In zilele noastre, acvacultura joaca un rol important in aprovizionarea cu peste pe plan mondial, datorita evolutiei tehnologiilor de crestere si de procesare. Estimarile date de Food and Agriculture Organization (FAO), arata ca 47% din cantitatea de peste consumata de om, provine din acvacultura.
Avand in vedere ca populatia mondiala va creste numeric in urmatoarele decenii, cererea de peste va fi tot mai mare. Capturile de peste salbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind sa faca fata cererilor; dar, pentru ca aceasta ramura sa fie durabila, trebuie sa punem bazele unor crescatorii asiguratoare.
Principalele specializari ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura s.a.
Cyprinicultura, care formeaza si obiectul lucrarii de fata, defineste activitatea de crestere controlata a speciilor de pesti din familia Cyprinidae si este una din componentele de baza ale acvaculturii.
CUPRINS
CAPITOLUL I. Premise in cresterea crapilor
1.1. Introducere in Piscicultura – Cyprinicultura
1.2. Importanta pestelui in alimentatia omului
1.3. Regiuni favorabile de crestere a crapului in Romania
2.1.7. Crapul Lausitz (Cyprinus Carpio var. typica)
2.1.8. Crapul ornamental (Koi)
2.2. Biomorfologia cyprinidelor in general si a Crapului in special
2.2.1. Morfologia externa
2.2.2. Morfologia interna
2.3. Crapul: obiceiuri, hrana, reproducere
CAPITOLUL III. Tehnologii si tehnici de crestere a cyprinidelor
3.1. Tehnici si amenajari de crestere a crapului
3.1.1. Tipuri de terenuri indicate pentru amenajari
sistematice
3.1.2. Instalatii hidrotehnice
3.1.2.1. Instalatii pentru alimentarea cu apa
3.1.2.2. Instalatii pentru evacuarea apei
3.1.2.3. Instalatii pentru traversarea obstacolelor
3.1.2.4. Instalatii de pescuit
3.1.3. Constructii hidrotehnice
3.1.3.1. Digurile
3.1.3.2. Canalele
3.1.4. Tipuri de helesteie (Helesteie de reproducere, Helesteie de predezvoltare, Helesteie de crestere, Helesteie de iernat, Helesteie de parcare, Helesteie de carantina)
3.2. Sisteme de crestere a crapului
3.2.1. Cresterea crapului in monocultura
3.2.1.1. Biotehnologia reproducerii natural dirijate la crap
3.2.1.2. Biotehnologia reproducerii artificiale a crapului
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles