Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc) - Iordan, Valentina

Editura HOUSE OF GUIDES

Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc)

Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc)

Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Status: Epuizat

Reducere clienti premium -5% EXTRA REDUCERE PENTRU CLIENTII PREMIUM

Daca esti client PREMIUM, beneficiezi de 5% extra reducere la acest produs folosind voucherul activ din contul tau.

PRET CLIENT PREMIUM: XX,XX LEI

Afla cum poti deveni client PREMIUM.


Descriere Specificatii

Descriere - Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc)

Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori economici, sociali, de clima, relief, de contactul cu alte etnii si culturi, de gradul de civilizatie, dar si de gusturile si preferintele romanilor. Cu toate acestea, ea reuseste sa-si pastreze traditia, gustul mancarurilor transmitandu-se din generatie in generatie, fara a ignora totusi tendintele innoitoare in domeniu.

Lucrarea Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucatarie traditionala, aflata la a VIII-a editie, este revizuita cu atentie si reeditata pentru a oferi, atat neinitiatilor in ale bucatariei, cat si gospodinelor experimentate, o larga varietate de preparate culinare traditionale, specifice fiecarei zone etnoculturale (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia), precum si numeroase mancaruri de post. Descrierea obiceiurilor populare specifice fiecarei regiuni si enumerarea festivalurilor cu accente gastronomice, precum si amintirea produselor alimentare traditionale nu fac decat sa apropie cititorul de folclorul romanesc, caci - intr-un fel sau altul - ne amintesc de locurile natale, cu obiceiurile si traditiile locale si de mancarurile preparate de bunicile noastre.

Aducand vorba la mancarurile celor batrani, trebuie spus ca acestia, fara a avea cunostinte referitoare la dieta ideala sau la necesarul zilnic de calorii, stiau totusi sa gateasca mancaruri care imbinau armonios gustul cu echilibrul nutritional, atat de necesar omului zilelor noastre. Posturile saptamanale erau si continua sa fie moduri de a aseza consumul de substante necesare traiului zilnic pe o directie sanatoasa.

In final, ne face placere sa amintim faptul ca "Ghidul Gastronomic al Romaniei" a fost desemnat ca fiind cea mai buna lucrare pe anul 2009 din Romania la sectiunea "Easy Recipes" de catre Gourmand World Cookbook Awards, fiind astfel nominalizata sa participe la titlul de cea mai buna carte de bucatarie din lume, alaturi de alti 50 de competitori.


Anul aparitiei:  2013
Tip coperta: Brosata
Format: 165x230
Numar pagini: 168

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Vezi alte carti scrise de Valentina Iordan

Alte carti de la editura HOUSE OF GUIDES

Editura HOUSE OF GUIDES. Carti de la editura HOUSE OF GUIDES