Descriere - Misterele dezvaluite ale naturii. Editia a II-a
In fructele unor plante, in special cele ale vitei-de-vie, se gasesc samburi in forma de inima. Aceste specii de plante au atins asadar un mare grad de evolutie. Caci cu cat inima unei fiinte este mai apropiata de perfectiune, cu atat ea se va apropia mai mult de forma inimii umane. Este si cazul semintelor din lumea plantelor. De aceea, in procesul lor de formare, spiritele unor astfel de plante nobile sar peste un numar mare de trepte ale evolutiei vietii pe Pamant si de multe ori trec direct pe nivelul de manifestare al fiintelor umane. Totodata, aceste plante se bucura de avantajul conferit de invelisul lor material, ce este compus din nenumarate mici pastai care contin scantei evoluate ale vietii.
Introducere ... 3
PARTEA I - MARTURII DESPRE NATURA
Potentarea vietii in lumea animala (scoica, porumbelul) ... 5
Viata copacului ... 16
Evanghelia vitei de vie ... 20
Despre felul cum iau nastere vijeliile ... 21
Fiinta cutremurului de pamant ... 23
Polul Nord si Polul Sud ... 28
Fluxul si refluxul (procesele respiratiei) ... 32
Eterul de sulf ... 39
PARTEA A II-A - MUSCA - O MINUNE A CREATIEI
Cum se naste musca ... 41
Picioarele mustei ... 42
Musca - factor de echilibrare a electricitatii aerului ... 43
Musca-salvatoare a vietii omului ... 45
Musca - mentinatoare a curateniei aerului ... 47
Musca - chimist si distribuitor al electricitatii aerului ... 50
Musca- punct de referinta al vietii ... 53
Nasterea cometelor ... 55
Cauza si fiinta luminii ... 59
Fiinta eterului si a luminii solare ... 62
Musca-punct de unire al luminii si vietii ... 65
Musca-simbol al umilintei ... 69
PARTEA A III-A - MUNTELE GROSSGLOCKNER - O EVANGHELIE A MUNTILOR
Introducere ... 75
Muntele Grossglockner - parintele muntilor ... 76
Formarea si semnificatia fierului ... 79
Muntii - factori de reglare a curentilor de aer ... 80
Fiinta si cauza producerii luminii ghetarilor ... 82
Spiritual si material ... 84
Lupta spiritelor in natura ... 86
Drumul spre umilinta al spiritelor naturii ... 90
Drumul spre perfectiune al spiritelor naturii ... 94
Influenta binefacatoare a unei ascensiuni montane asupra trezirii sufletului ... 98
Muntii - predicatori ai iubirii si intelepciunii ... 100
Intarirea sufletului in lumea muntilor ... 103
Muntii - lacasuri de revelatie divina ... 104
Muntii - oglinda interiorului ... 108
PARTEA 1
MARTURII DESPRE NATURA
Potentarea vietii in lumea animala
Nu se stie exact unde isi are inceputul lumea animala. Diferitele forme de viata si trecerile de la o forma la alta ii apar naturalistului ca fiind fuzionate, in timp ce ochii spiritului percep diferentele dintre acestea ca fiind foarte bine delimitate. Nu exista in intreaga creatie nimic care sa faca exceptie de la aceasta regula. Asadar, stiinta se insala atunci cand sustine ca toate lucrurile ce exista in natura, avand fiecare clasele, formele si particularitatile lor, provin una din cealalta.
Unde incepe asadar cu adevarat lumea animala? Presupuneti probabil ca apa este mama tuturor formelor de viata animala. Dar daca observati la microscop formele de viata animala existente intr-o picatura de apa, ei bine, acolo lumea animala se afla deja pe a mia treapta a evolutiei sale! Prima treapta a lumii animale o constituie nenumaratii locuitori ai eterului. Ei reprezinta aproximativ ceea ce voi numiti "atomi". Acestia sunt atat de mici, incat pe un punct si-ar putea gasi locul mai multe trilioane. Daca ati dori sa priviti aceste mici animale cu ochii fizici, ar trebui sa mariti acest punct de trilioane de ori, lucru care totusi nu v-ar ajuta cu nimic, pentru ca ochiul fizic nu ar putea sa vada lucrurile in realitatea lor. Doar ochiul spiritual poate face aceasta.
Aceste mici animale atomice se nasc din curgerea razelor de lumina care exista in nenumaratele spatii ale creatiei. Este de inteles felul in care lumina pe care o compun curge in indepartatele spatii ce apar ca fiind goale. Aceste prime mici animale au forma sferica, suprafata lor este neteda, iar hrana lor este esenta luminii. Durata lor de viata este de o trilionime de secunda. Dupa subita lor moarte, unindu-sein numar de trilioane, ele incep sa alcatuiasca o a doua clasa. Din punct de vedere al marimii, aceasta clasa nu se deosebeste cu mult de prima, viata ei insa devine mai concentrata si prezinta o nevoie de saturare, din aceasta cauza ea fiind prevazuta cu un organ de receptie corespunzator. Aceasta clasa de animale poate fi numita "monade".
Spatiul in care vietuieste aceasta specie de animale este acea sfera in care planetele se rotesc in jurul Soarelui. Durata ei de viata este al miilea miliard al unei secunde. Neputand percepe cu simturile diferenta dintre durata de viata a unui atom de eter si a unei monade, calculul va arata totusi diferenta colosala care exista intre acestea. in acelasi mod si aproape in aceeasi configuratie se formeaza o clasa una dupa alta, avand o viata permanent potentata. Treptat viata acestor fiinte ajunge la o asemenea consistenta, incat ele pot fi vazute in straturile superioare de aer, ca un abur albastrui plin de lumina.
Durata de viata a unei astfel de fiinte creste gradat pana la al miilea milion dintr-o secunda. Adeseori trilioane de astfel de mici animale albastrui se prind intre ele printr-o forta vegetativa si se imperecheaza evoluand intr-o clasa superioara. Un astfel de proces este perceptibil cu ochiul liber in forma unei stele cazatoare. Viata multipla a unor astfel de mici animale se uneste in felul acesta din nou intr-o singura viata care se scurge prin larvele lor luminoase. Acestea cad pe pamant sub forma unor meteoriti fie moi, fie chiar pietrosi.
Micile animale devenite astfel libere (scanteile) se aduna pe suprafata neteda ca, o oglinda a norilor pufosi.
...care creste rapid sub ea. Din acest exemplu ne putem da seama cum rotirea zilnica a Pamantului se produce prin mecanismul ei propriu si natural si este ciclica.
Fluxul si refluxul (procesele respiratiei)
Si respiratia este un fenomen a carui cauza este de origine pur spirituala. Procesul respiratiei se bazeaza pe opozitia dintre cele doua forte care fac posibil acel proces al creatiei: dilatarea si contractia, forta centrifuga si forta centripeta. in acest caz, este esentiala intelegerea fenomenului de electromagnetism, adica electricitatea in polaritatea ei pozitiva si negativa. Ca fluid eteric ea umple intreg spatiul si primeste prin actiunea lui intreaga viata a naturii. Urmeaza cateva extrase din revelatiile pe care Lorber le-a avut pe aceasta tema.
Tot ceea ce are viata este inzestrat cu respiratie proprie. Daca aceasta inceteaza, spiritele vietii isi iau zborul. Aceasta se scufunda inapoi in starea de inertie, se descompune si moare. Viata intreaga isi gaseste sfarsitul odata cu ultima rasuflare. Daca respiratia, care este centrul mentinerii vietii fizice inceteaza, viata vegetativa in toate organele corpului ia, de asemenea, sfarsit. Ce este asadar respiratia si la ce serveste ea?
in fiecare fiinta predomina fie polaritatea pozitiva, fie cea negativa, ele fiind mereu in opozitie. Asa cum niciun pol pozitiv sau negativ nu poate subzista prin el insusi, ci unul face posibila existenta celuilalt, la fel se petrece cu intreaga viata in natura care se compune dintr-un pol negativ (materia) care preia polul pozitiv (spiritul).
Daca, de exemplu, discul unui dispozitiv electric este rasturnat, electricitatea negativa este stimulata si astfel consumata in ea insasi. Dar tocmai prin aceasta consumare in ea insasi ea incepe sa dezvolte o noua nevoie de saturare. Fiindca polul consumat nu se poate satura din nou prin sine insusi, polul pozitiv formeaza saturarea necesara electricitatii negative. Odata ce acest fenomen se produce, la conductorul masinii are loc curand rezultatul acestui fenomen printr-un proces vizibil. La fel si respiratia este cea care pune in miscare "masina electrica a vietii" ce stimuleaza polaritatea negativa, fiind in acelasi timp dornica de complementarea pozitiva. Cu fiecare respiratie se produce un fenomen de frecare in toate partile corpului. Prin aceasta este stimulata viata vegetativa, caci dupa saturare este resimtita foamea. Aceasta nevoie este potolita odata cu fiecare inspiratie (preluare a aerului!), timp in care azotul, ca pol negativ, preia cu aviditate oxigenul. Odata ce ultima inspiratie a avut loc, polaritatea negativa se consuma de la sine, ceea ce duce imediat la moartea corpului fizic.
Fara respiratie nu exista viata! Nu numai fiinta umana respira, ci si animalele, si plantele si mineralele. Orice corp viu din aceasta lume respira, primind astfel o viata vegetativa de la un soare care ii este supraordonat. Pamantul respira si el periodic, structura lui interioara fiind organizata din punct de vedere organic astfel incat este si el capabil sa respire.
Inspiratia si expiratia Pamantului sunt determinate de nevoia permanenta de hrana proaspata (substanta electric-eterica), imediat ce hrana consumata anterior a fost folosita devenind astfel negativa. in timpul procesului digestiei, organele Pamantului se apropie unele de altele (ca si la animale) pana in punctul in care incep sa se frece intre ele (senzatia de foame!). Apoi are loc o noua saturare, timp in care organele telurice se extind din nou si mai mult.
Acest fenomen poate fi perceput in asa-numitele maree, caci fluxul si refluxul sunt un efect natural al inspiratiei si...
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 111
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: