Da, poti! - Thubron, Neil

Cum sa realizezi orice obiectiv major aplicand formula de succes a celor 7P. Lectii deprinse din sporturi extreme si afaceri

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.90 Lei

Apreciere: 4.5/7 (8 voturi)
Status:

Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare

49,00 Lei

Descriere - Da, poti!

Cum sa realizezi orice obiectiv major aplicand formula de succes a celor 7P. Lectii deprinse din sporturi extreme si afaceri

Da, poti! Cum sa realizezi orice obiectiv major aplicand formula de succes a celor 7P / Yucan: Achieve any big goal using the 7P formula for success de Neil Thubron porneste de la premisa ca poti realiza orice in viata, dar absolut ORICE, cu conditia sa ai un plan bine stabilit pentru asta. In plus, cartea lui Thubron este o excelenta lectura motivationala, si, in paralel, un minunat roman de aventuri. Cartea te inspira in realizarea obiectivelor majore si iti povesteste in paralel marea aventura a lui Neil Thubron, participarea la ultra-maratonul Yucon Arctic Ultra 2015, pe care l-a si castigat.

Neil poate inspira pe oricine, de la corporatisti, la indivizi de rand, pentru ca el este specialist in „scopuri marete”. Ce poate fi mai convingator in acest sens decat faptul ca a scris aceasta carte cat a parcurs traseul competitiei Yucon Arctic Ultra, cea mai dura cursa de ultra-maraton din lume, in timpul careia temperaturile pot cobori sub 50 de grade Celsius?

„Trebuie sa intelegeti ca tragedia vietii nu inseamna sa nu-ti atingi telul. Tragedia inseamna sa nu ai un tel de atins.” – Benjamin E. Mays

Biografia autorului este impresionanta. La 19 ani, Neil Thubron parasea scoala pentru a se angaja la IBM ca tehnician de masini de scris. La 22 de ani era deja unul dintre cei mai tineri manageri din istoria companiei IBM. La 50 de ani a renuntat la viata de corporatist. Pasionat de provocarile fizice, Neil s-a inrolat in paralel cu viata de corporatist in Fortele militare de rezerva ale Armatei Britanice, obtinand gradul de ofiter. De altfel, pe tot parcursul cartii autorul ofera exemple si face referire la experiente si moduri de actiune si de gandire din armata.

Viata din armata i-a trezit interesul pentru provocarile fizice si astfel a inceput sa participe la tot felul de maratoane extreme. In prezent, Neil Thubron detine compania Extreme Energy – XNRG – Ltd, care organizeaza ultra-maratonuri, fiind in paralel coach, consultant si profesor si oferind totodata consultanta companiilor in vederea dezvoltarii profesionale la nivel de conducere si la nivelul echipelor de vanzari.

„Formula succesului: A=X+Y+Z. Daca A inseamna succesul, atunci avem formula A egal cu X plus Y plus Z, unde X inseamna munca, Y inseamna joaca si Z inseamna „tine-ti gura!” – Albert Einstein 

Expertul roman in dezvoltare personala Andy Szekely spunea despre cartea de fata ca iti poate „furniza inspiratie cat pentru o viata intreaga”. Neil Thubron este in viziunea lui un „lider in puterea exemplului”, intrucat Thubron nu numai ca te incurajeaza, spunandu-ti ca poti face lucruri imposibile, dar iti ofera si un intreg arsenal de strategii pentru a reusi. Formula celor 7P pentru obiective majore, este exact ceea ce ai nevoie pentru a iesi din zona ta de confort si a porni pe drumul realizarii marilor tale visuri.

Formula celor 7P pentru obiective majore a lui Neil Thubron

Primul care a aplicat formula celor 7P pentru obiective majore, dezvoltata in a doua zi a competitiei Yucon Arctic Ultra, a fost Neil Thubron insusi. El s-a hotarat ca la varsta de 50 de ani sa renunte la jobul sau banos de corporatist si sa o porneasca pe o alta cale, mai apropiata de aspiratiile sale.

Dar nu putem porni la drum fara sa intelegem mai intai ce este un obiectiv major. In conceptia lui Neil Thubron „un obiectiv cu adevarat major este acela care pare de neatins, care te ingrozeste si te face sa te simti coplesit.” In acest sens, Thubron ne ofera propriul sau exemplu de pe vremea cand lucra in vanzari. El si echipa lui si-au propus atunci sa isi dubleze veniturile fata de anul precedent, desi acest lucru parea un pic nerealist. Au reusit acest lucru, unii dintre colegii lui obtinand venituri chiar de 3 – 4 ori mai mari decat in anul precedent.

