Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Livrare in: Bucuresti - Sector 1
Cost livrare: 8.00 Lei
Cost livrare: 15 Lei
Cost livrare: 10.00 Lei
Cost livrare: 12.90 Lei
Cost livrare: 13.9 Lei
Cost livrare: 14.90 Lei
Cost livrare:
Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.
PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI Arata pret
Afla cum poti deveni client PREMIUM.
In zilele noastre, acvacultura joaca un rol important in aprovizionarea cu peste pe plan mondial, datorita evolutiei tehnologiilor de crestere si de procesare. Estimarile date de Food and Agriculture Organization (FAO), arata ca 47% din cantitatea de peste consumata de om, provine din acvacultura. Avand in vedere ca populatia mondiala va creste numeric in urmatoarele decenii, cererea de peste va fi tot mai mare. Capturile de peste salbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind sa faca fata cererilor; dar, pentru ca aceasta ramura sa fie durabila, trebuie sa punem bazele unor crescatorii asiguratoare. Principalele specializari ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura s.a. Cyprinicultura, care formeaza si obiectul lucrarii de fata, defineste activitatea de crestere controlata a speciilor de pesti din familia Cyprinidae si este una din componentele de baza ale acvaculturii. CUPRINS CAPITOLUL I. Premise in cresterea crapilor 1.1. Introducere in Piscicultura – Cyprinicultura1.2. Importanta pestelui in alimentatia omului1.3. Regiuni favorabile de crestere a crapului in Romania CAPITOLUL II. Particularitatile crapilor2.1. Specii de crapi2.1.1. Crapul comun (Cyprinus carpio)2.1.2. Crapul oglinda (Cyprinus carpio specularis)2.1.3. Crapul golas (Cyprinus carpio nudus)2.1.4. Amurul sau Cteno (Ctenopharyngodon idella)2.1.5. Fitofagul (Hypophthalmichthys molitrix) siNovacul (Aristichtys nobilis)2.1.6. Scoicarul (Mylopharyngodon piceus)2.1.7. Crapul Lausitz (Cyprinus Carpio var. typica)2.1.8. Crapul ornamental (Koi)2.2. Biomorfologia cyprinidelor in general si a Crapului in special2.2.1. Morfologia externa2.2.2. Morfologia interna2.3. Crapul: obiceiuri, hrana, reproducere CAPITOLUL III. Tehnologii si tehnici de crestere a cyprinidelor3.1. Tehnici si amenajari de crestere a crapului 3.1.1. Tipuri de terenuri indicate pentru amenajari sistematice 3.1.2. Instalatii hidrotehnice 3.1.2.1. Instalatii pentru alimentarea cu apa 3.1.2.2. Instalatii pentru evacuarea apei 3.1.2.3. Instalatii pentru traversarea obstacolelor 3.1.2.4. Instalatii de pescuit 3.1.3. Constructii hidrotehnice 3.1.3.1. Digurile 3.1.3.2. Canalele3.1.4. Tipuri de helesteie (Helesteie de reproducere, Helesteie de predezvoltare, Helesteie de crestere, Helesteie de iernat, Helesteie de parcare, Helesteie de carantina)3.2. Sisteme de crestere a crapului3.2.1. Cresterea crapului in monocultura3.2.1.1. Biotehnologia reproducerii natural dirijate la crap3.2.1.2. Biotehnologia reproducerii artificiale a crapului3.2.1.3. Formarea loturilor de reproducatori 3.2.2. Cresterea crapului in policultura3.2.2.1. Cresterea linului (Linnaeus)3.2.2.2. Cresterea lopatarului (Polyodon spathula)3.2.2.3. Cresterea somnului (Silurus glanis Linnaeus)3.2.2.4. Cresterea salaului (Stizostedion lucioperca Linnaeus)3.2.2.5. Cresterea stiucii (Esox lucius Linnaeus)3.2.2.6. Cresterea carasului (Carassius auratus gibelio Bloch)3.2.3. Biotehnologia cresterii in vara I a crapului3.2.3.1. Helesteiele de crestere3.2.3.2. Biotehnologiile3.2.3.3. Pregatirea incintelor de crestere3.2.3.4. Hrana si metode de administrare a hranei3.2.3.5. Monitorizarea mediului3.2.3.6. Bolile puilor de crap3.2.3.7. Pradatorii puilor de crap3.2.4. Biotehnologia cresterii crapului, in monocultura, invara a II-a si vara a III-a3.2.4.1. Cresterea in helesteiea. Pregatirea helesteului de crestereb. Hrana si procedurile de administrarec. Monitorizarea pesteluid. Intretinerea helesteielore. Pescuitul de recoltaf. Iernarea crapului3.2.4.2. Cresterea in viviere flotabile si instalatii climatizatea. Tehnica necesarab. Caracterizarea biotehnologiilorc. Pregatirea incintelor de crestered. Hrana si procedurile de administraree. Pescuitul de recolta CAPITOLUL IV. Retete culinareReteta Nr. 1. Crap prajitReteta Nr. 2. Crap in sos de rosii cu usturoiReteta Nr. 3. Saramura de crapReteta Nr. 4. Crap cu ceapa la cuptorReteta Nr. 5. Ciorba de crapReteta Nr. 6. Crap rasolReteta Nr. 7. Piftie (racitura) de crapReteta Nr. 8. Mancare de crapReteta Nr. 9. Plachie de crapReteta Nr. 10. Crap la cuptorReteta Nr. 11. Crap umplut
Categorie: Practice si timp liber » Animale si plante » Despre animale
Autor: Vasioiu, Mihaela
An aparitie: 2012
Nr pagini: 205
Produsul nu are recenzie editoriala deocamdata