Descriere - Pachet 5 carti - Kazuo Ishiguro
Pachetul este compus din cinci titluri:
- Nemangaiatii
- Un artist al lumii trecatoare
- Sa nu ma parasesti
- Pe cind eram orfani
- Ramasitele zilei
Descriere - Nemangaiatii - Kazuo Ishiguro
Traducere din limba engleza de Anca Boldor
Premiul Nobel pentru Literatura 2017
Domnul Ryder, "cel mai bun pianist in viata”, soseste intr-un oras european, in aparenta strain pentru el, ca sa dea un concert ale carui imprejurari nu le cunoaste. Dar, din prima clipa, totul i se pare ciudat de familiar, de la strazi si cladiri la barbatii, femeile si copiii care il trateaza ca pe un cunoscut, cerindu-i favoruri, folosindu-se de celebritatea lui. Strania familiaritate atinge punctul maxim cind ii intilneste pe Sophie, care pare sa-i fi fost iubita, sau sotie, si pe fiul ei – in multe privinte o replica a lui din vremea cind era copil. Muzicianul isi da seama ca a mai fost acolo si isi asuma cu mindrie misiunea de salvator pe care i-o incredinteaza locuitorii orasului, incercind sa rezolve in intervalul scurt pina la concert problemele cu care se confrunta acestia: lipsa de comunicare, sterilitatea sufleteasca, instrainarea.
"In Nemingiiatii sint doua povesti. Una este a lui Ryder, care si-a petrecut copilaria alaturi de parintii nefericiti, aflati tot timpul in pragul divortului, si care crede ca singura cale de a-i impaca este sa le implineasca asteptarile: astfel va ajunge un pianist de prima mina. Desigur, totul se intimpla prea tirziu, caci toate cele petrecute cu parintii sai au fost cu mult timp in urma. A doua este povestea lui Brodsky, batrinul care incearca disperat sa repare o relatie pe care a dat-o peste cap si care are convingerea ca, reusind in cariera de dirijor, va recistiga inima iubitei. Aceste doua istorii se petrec intr-o societate unde toti vad raul ca pe o consecinta a unor valori muzicale gresit alese.” (Kazuo Ishiguro)
"Romanul lui Ishiguro pare o calatorie prin viata: scopul ei nu e niciodata limpede, toate cite se petrec sint rodul inexplicabil al capriciului, destinatia – intunecatul, pustiul necuprins al unor suflete instrainate.” (Publishers Weekly)
Nr. de pagini : 600
Anul aparitiei : 2018
Descriere - Un artist al lumii trecatoare - Kazuo Ishiguro (Editia 2017)
Traducere de Rodica Stefan
Premiul Nobel pentru Literatura 2017
In anul 1986, romanul a fost distins cu prestigiosul premiu Whitbread si a fost nominalizat la Booker Prize.
Aflat la virsta senectutii, pictorul si profesorul de arta Masuji Ono porneste intr-o odisee de recuperare a biografiei personale, silit de schimbarile radicale dintr-o Japonie abia iesita din ruinele celui de-al Doilea Razboi Mondial, care incearca sa-si exorcizeze trecutul militarist si sa-si construiasca un altfel de viitor. Rind pe rind pictor manufacturier, artist al lumii trecatoare, al figurilor melancolice de gheise, apoi maestru influent si artist militant integrat propagandei expansioniste, Masuji Ono se vede acum cazut in dizgratie, respins de generatia postbelica, dornica sa rupa cu trecutul indezirabil.
Kazuo Ishiguro s-a nascut la Nagasaki in 1954 si a imigrat in Marea Britanie in 1960. A debutat ca prozator la douazeci si opt de ani cu Amintirea palida a muntilor, roman recompensat cu The Winifred Holtby Prize of the Royal Society of Literature si tradus ulterior in treisprezece limbi. In 1986 i-a aparut al doilea roman, Un artist al lumii trecatoare, nominalizat in acelasi an la Booker Prize, laureat al Whitbread Book of the Year Award si tradus in paisprezece limbi. 1989 ii aduce lui Ishiguro, odata cu Ramasitele zilei, rivnitul Booker Prize. In 1995 Ishiguro a publicat Nemingiiatii, urmat de Pe cind eram orfani si Sa nu ma parasesti. In acelasi an Kazuo Ishiguro a primit distinctia Officer of the British Empire for Services to Literature si in 1998 titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres din partea statului francez. In 2017 Ishiguro primeste Premiul Nobel pentru Literatura.
