Descriere - Libertatea de a alege. O declaratie personala
In aceasta carte clasica despre economie, libertate si relatiile dintre cele doua, Milton si Rose Friedman explica modul in care explozia legilor si a reglementarilor a erodat libertatea fiecaruia dintre noi si ne-a afectat prosperitatea. Pornind de la exemplul Statelor Unite, autorii propun spre analiza capitalismul competitiv ca sistem al libertatii economice si politice, cu implicatii pozitive pentru functionarea interna a societatii.
Puternica si convingatoare, Libertatea de a alege ne explica ce trebuie sa schimbam ca sa fim din nou sanatosi economic si liberi.
"As vrea ca lumea sa isi aminteasca de mine ca de un prieten al libertatii. Daca analizezi istoria, vezi ca, oriunde exista crestere economica si unde capitalimsul infloreste, oamenii traiesc mai mult si mai bine."
Milton Friedman
"Milton Friedman readuce in atentie adevarul si ne aminteste cat de liber si imbelsugat poate functiona societatea – daca ii permitem. De aceea a meritat Premiul Nobel pentru economie si de aceea merita sa cititi aceasta carte."
Reader`s Digest
"O carte remarcabila pentru claritate, candoare, logica si parerea explicita despre implicatiile politice."
The New York Times Book Review
"Excelenta aceasta carte. Nu am mai citit o descriere atat de directa si simpla a relelor din societatea noastra si nici a masurilor pe care noi, ca cetateni intr-o democratie, ar trebui sa le luam."
Chicago Sun Times
"De-a lungul generatiilor, exista foarte putini oameni cu idei suficient de originale ca sa modifice vizibil directia civilizatiei. Milton este unul dintre acesti cativa oameni."
Alan Greenspan
Despre autor
Milton Friedman (1912 – 2006) a influentat decisiv politicile economice din secolul 20 nu numai in Statele Unite, ci si in America de Sud, Orientul Indepartat sau Europa de Est.
Din a doua jumatate a anilor `50, Friedman incepe sa publice studii si ipoteze despre monetarism. Numele sau este legat de schimbarea fundamentala a rolului acordat politicii monetare si puterii bancii centrale, care se produce odata cu aparitia cartii “O istorie monetara a Statelor Unite, 1867 – 1960”, scrisa in colaborare cu Anna Schwartz. In aceasta carte sustine teza conform careia “Inflatia este, oriunde si oricand, un fenomen monetar.”
In 1976 este rasplatit cu premiul Nobel pentru economie pentru realizarile sale in analiza consumului, istoria si teoria monetara si demonstrarea complexitatii politicii de stabilizare.
Cuprins
Caci toti oamenii sunt creati egali (Prefata de Crenguta Nicolae)
Cuvant inainte la editia Harvest
Prefata
Introducere
1 Puterea pietei
2 Tirania controalelor
3 Anatomia crizei
4 Din leagan si pana la mormant
5 Am fost creati egali
6 Ce se intampla cu scolile noastre?
7 Cine protejeaza consumatorul?
8 Cine protejeaza lucratorul?
9 Remediul pentru inflatie
10 Vremurile se schimba
Anexe
Note
Editia I 2009 - hardcover
Traducator: Laura Sibinescu & Monica Sibinescu
14,5 x 20,5 cm
424 pagini
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 6 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.