Pomii fructiferi. Metode de altoire - Heiner Schmid

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 09.01 - Vineri, 10.01
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

Ajunge: Vineri, 10.01 - Luni, 13.01
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 10.01 - Luni, 13.01
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.90 Lei

Ajunge: Vineri, 10.01 - Luni, 13.01
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Editura: M.A.S.T.
Status: Epuizat

Timp confirmare stoc: 9 - 12 zile lucratoare

Comenzile inregistrate in intervalul 23.12.2024, ora 14:00, si 07.01.2025, ora 23:59, perioada de vacanta prilejuita de sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou, vor fi procesate incepand cu data de 08.01.2025.

Departamentul Relatii Clienti va fi inchis in intervalul 25.12.2024 - 07.01.2025.

Descriere - Pomii fructiferi. Metode de altoire

Altoirea pomilor se face in principal din doua motive: pastrarea calitatilor unui anumit soi sau obtinerea unor fructe deosebite. Altoirea poate fi considerata si o metoda de a scurta durata ajungerii la maturitate.

Prin altoire uniti un ciot (radacina si o portiune mica de trunchi) si un altoi (partea superioara a trunchiului, inclusiv ramuri). Aceasta metoda de crestestere a copacilor este in mod special folositoare pentru obtinerea unui numar mare de copaci din aceeasi specie, dar si pentru adaugarea de ramuri unui copac.

O metoda de altoire foarte veche si destul de raspandita este altoirea prin oculatie. Desi exista cateva variante de aplicare a acestei metode, principiul este acelasi: sub o deschidere practicata in scoarta portaltoiului se amplaseaza un fragment din scoarta altoiului care contine un mugure al acestuia. Cele mai cunoscute metode de oculatie sunt: oculatia in ochi dormind, oculatia in ochi crescand, oculatia inelara, oculatia cu placa intermediara.

Nu este posibila altoirea a doua specii total diferite de copaci pentru ca plantele trebuie sa faca parte din aceeasi familie botanica. Conditia de baza pentru ca o altoire sa fie reusita este sa recoltam altoiul cat mai proaspat, iar seva sa nu se usuce.

Pentru majoritatea plantelor, se recomanda ca altoirea sa se faca in perioada mai-iulie. Altoirea se practica la pomii fructiferi si la unii arbusti. Putem altoi, de asemenea, diversi pomi fructiferi (meri, gutui, pruni), vita-de-vie sau chiar citrusi (portocali sau lamai).

CUPRINS:

Cap. 1. Altoirea ca posibilitate de obtinere a unui soi noi si de inmultire a acestuia
Cap. 2. Sanatatea materialului de pornire si capacitatea de productie
Cap. 3. Specii si soiuri
Cap. 4. Lastari – altoi
Cap. 5. Metode de altoire
Cap. 6. Realtoirea pomilor fructiferi
Cap. 7. Lucrari ulterioare
Cap. 8. Inventar pentru altoiri


Anul aparitiei: 2007   
Pagini: 191   

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.