Descriere - Pachet carti Robin Sharma
S-ar putea ca de multe ori in viata sa te simti nefericit dintr-un motiv superficial pe care tu, insa, preferi sa il iei mult prea in serios. S-ar putea ca de multe ori sa preferi sa nu te bucuri in loc sa o faci, sa nu dansezi in loc sa te lasi purtat pe ritmurile muzicii si sa nu razi desi corpul tau ar vrea si ar avea nevoie de asta...
Asta pentru ca uneori, noi oamenii uitam care este adevaratul scop al vietii: acela de a ne bucura prin toti porii de ea, chiar daca nu reusim sa vedem atat de clar motivele pentru care trebuie sa fim recunoscatori si multumiti.
Cartile lui Robin Sharma au capacitatea de a-ti reaminti secretele unei vieti cu adevarat implinite si fericite, atragandu-ti atentia ca, de cele mai multe ori, problemele nu constau in ceea ce te preocupa si ingrijoreaza pe tine, ci in modul cum percepi tu lucrurile si in atentia disproportionata pe care le-o acorzi in raport cu importanta lor.
In Clubul 5 a.m, Sharma ne atrage atentia ca nici macar nu avem nevoie de motive majore de bucurie pentru a fi fericiti, atat timp cat suntem in viata:
„Am intalnit odata un om care mi-a spus ca simte o fericire considerabila atunci cand vede o persoana in viata. „De ce?”, l-am intrebat eu. <Pentru ca am vazut atatia oameni morti in viata mea, incat este un dar pretios sa intalnesc pe cineva in viata>, a spus el.”
Robin Sharma autorul celebrei carti „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” este el insusi un om de la care ai ce invata. Desi s-a pregatit sa devina avocat urmand o facultate de Drept, din simplul motiv ca in conceptia populara toti avocatii se bucura de o viata buna si indestulata, desi a profesat pentru o scurta perioada de timp ca avocat de litigii, bucurandu-se de succes, in cele din urma si-a urmat chemarea inimii dedicandu-se scrisului. Chiar daca pasiunea pentru scris nu i-a adus satisfactii de la prima incercare, a perseverat, ajungand in cele din urma un scriitor de succes, multe dintre cartile lui fiind bestselleruri.
Te invit in randurile de mai jos sa descoperi trei dintre cartile sale si sa devii mai optimist, mai increzator si mai convins de faptul ca viata este facuta pentru a rade, a dansa si a te juca.
„Fa-ti timp sa te joci. Gaseste timp sa fii un pic nesabuit si caraghios. Da dovada de imaginatie la serviciu si readu curiozitatea in viata ta. Intoarce-te la sentimentul de uimire pe care il aveai atunci cand existenta ta insemna fantezie, placerea mersului pe bicicleta si bucuria pe care o simteai in fiecare clipa a acestei calatorii numite viata. Si data viitoare cand cineva se uita la tine – la servieta ta, la costumul tau business si la figura ta serioasa – si te va intreba ce ai de gand sa faci astazi, te invit sa-i oferi increzator singurul raspuns care conteaza: „Ma duc afara la joaca.”
Clubul 5 a.m. Fii stapan pe dimineata ta! Fa-ti viata mai buna
Te-ai intrebat vreodata daca are vreo importanta ora la care ne trezim? Daca o ora in plus sau in minus de somn ne poate influenta in vreun fel nivelul de performanta si reusita de peste zi? Sau daca are vreo importanta ceea ce facem dimineata la prima ora: miscare, meditatie, lectura, vizionat stiri sau lenevit in pat pana tarziu pentru a ne bucura de o viata frumoasa si a avea realizari exceptionale? Robin Sharma crede ca da. Asta pentru ca studiile consultate de el arata ca cele 5 atuuri ale geniului, si anume: concentrarea mentala, energia fizica, vointa personala, talentul original si timpul zilnic se afla la nivelul cel mai ridicat dimineata.
Autorul iti prezinta metoda si stilul de viata 5 a.m prin intermediul a 4 personaje simbolice, mentori si ucenici: Vrajitorul, vagabondul (Domnul Riley), artistul si antreprenoarea. Cei patru se intalnesc la o conferinta de dezvoltare personala in cadrul careia ia cuvantul Vrajitorul, un reputat orator. Fiecare dintre aceste personaje are o lectie de invatat si o lectie de oferit. Problemele lor, pot fi si problemele tale, iar raspunsurile pe care le ofera unii dintre ei pot fi raspunsurile pe care le cauti tu chiar in acest moment. Fiecare dintre cele patru personaje devine astfel o voce. Artistul surprinde cat se poate de obiectiv societatea zilelor noastre cu slabiciunile, ridicolul si snobismul ei, antreprenoarea surprinde problemele cu care se confrunta liderii, in timp ce vagabondul, ca si Vrajitorul de altfel, sunt vocile ce par sa detina cheia la toate marile probleme ale societatii.
Daca iti plac cartile de dezvoltare personala, aceasta este o lectura pe care sa o iei in considerare, tinand cont de faptul ca este scrisa intr-un mod total diferit de tot ce ai citit pana acum.
Ghidul Maretiei. Un coach de talie mondiala in domeniul succesului iti impartaseste secretele pentru a atinge maiestria in viata personala si in afaceri
O carte pe care sa o rasfoiesti cate putin in fiecare zi. In timp ce iti bei cafeaua de dimineata, in timp ce iti mananci sandviciul la pranz, sau inainte de culcare. 101 eseuri despre viata, munca, leadership, afaceri, imagine de sine, relatii, parenting, relaxare si distractie, factorul uau si alte teme interesante care te pot ghida sa iti schimbi modul de a „naviga” prin viata.
Cartea se aseamana cu un panou de comanda cu 101 butoane, in care fiecare eseu reprezinta un buton. E de ajuns sa apesi unul dintre ele pentru a deschide o noua fereastra prin care sa vezi lumea diferit. La sfarsitul lecturii vei fi deschis deja 101 ferestre noi spre lume, iar fiecare dintre ele iti va oferi o perspectiva diferita. Gandeste-te pentru o clipa doar, daca doar una dintre aceste ferestre ar ramane etern inchisa, ai rata o perspectiva asupra lumii… Poate pe cea mai frumoasa…
Ghidul maretiei se adreseaza unui segment larg de public, data fiind diversitatea temelor abordate, dovedindu-se a fi astfel o lectura la fel de utila si pentru cititorii mai tineri dar si pentru cei mai in varsta. Autorul impartaseste pe parcursul cartii o parte din secretele lui personale care l-au condus spre succes in cariera, dar care l-au ajutat totodata sa isi foloseasca adevaratul potential, atat in cariera cat si in viata personala. Robin Sharma se raporteaza la nume foarte cunoscute cititorilor precum trupa U2, cantaretii P. Diddy, Jay Z, Bon Jovi, Madonna sau Mick Jagger, simpaticul erou de desene animate Sponge Bob-Pantaloni Patrati, regretatul Steve Jobs, actori ca Jennifer Aniston sau Angelina Jolie, filme precum Million Dollar Baby si chiar brandul de apa imbuteliata Evian, pentru a explica multe dintre principiile sale.
Vei descoperi asadar:
• care sunt practicile personale pe care le au cei mai de succes oameni;
• idei cu potential enorm pentru ca organizatia ta sa devina cu adevarat mareata;
• strategii specifice pentru a transforma esecurile in oportunitati;
• tactici revolutionare pentru performanta la varf;
• cum sa atragi adevarata prosperitate alaturi de adevarata fericire;
• idei importante pentru a genera o viata sanatoasa si o „explozie de energie”
• instrumente pentru echilibrul dintre viata personala si cea profesionala si cai de a experimenta mai multa distractie.
Scrisorile secrete ale calugarului care si-a vandut Ferrari-ul
In aceasta noua carte din seria Calugarului care si-a vandut Ferrari-ul, Robin Sharma ne face cunostinta cu Jonathan Landry, nepotul lui Julian Mantle - un fost avocat de succes disparut in Himalaya. Jonathan se vede obligat sa calatoreasca prin toata lumea pentru a recupera scrisori si memento-uri care poarta secrete extraordinare pe care Julian le-a descoperit de-a lungul vietii. In aceasta calatorie remarcabila sunt incluse si vizite la o sala de tango din Buenos Aires, la catacombele bantuite ale Parisului, la turnurile stralucitoare din Shanghai si desertul mistic al Sedonei. „Scrisorile secrete ale calugarului care si-a vandut Ferrari-ul” iti dezvaluie secretele pentru a-ti recastiga puterea personala, a increderii de sine si a-ti trai visurile neinfricat.
O carte ca o calatorie interesanta in cele mai indepartate colturi ale lumii, din care sa iti extragi lectii de viata pe care sa le aplici in propria ta existenta:
• Fii autentic;
• Imbratiseaza-ti temerile;
• Traieste cu bunatate;
• Fa mici progrese zilnice;
• Pentru a duce cea mai buna viata a ta, fa cea mai buna munca pe care o poti face;
• Alege-ti corect influentele;
• Cele mai simple placeri ale vietii sunt si cele mai mari bucurii ale acesteia;
• Scopul vietii este sa iubesti;
• Reprezinta ceva mai presus de tine.
Te las acum in „compania” unui scurt fragment din aceasta carte la finalul careia, cu siguranta iti vei reconsidera valorile si asteptarile pe care le ai de la tine insuti:
„Nu exista azi pe lume om a carui viata sa fie in plus. Absolut fiecare dintre noi se afla aici cu un motiv, cu un obiectiv special – cu o misiune. Da, cladeste o viata frumoasa pentru tine insuti si pentru cei pe care-i iubesti. Da, fii fericit si distreaza-te foarte mult. Si da, obtine succesul, dar fa-o in conditiile dictate de tine, nu in cele sugerate de societate. Dar – mai intai de toate – fii semnificativ. Fa ca viata ta sa conteze. Fii de folos. Si da o mana de ajutor cat mai multor oameni. Acesta este felul in care fiecare dintre noi poate sa faca trecerea de pe taramul obisnuitului pe culmile extraordinarului. Si paseste alaturi de cei mai buni oameni care au trait vreodata.”