Obisnuinte noi, obisnuinte vechi. Audiobook - Jeremy Dean

De ce facem anumite lucruri, ce ne impiedica sa facem altele si cum sa mentinem schimbarile

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 16.01 - Vineri, 17.01
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

Ajunge: Vineri, 17.01 - Luni, 20.01
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 17.01 - Luni, 20.01
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.90 Lei

Ajunge: Vineri, 17.01 - Luni, 20.01
In Tara - ridicare din Pachetomat

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 17.01 - Luni, 20.01
In Tara - livrare la usa

Cost livrare: 13.90 Lei

Ajunge: Luni, 20.01 - Marți, 21.01
In Tara - ridicare din EasyBox

Cost livrare: 13.90 Lei

Ajunge: Vineri, 17.01 - Luni, 20.01
In Tara - livrare la usa

Cost livrare: 13.9 Lei

Ajunge: Luni, 20.01 - Marți, 21.01
In Extern - livrare rapida la usa

Cost livrare:

Ajunge: Marți, 21.01 - Miercuri, 22.01
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Status: În stoc

Timp procesare: 1 zi lucratoare

PRP:47,00 Lei
30,55 Lei
Diferența: 16.45 Lei ( -35% )

Descriere - Obisnuinte noi, obisnuinte vechi. Audiobook

De ce facem anumite lucruri, ce ne impiedica sa facem altele si cum sa mentinem schimbarile

Obisnuinte noi, obisnuinte vechi: De ce facem anumite lucruri, ce ne impiedica sa facem altele si cum sa mentinem schimbarile / Making Habits, Breaking Habits: Why We Do Things, Why We Don't, and How to Make Any Change Stick de Jeremy Dean este audiobookul pe care il vei citi cu placere daca esti pasionat de psihologie si daca vrei sa intelegi mai bine creierul uman si modul in care functioneaza el. Punctul de plecare al audiobookului a fost o intrebare cat se poate de simpla, care parea sa aiba un raspuns la fel de simplu: cat timp dureaza sa iti formezi o noua obisnuinta? Raspunsurile gasite de Jeremy Dean, psiholog de profesie, au fost multiple: 21, 28, 50, 66, 84 de zile, in functie de subiect si de obisnuinta pe care dorea sa si-o formeze. Dar ce sunt obisnuintele, cum ne usureaza ele viata de zi cu zi sau dimpotriva, cum ne-o pot pune in pericol, si cum putem sa ni le formam mai usor sau dimpotriva sa renuntam la ele in conditiile in care ne fac rau? Raspunsurile se gasesc in acest audiobook.

Jeremy Dean (45 de ani) este un psiholog de origine britanica, autor si fondatorul popularului website PsyBlog unde scrie cu regularitate despre studii psihologice relevante pentru viata noastra de zi cu zi. Printre temele abordate se numara: memoria, auto-controlul, metodele de a fi mai creativ, inteligenta, fericirea sau psihologia muncii. Jeremy Dean si-a lansat blogul in anul 2004 cand a sesizat existenta unei nise destul de mari de oameni dornici sa citeasca noutati din psihologie scrise intr-o maniera inteligenta si usor accesibila. Blogul lui este citat adesea de publicatii prestigioase precum: BBC News, The New York Times (Health Around the Web), The Los Angeles Times, Wired, NPR, The Guardian si The London Times.

Jeremy Dean este doctor in psihologie, titlu obtinut la prestigioasa University College London (UCL), detine un masterat in Metode de Cercetare in Psihologie si a urmat de asemenea studii post-universitare in psihologie, dupa ce s-a specializat initial in Drept si a lucrat pentru o perioada in Industria Internetului.

Audiobookul de fata este structurata in trei parti dupa cum urmeaza:

1. Partea I: Anatomia unei obisnuinte

„Ceea ce e frumos la obisnuinte este ca, pe masura ce se dezvolta, devin tot mai usoare. Chiar si atunci cand esti obosit, suparat sau distras, tot sunt sanse mari sa pui in practica obisnuintele puternice deoarece sunt foarte bine intiparite. Obisnuintele pe care ti le-ai format singur, pentru scopurile proprii, seamana cu o magie atunci cand functioneaza. La fel ca alte activitati pe care le facem regulat, roadele unei obisnuinte bune pot sa apara incet, dar sa rasplateasca inzecit efortul facut pentru a le forma.”

