Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles
Structurata pe parcursul a 15 capitole, lucrarea de fata reprezinta un adevarat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui cultivator din Romania. Lucrarea prezinta, pe intelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofila, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus si Ciuperca parfumata.Cuprinsul cartii " Cultura ciupercilor pentru incepatori":CAPITOLUL 1. SCURT ISTORICCAPITOLUL 2. CIUPERCILE - PRIETEN SI DUSMANCAPITOLUL 3. CIUPERCILE ALIMENT SI MEDICAMENTCAPITOLUL 4. RECOMANDARI PRIVIND CONSUMUL UNOR SPECII DE CIUPERCICAPITOLUL 5. RECOMANDARI PRIVIND CULTIVAREACAPITOLUL 6. CE SUNT CIUPERCILE?CAPITOLUL 7. NUTRITIA LA CIUPERCICAPITOLUL 8. AGARICUS SPP., SCURTA PREZENTARECAPITOLUL 9. SISTEMUL DE CULTURA CLASIC LA CHAMPIGNON9.1. Spatii de cultura si amenajarea acestora9.2. Igienizarea spatiului de cultura9.3. Alte amenajari ale spatiilor de cultura9.4. Compostul in sistem clasic, componente9.5. Spatii de compostare9.6. Tehnologia pregatirii compostului in sistem clasic9.7. Introducerea compostului in ciupercarie9.8. Insamantarea in cultura clasica9.9. Conditii de microclimat dupa insamantare9.10. Amestecul de acoperire si acoperirea9.11. Lucrari de intretinere dupa acoperire si conditiile de microclimat9.12. Recoltarea si randamentul in sistem classic9.13. Cultura ciupercilor in spatii deschise-neprotejate9.13.1. Agaricus bisporus9.13.2. Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatusCAPITOLUL 10. TEHNOLOGIA CULTURII CIUPERCII TERMOFILE AGARICUS BITORQUIS, IN SISTEM CLASICCAPITOLUL 11. AGARICUS BRASILIENSIS SAU AGARICUS BLAZEI, CIUPERCA LUI DUMNEZEU11.1. Caracterizarea morfologica11.2. Conditii de crestere11.3. Pregatirea compostului11.4. Valoarea medicinalaCAPITOLUL 12. CULTURA CIUPERCILOR PLEUROTUS SPP. iN SISTEM CLASIC12.1. Specii ce se cultiva in Romania12.2. Valoarea alimentara a buretilor12.3. Tehnologia in sistem clasic12.4. Spatiul de cultura12.5. Amenajarea spatiului de cultura12.6. Amplasarea stelajelor12.7. Dezinfectia spatiului de cultura12.8. Substratul de cultura12.9. Pregatirea substratului12.10. Dezinfectia termica a substratului12.11. Dezinfectia termica a materialelor proteice12.12. Calitatea substratului12.13. Insamantarea ciupercilor Pleurotus spp.12.14. Asezarea sacilor la incubare12.15. Fazele desfasurarii incubarii12.16. Inductia fructificarii12.17. Fructificarea si dirijarea microclimatului12.18. Recoltarea ciupercilor12.19. Randamentul obtinut si eficienta economicaCAPITOLUL 13. TEHNOLOGIA DE CULTURA PE SUBSTRAT LIGNICOL13.1. Substratul de cultura13.2. Dezinfectia substratuluiCAPITOLUL 14. TEHNOLOGIA PE BUTUCI DE LEMN14.1. Alegerea materialului lemons14.2. Inocularea butucilor14.3. Asezarea butucilor la incubatCAPITOLUL 15. LENTINUS EDODES, SHIITAKE, CIUPERCA PARFUMATA15.1. Prezentarea speciei15.2. Tehnologia de cultura pe butuci de lemn15.3. Alegerea lemnului15.4. Inocularea15.5. Incubarea sau impanzirea miceliului in lemnul butucilor15.6. Tehnologia de cultura pe substrat legnicol-rumegus15.7. Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodesLISTA DE FIGURIBIBLIOGRAFIENr. de pagini : 254Anul aparitiei : 2010
Categorie: Practice si timp liber » Animale si plante » Plante si gradinarit
Autor: Tudor, Ioana