Pentru a se face mai bine inteles, Thubron defineste si exemplifica totodata termenii de zona de confort si esec. Sau mai bine zis, redefineste cuvantul esec pe care oamenii de multe ori il inteleg gresit.

Cei 7P ai formulei lui Neil Thubron sunt:
• Purpose (scopul) – Motivatia. Obiectivul major. De ce-ul.
• Pregatirea – Parcurgerea traseului de la TEAMA – INGRIJORARE – ANXIETATE la INCREDERE;
• Planul – Detaliile despre cum vei face acest lucru;
• Promisiunea – Angajamentul pe care ti-l iei la START;
• Perceptia – Constientizarea constanta a faptului ca esti pe calea cea buna;
• Patimirea – Momentele dificile si strategia de „anduranta”;
• Perseverenta – Staruinta.

Neil Thubron si-a propus sa aiba mai multa libertate in viata pentru a atinge ceea ce isi dorea in plan profesional. Si-a dorit de asemenea sa puna bazele propriei afaceri si totodata sa adauge un plus valoare in vietile celorlalti. Si a vrut sa devina un exemplu pentru cei care se aflau in situatia lui, aratandu-le noi posibilitati. Si a reusi toate aceste lucruri folosind formula celor 7P.

Cum a inceput? Punandu-si intrebarile: „De unde vin?” si „Ce am realizat pana in prezent?”. Thubron te invata in aceasta etapa ce este o cronologie si cum o poti folosi in realizarea visurilor tale, dar si de ce este important sa iti petreci timp in compania celor mai buni decat tine si sa iti schimbi (macar partial) anturajul.

Autorul iti castiga increderea pe tot parcursul cartii prin exemplul personal. Vedem astfel cum a evoluat Thubron de la un simplu militar in Fortele Militare de Rezerva britanice, unde si-a descoperit interesul pentru provocarile de ordin fizic, pana la stadiul de castigator al ultra-maratonului Yukon Artic Ultra, dupa ce se „antrenase” intr-o serie de maratoane precum: Ironman, Marathon des Sables, Ultra Trail de Mont Blanc sau cel din Desertul Kalahari. Sau cum a evoluat pe scara profesionala de la un simplu tehnician de masini de scris, la cel de director de vanzari pe UK la IBM si ulterior la cel de consultant, coach, speaker si antreprenor.

7 Pasi spre un alt tu!
Pasul 1 – Purpose (Scopul) - „Cel care are pentru ce sa traiasca, poate suporta aproape orice.” – Friedrich Nietzsche
Scopul tau este motivatia ta. De ce faci lucrul respectiv? De ce trebuie sa reusesti?
Autorul vorbeste aici despre motive interne, precum: sa-ti testezi limitele, sa fii cel mai bun, sa ramai in viata, dar si despre motive externe, precum: orgoliul sau imaginea aratata grupului social din care faci parte. Autorul povesteste ce l-a motivat pe el in momentele in care voia sa renunte si te invata cateva trucuri pentru a-ti construi scopuri puternice. Fiecare dintre acesti pasi vor fi exemplificati cu experiente din cadrul ultra-maratonului Yukon Artic Ultra, ceea ce va face lectura mult mai interesanta si mai dinamica.
Si pentru ca isi doreste ca tu sa iti propui un obiectiv major concomitent cu lectura cartii, ti-a dedicat cateva pagini in care sa iti notezi ce iti doresti sa faci si prin ce metode.

Pasul 2 – Pregatirea - „Daca nu te pregatesti, te pregatesti sa esuezi” – Benjamin Franklin
Rolul pregatirii este de a-ti schimba starea de spirit de la teama la incredere. Si chiar daca nu vei ajunge la stadiul de a avea incredere deplina, macar nu vei pleca la drum cu teama. Pregatirea are trei „picioare”: fizica, psihica si tehnica.
Prin urmare, autorul te sfatuieste ca aceasta etapa sa fie cat se poate de specifica si de pertinenta cu putinta, exemplificand cu modul cum a decurs pregatirea pentru Yukon Artic Ultra.

Pasul 3 – Planul – „Un obiectiv fara un plan este doar o dorinta.” – Antoine de Saint-Exupery
Planul este conform dictionarului un proiect detaliat de a face sau de a realiza ceva. Atat timp cat nu ai un plan, obiectivul tau este doar o masa fara picioare. Planul este necesar in orice ai de gand sa intreprinzi la un moment dat: sa vorbesti la TV, sa pornesti o afacere, sa treci la atac intr-un razboi. Vei putea invata mai multe trucuri in privinta realizarii unui plan bun citind despre modul in care Thubron si-a pus la punct planul pentru Yukon.

Pasul 4 – Promisiunea – „Pana nu iti iei un angajament, vorbim doar de promisiuni si sperante… dar nu de planuri.” – Peter Drucker
„Deodata, in timp ce ma apropiam de linia de start, atitudinea, starea de spirit si totul mi s-au schimbat. Toate dubiile pe care le aveam s-au imprastiat, asa cum se imprastie norii ca sa lase in urma lor un cer senin. Incepusem sa am claritate: Voi reusi. Acum e vorba despre trebuie nu despre s-ar putea.”
Promisiunea reprezinta angajamentul pe care ti-l iei in momentul in care treci o linie de start, indiferent ca este vorba despre afaceri, viata personala sau vreo competitie. Este transformarea lui „s-ar putea” in „trebuie”.

Pasul 5 – Perceptia – „Diferenta dintre oamenii obisnuiti si cei realizati este perceptia pe care o au asupra esecului si reactia fata de acesta.” – John C. Maxwell
Perceptia este cea care iti semnalizeaza schimbarea conditiilor si faptul ca planul trebuie sa se schimbe in mod corespunzator.
Perceptia inseamna sa ai antenele ridicate, ca sa stii daca te deplasezi in directia cea buna in cel mai eficient mod. Trebuie sa cauti in mod constant feedback si sa fii numai ochi si urechi. Autorul va exemplifica si in acest capitol cu experiente traite in timpul ultra-maratonului Yucon cat de important este sa ai o perceptie corecta a lucrurilor.

Pasul 6 – Patimirea – „Daca treceti prin iad, nu va opriti din mers.” – Winston Churchill
Patimirea reprezinta gandirea in avans si anticiparea durerii pe care o poti resimti (si o vei resimti – te avertizeaza Thubron) pe traseu. In aceasta etapa este esentiala construirea unor strategii care sa te ajute sa gestionezi suferinta. Tot acum vei realiza cat de importante pot fi in aceste momente cuvintele de incurajare venite din partea celor dragi care sa te ajute sa mergi mai departe.
„Limitele tale vor fi fortate, fie ca este vorba despre un obiectiv fizic, de afaceri, emotional sau de oricare altul. Sunt strategii pe care le poti adopta pentru a te ajuta sa depasesti acele momente dureroase si intunecate, iar daca le planifici din timp, vei avea sanse mai mari de reusita.”
Autorul iti va dezvalui si in acest capitol provocarile intampinate in timpul maratonului Yukon Artic Ultra dar si modul cum le-a depasit.

Pasul 7 – Perseverenta – „Nu e vorba de cat de destept sunt eu, ci de faptul ca am mai multa rabdare in rezolvarea problemelor” – Albert Einstein
Perseverenta este in opinia lui Thubron ingredientul secret de care ai nevoie in atingerea oricarui obiectiv si care te ajuta sa mergi mai departe atunci cand de fapt ai vrea sa te opresti. Iar acest tip de situatii nu au fost deloc putine in timpul ultra-maratonului Yukon. Autorul te face martor la ele si te invita sa reflectezi… Cat de greu este sa induri atat de multa singuratate, cum depasesti momentele de panica atunci cand te ratacesti in pustiu, ce rol au melodiile motivationale intr-o competitie de o asemenea dificultate si mai ales, cum te consolezi ca dupa cata suferinta ai indurat, nu remarca si nu te felicita nimeni ca ai castigat:
„A fost cel mai dezamagitor final pe care l-am trait dintre toate competitiile la care am participat. A fost cea mai mare provocare prin care am trecut vreodata, dar iata, eram singurul care stia ca a ajuns la linia de sosire, fiindca toata lumea dormea”.
Ai un obiectiv major de realizat? Foloseste-te de exemplele pas cu pas oferite in finalul cartii si porneste chiar acum spre indeplinirea lor. Mai ai inca unele indoieli? Nu e cazul. Raspunsul este unul singur: „Da, poti!”.

Nr. pagini: 288

Format: 20 X 13

Anul aparitiei: 2018

Autor: Thubron, Neil

Editura: Act Si Politon

ISBN: 9786069134306

Răsfoiește cartea - Da, poti!

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Alte cărți de la editura Act si politon

Editura ACT si Politon, editura romaneasca, parte a grupului de firme ACT, care a luat nastere din dorinta de a apropia cititorii romani de cartile audio, de cartile narate si in aceeasi masura si de cartile tiparite. Dezideratul nostru este de a va familiariza cu audiobookurile de dezvoltare personala si profesionala, meditatie, spiritualitate sau de diete si sanatate, narate de binecunoscuti actori romani
Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.