Descriere - Terapia prin fitness
Descriere:
Tânăr sau bătrân, în formă sau nu, terapia vă poate fi de ajutor. Muşchii, încheieturile, nervii şi ligamentele conlucrează într-un organism sănătos, dar acest echilibru poate fi uşor distrus. Fizioterapeuţii tratează accidentările şi bolile prin mobilitatea şi manipularea încheieturilor, prin supravegherea posturii şi prin exerciţii. Când consultaţi un fizioterapeut vi se face o evaluare detaliată. Fizio-terapeutul va asculta care este problema pe care o aveţi şi va analiza ce structuri ar putea fi afectate şi cum ar trebui ele examinate. Concluziile şedinţei formează planul de tratament care este folosit pentru prezicerea tratamentului de care aveţi nevoie şi progresele ce ar trebui să le înregistraţi.
Cartea de faţă nu substituie tratamentele de specialitate ale unui medic sau fizioterapeut. Include însă un program bine conceput care ar putea completa tratamentul dumneavoastră. Citiţi instrucţiunile şi avertismentele înainte de începerea exerciţiului şi consultaţi un specialist în cazul în care durerea se agravează sau dacă observaţi că nu înregistraţi nici un progres.
Urmarea unui program de exerciţii, înseamnă conştientizarea anumitor limite şi ascultarea mesajelor pe care corpul dumneavoastră vi le transmite. Urmaţi aceste instrucţiuni simple şi vă veţi ajuta organismul să se refacă.
- Cartea este împărţită în nouă capitole de bază, fiecare fiind dedicat unei anumite părţi a corpului. Alegeţi numai capitolele care vi se potrivesc.
- La începutul fiecărui capitol există un tabel prezentând exerciţiile clasificate în trei categorii -
mobilitate, flexibilitate, şi forţă şi stabilitate - începător, mediu şi avansat. Începeţi cu nivelul începător, urmând instrucţiunile oferite la începutul fiecărui tabel.
- Exerciţiile de mobilitate se realizează cel mai bine sub forma unor acţiuni blânde pentru o tot mai mare mişcare a încheieturii şi pentru a stimula lubrifierea articulaţiilor. În timp ce faceţi exerciţiile ar trebui să simţiţi o rezistenţă iniţială, urmată de o "cedare lentă" a încheieturilor. Uneori, în timpul exercitiilor veţi resimţi o anumită durere în jurul încheieturii, dar aceasta ar trebui să dispară la scurt timp după ce aţi terminat.
- Exerciţiile de flexibilitate se bazează mai mult pe menţinerea unei poziţii (chiar dacă la început doar pentru câteva secunde) pentru obţinerea unei întinderi, repetându-le apoi o dată sau de două ori la nivelul începător şi crescând gradual numărul exercitiilor până la patru sau cinci.
- Exerciţiile de forţă şi stabilitate presupun repetiţia pentru a-şi atinge scopul. Muşchii răspund solicitărilor, astfel încât trebuie să repetaţi exerciţiile până vă veţi simţi muşchii obosiţi. În această fază muşchii vă vor "tremura" uneori, sau veţi simţi uşoare crampe. Aceasta înseamnă că vă lucraţi muşchii eficient; crampele acute vă vor opri din lucru.
- Trebuie să apreciaţi singuri cum vă simţiţi în urma acestor exerciţii. Acestea nu ar trebui să vă cauzeze stări de inconfort. Prelungiţi o mişcare până în momentul în care simţiţi durerea, dar nu şi mai departe. Durerea poate fi un semnal al corpului dumneavoastră, cum că forţaţi prea mult.
- încercaţi să vă faceţi exerciţiile zilnic şi la aceeaşi oră.
Spuneţi-vă că veţi face exerciţii câte 10 minute zilnic - aşa puteţi fi siguri că vă veţi atinge obiectivul. Mai târziu, puteţi ajunge la câte 10 minute de două ori pe zi.
- începeţi foarte delicat. Dacă sunteţi grav accidentat veţi avea impresia că toate exerciţiile sunt dificile şi dureroase. In acest caz, cereţi sfatul medicului sau fizioterapeutului.
- Când treceţi de la nivelul începător la cel mediu sau de la mediu Ia avansat, aţi putea descoperi că aveţi probleme cu un gen similar de exerciţii ca înainte. S-ar putea să găsiţi exerciţiile de întărire ale genunchiului mai dificile decât cele care presupun flexarea acestuia sau viceversa. Aceasta este normal şi înseamnă că trebuie să vă concentraţi şi în continuare asupra acestei zone.
- Aveţi răbdare. Fiecare se vindecă într-un ritm propriu şi este vital să lucraţi confortabil şi să progresaţi doar când vă simţiţi pregătit.
- Vârsta nu reprezintă o piedică în faţa exercitiilor - trebuie doar să lucraţi la nivelul corespunzător şi să vă simţiţi confortabil în timp ce faceţi exerciţiile.
An de aparitie: 2001
Numar de pagini: 160
Copertă cartonată
ISBN: 973-9494-89-7
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.