In aceasta prima parte vei afla: cum ia nastere o obisnuinta, care este relatia dintre obisnuinta si intentie, care este mecanismul prin care un comportament se transforma in obisnuinta si de ce uneori e mai bine sa actionezi mai mult si sa gandesti mai putin.

Aceasta prima parte iti raspunde la cateva intrebari cheie precum:
• Cat timp dureaza sa iti formezi o obisnuinta?
• Ce este „oboseala decizionala” si cum ne scapa obisnuintele de ea?
• Care sunt caracteristicile obisnuintelor?
• Cum se formeaza obisnuintele?
• Cum sunt afectate propriile obisnuinte de cele ale celor din jurul nostru?
• Cat de mult control avem asupra obisnuintelor noastre? Daca vrem sa facem o schimbare, cat de usor va fi?
• Ce rol are intentia in formarea noilor obisnuinte si de ce intentia nu are putere in raport cu un comportament deja inradacinat?
• Ce este gandirea „inversa”?
• Cum de, desi ne schimbam intentiile (nu mai vrem sa bem, sa fumam, sa consumam grasimi daunatoare, etc) nu reusim sa ne schimbam obisnuintele?
• Cat de multe lucruri stim despre noi insine atunci cand vine vorba de subconstient, personalitate, atitudine si stima de sine?
• Cat de importante sunt recompensele pe care le primim din mediul inconjurator in formarea obisnuintelor?
• De ce ajungem sa adoptam comportamente care nu sunt in acord cu obiectivele noastre pe termen lung?

2. Partea a II-a: Obisnuintele de zi cu zi
„Nimanui nu-i place sa creada ca este mediocru, cu atat mai putin sub medie. Atunci cand sunt intrebati de psihologi, majoritatea oamenilor se evalueaza ca fiind deasupra mediei in ceea ce priveste tot felul de criterii, printre care inteligenta, infatisarea, sanatatea si asa mai departe. Nici in cazul autocontrolului nu este diferit: oamenii isi supraestimeaza tot timpul capacitatea de a se controla. Aceasta incredere exagerata ii face sa presupuna ca vor putea sa se controleze in situatii in care, dupa cum se dovedeste, nu pot. Acesta este motivul pentru care incercarea de a inhiba o obisnuinta nedorita poate fi o sarcina extrem de frustranta. De-a lungul zilelor si saptamanilor de la hotararea sa ne schimbam, incepem sa observam cum vechea obisnuinta se manifesta de nenumarate ori. Fiind adanc inradacinata, aceasta ne invinge dorinta constienta de schimbare.”

In aceasta parte a audiobookului vei fi usor surprins sa descoperi un portret al tau, al colegului tau de munca sau al celui mai bun prieten, indiferent la cine vei dori sa te gandesti, vei constata ca, din punct de vedere al obisnuintelor, noi, oamenii semanam foarte mult. Aici vei putea citi despre: rutina cotidiana ai carei „prizonieri” suntem cu totii, si care, in ciuda faptului ca uneori devine insuportabila, ne face foarte bine in situatii de stres emotional extrem, ciclul deprimant in care ne trezim blocati involuntar la un moment dat, obisnuintele care ucid sau despre o caracteristica usor ingrijoratoare a noastra, a tuturor: suntem mai tot timpul on-line.

Povestile care exemplifica diversele exemple oferite de autor sunt pe cat de interesante pe atat de socante.

Din acest capitol vei afla:
• Cat de importante sunt obisnuintele comune in formarea prieteniilor.
• Cat sunt de importante sunt obisnuintele la locul de munca.
• Cum ne putem schimba o obisnuinta puternic inradacinata precum modul de deplasare?
• Curiozitati interesante despre obiceiurile noastre de a manca, de a face cumparaturi sau modalitati prin care am putea scapa de rutina cotidiana, imbunatatindu-ne viata.
• De ce sunt obisnuintele salvarea si totodata blestemul nostru, din moment ce ele ne fac sa ne simtim in siguranta si in acelasi timp pot degenera in boli (tulburare obsesiv-compulsiva, sindromul Tourette), atunci cand sunt duse la extrem.
• Cum gandeste o persoana depresiva si de ce noi ceilalti nu ajungem sa fim deprimati gandindu-ne la aceleasi motive ca persoanele deprimate?
• Cum pot fi inlocuite gandurile nefolositoare in cazul persoanelor suferind de boli mintale cu unele mai folositoare si ce alte metode mai foloseste terapia cognitiv-comportamentala?
• In ce situatii gandurile negative ne sunt folositoare?
• Cand ajung obisnuintele sa ne puna in pericol siguranta?
• Ce este „pretul automatizarii” si cat de amuzante pot fi situatiile care decurg uneori plecand de la niste obisnuinte puternic inradacinate?
• Cat de important este contextul in controlarea obisnuintelor?
• De ce ne verificam atat de obsesiv e-mailurile desi multe dintre ele sunt total neinteresante?
• O scurta analiza a modului in care folosim e-mailul, Twitter-ul sau televizorul, insotita de explicatiile aferente referitoare la motivele pentru care afisam aceste tipuri de comportamente.
• De ce ajung obisnuintele noastre sa fie mai puternice decat intentiile?
• Suntem dependenti de Internet sau e doar o problema de „autoreglare deficitara”?