Nr. de pagini : 240
Anul aparitiei : 2017
Descriere - Sa nu ma parasesti - Kazuo Ishiguro (Editia 2017)
Traducere din limba engleza de Vali Florescu
Premiul Nobel pentru Literatura 2017
Sa nu ma parasesti poarta in chip evident amprenta specifica a lui Kazuo Ishiguro. Rafinamentul si sensibilitatea autorului dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri care fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: "donatori”, clone, nimic altceva decit produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii "adevarati”. Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.
"O carte scrisa magistral de un artist remarcabil, care a ales un subiect dificil: pe noi insine, vazuti printr-o lentila intunecata.” (Margaret Atwood)
"Acest roman extraordinar – si, pina la urma, inspaimintator – de inteligent nu are ca subiect numai clonele sau clonarea. El explica de ce nu explodam, de ce nu ne trezim ca intr-o zi incepem pur si simplu sa plingem si sa urlam pe strazi, distrugind totul in cale din pricina senzatiei acute, insuportabile si absolut personale ca vietile noastre n-au fost niciodata ceea ce ar fi putut sa fie.” (The Guardian)
"Cu toate ca substanta teribila a acestei carti se plaseaza la ani-lumina distanta fata de cea din Ramasitele zilei, Sa nu ma parasesti este la fel de reusita, de melancolica si de ingrijoratoare, dar in chip cu totul diferit.” (The New York Times)
Nr. de pagini : 368
Anul aparitiei : 2017
Descriere - Pe cind eram orfani (editia 2017)
Traducere din limba engleza de Magda Teodorescu
Premiul Nobel pentru Literatura 2017
Desi lasa impresia ca a vrut sa scrie un roman politist traditional, al carui personaj principal (si narator) este Christopher Banks, celebru detectiv londonez din perioada interbelica si figura cunoscuta in cercurile mondene, Kazuo Ishiguro exploreaza cu ochi de arheolog trecutul, astfel incit trama psihologica si motivatiile detectivului submineaza in permanenta naratiunea politista. Pentru Christopher Banks, cautarea si gasirea parintilor sai, disparuti misterios in Shanghai in anii Primului Razboi Mondial, reprezinta cazul care ar trebui, teoretic, sa-i incununeze cariera de detectiv. Jurnal, confesiune, autoanaliza, romanul Pe cind eram orfani este, dincolo de infiltratiile ironice abundente, o emotionanta poveste despre dragoste si prietenie.
"Roman politist si fabula politica, Pe cind eram orfani confirma locul cucerit de Ishiguro printre cei mai indrazneti si provocatori romancieri britanici.” (The Guardian)
"Ishiguro este un stilist ca nimeni altul, un scriitor care stie ca, de multe ori, adevarul nu poate fi rostit.” (Maclean's)
"Cel mai curajos, mai comic si mai labirintic roman al lui Ishiguro. Subtil si apasator la inceput, romanul capata incet-incet accente de umor negru.” (The Globe and Mail)
"Pe cind eram orfani va ramine in mintea cititorilor ca o scriere fascinanta si plina de imaginatie, de o inteligenta si un gust cople-sitoare.” (Joyce Carol Oates)
Nr. pagini: 400
Format: 130x200
Anul aparitiei: 2017
Descriere - Ramasitele zilei - Kazuo Ishiguro (Editie de buzunar, Top 10)
Premiul Nobel pentru Literatura 2017
Traducere din limba engleza de Radu Paraschivescu
Aparut in Anglia, in 1989, romanul a primit in acelasi an prestigiosul Booker Prize si a fost transpus cinematografic, in anul 1993, de regizorul James Ivory, intr-un film de exceptie, avindu-i ca protagonisti pe Anthony Hopkins si Emma Thompson.
Stevens, majordom de moda veche, indragostit in tacere de frumoasa si inteligenta menajera din castelul lordului Darlington, se identifica intr-atit cu functia sa, incit trece senin pe linga dramaticele evenimente din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Nimic nu-l perturba de la indatoririle sale de "majordom absolut" – nici chiar pierderea singurei fiinte iubite – si abia spre sfirsitul vietii intelege ca lumea s-a schimbat profund si ca el nu este decit "o ramasita a trecutului".
Nr. de pagini : 276
Anul aparitiei : 2018