence, Ecological Intelligence si Brain and Emotional Intelligence: New Insights.
Nr. de pagini : 160
Anul aparitiei : 2016
Produsul face parte din colectia CARTI CHEIE