3. Partea a III-a: Schimbarea obisnuintelor

Acest capitol reprezinta partea practica a audiobookului, intrucat te va dirija sa te schimbi, aratandu-ti cum poti inlocui vechile obisnuinte cu unele noi. Autorul abordeaza aici o serie de teme interesante precum: formarea obisnuintelor, dezvatarea de obisnuinte, obisnuintele sanatoase, obisnuintele de creatie sau obisnuintele care te fac fericit.

Vei afla:
• Tehnici, metode si strategii cu ajutorul carora ne putem schimba anumite obisnuinte sau ni le putem forma;
• Care sunt pasii corecti de urmat in vederea renuntarii la proastele obiceiuri.
• Ce este meditatia mindfulness si cum o poti practica si tu;
• Ce este „teoria proceselor ironice” si cum ne impiedica ea sa ne formam obisnuinte bune;
• Cum ne putem schimba proastele obiceiuri alimentare si ce rol are autocontrolul in acest proces.
• Care sunt tipurile de interventie eficiente pentru a-i determina pe oameni sa faca mai multa miscare;
• De ce este atat de greu sa renunti la o obisnuinta rea precum fumatul;
• Care sunt cele mai eficiente metode de a renunta la fumat sau cel putin de a reduce numarul tigarilor;
• Ce legatura misterioasa exista intre creativitate si obisnuinte;
• Ce magie salasluieste in puterea contrariilor;
• Ce este gandirea ianusiana si de ce zeul Ianus este cel mai indicat personaj pentru a reprezenta bunele obisnuinte de creatie?
• Cateva secrete pentru a fi mai creativ;
• Cum ne influenteaza capacitatea noastra extraordinara de a ne obisnui cu orice gradul de fericire;
• Cum am putea sa fim mai fericiti schimbandu-ne obisnuintele de gandire?
• Cum putem diminua efectele obisnuirii?

Concluzia autorului cu privire la schimbarea obisnuintelor rele in cel mai eficient mod este astfel:
„Adevarata tinta a schimbarii personale este sa uitam de vindecarile miraculoase si de remediile rapide si sa adoptam o strategie pe termen lung. Schimbarea obisnuintei nu este un sprint; este un maraton. Mentalitatea potrivita presupune sa te trezesti maine dimineata fiind exact aceeasi persoana, cu exceptia unei mici schimbari – o mica schimbare pe care poti sa o repeti in fiecare zi pana cand nu o mai observi, punct in care este timpul sa planifici o alta mica schimbare...”

Dar, potrivit lui Jeremy Dean schimbarea sau renuntarea la anumite obisnuinte reprezinta doar inceputul unui nou mod de a ne trai viata. Autorul sustine ca adevaratele satisfactii vor veni abia dupa ce vom gasi noi modalitati de a le ajusta si regla astfel incat sa simtim mereu ca experimentam ceva nou, deoarece:
„In mod ciudat, exista o mare bucurie in aceste mici schimbari ale rutinei. Atunci cand viata e la fel in fiecare zi, devine plictisitoare. Trebuie sa recunoastem si sa incercam sa ne intelegem obisnuintele, dar si sa ne ridicam deasupra lor, sa continuam sa lucram asupra felului in care pot fi schimbate, imbunatatite sau doar ajustate.”

Format: MP3

Anul aparitiei: 2020

Autor: Dean, Jeremy

Editura: Act Si Politon (promo)

ISBN: 9786069135402

Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri. Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 1 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.