Descriere - Cuplul in psihogenealogie
Cuplul in psihogenealogie. Influenta familiei in alegerea partenerului. O explicatie a succesului si esecului in relatii.
Cat de intamplatoare este intalnirea dintre un anumit barbat si o anumita femeie ? Suntem adesea tentati sa punem aceasta intalnire pe seama unei coincidente mai mult sau mai putin fericite. Psihanaliza clasica ne invata ca, in spatele alegerii noastre, se ascund ratiuni inconstiente. Desigur. Insa afectele subconsiente nu sunt suficiente pentru a explica atractia si rezistenta in timp a unui cuplu. Mai e nevoie de inca ceva.
Cartea de fata ne dezvaluie amploarea acestui mecanism, traversand nu doar o minte si un suflet, ci generatii de-a randul care – in urma noastra – ne conditioneaza alegerile prezente. Prin exemple si povesti reale, autorii ne fac cunoscuta posibilitatea cuplului nu doar ca reunire a doua identitati, ci ca potential si totodata conditie a desavarsirii personale.
Dintotdeauna, barbatul a incercat sa cucereasca, iar femeia sa iubeasca. Aici e intreaga frumusete si drama a umanitatii. Acesta e deplinul inteles al casatoriei dintre Cer si Pamant. Unul da Viata, celalalt ofera Iubire; unul fecundeaza, celalalt da nastere.
Cum ar putea ei sa se descurce unul fara celalalt? Cum ar mai continua viata fara aceasta interactiune/uniune perpetua? Cum se intalnesc in noi Cerul si Pamantul? Ce alchimie transforma universul concret Intr-o lume a emotiilor si sentimentelor? Exista cu adevarat o legatura Intre Natura noastra exterioara si cea interioara? La ce e buna aceasta complementari tate? Care sunt ingredientele ce pot duce la armonie?
Am experimentat impreuna ce urmeaza sa cititi. E o opera comuna deoarece, fara persoanele care ne-au cerut ajutorul, lucrarea de fata nu ar fi existat. Am scris aceasta carte despre cuplu si iubire, imbogatiti d increderea si speranta pacientilor, a stagiarilor si, nu in ultimul rand, a prietenilor, cu do inta de a-i ajuta sa-si redobandeasca sanatatea fizica, emotionala, psihica sau morala. Si, de fiecare data, am ajuns la aceeasi concluzie, urmand diferite cai de a raspunde unor intrebari pe care ni le punem cu totii.
Ce e iubirea, cum o Intalnesti?
De ce se formeaza si se destrama cuplurile?
Primele semne ale iubirii se regasesc in insasi dorinta unuia fata de celalalt. Dorinta eliberatoare hraneste si intretine insasi miscarea vietii, In nucleul unei celule. Este acea miscare fara sfarsit, purtatoare de schimbare, sursa unor nesfarsite transformari, in care toata fiinta mea este dedicata celuilalt, iar celalalt mi se dedica mie, cu toata fiinta sa. In care celalalt este o parte ascunsa din mine, misterioasa, catre care aspir chiar si fara sa fiu constient de asta. Acea parte fara de care "cu" nici nu ar exista. Cum ajunge aceasta Fiinta umana care sunt eu, conceputa in egala masura de un barbat si de o femeie, sa supuna vesnicei dualitati a principiului masculin si a celui feminin, odata ajunsa la varsta adulta? Nu gasim oare aici un paradox, atata vreme cat ceea a inlesnir viata, tntalnirca si irnpletirea celor doua corpuri, este, de asemenea, obiectul rivalitatii, al jocului seductiei, al competitiei?
Prin aceasta carle, am dorit sa impartasim fructul parcursulut nostru, care e departe de a se fi sfarsit, deoarece aceasta calatorie la granitele iubirii e fara capat si plina de capcane. Va invitam cu mare bucurie sa gasiti modalitati de a experimenta - simplu si natural - viata in doi. indrazniti sa acordati libertatea de a va iubi, de a descoperi iubirea in cJlalalt. Sa vezi mereu ce e mai bun In celalalt prin intermediul a ceea ce este mai bun in tine: iata o prima cheie In eterna cautare a Iubirii.
Autor: Mireille si Hervé Scala
Formatul cartii: 13 x 20 cm
Numar pagini: 174
An aparitie: 2012
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.