Pachet Thriller - horror - Baiu, Cosmin

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.90 Lei

Apreciere: 4.0/7 (2 voturi)
Editura: NEVERLAND
Status: In curs de aprovizionare

Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare

PRP:137,00 Lei
102,75 Lei
Diferența: 34.25 Lei ( -25% )

Descriere - Pachet Thriller - horror

Pachetul Thriller - horror este compus din patru titluri: 

- Interviul
- Ultima noapte la Auschwitz  
- Vama veche  
- Pandemie... si alte povestiri  

 

 

Descriere - Interviul

 

Domnul C, un tanar studios, insa coplesit de datorii, se hotaraste sa se angajeze la o mare corporatie, motiv pentru care trebuie sa dea mai intai un interviu.

Tot ceea ce urmeaza insa este un adevarat carnaval al groazei, la care eroul nostru participa in calitate de personaj principal si victima desemnata. Domnul C exploreaza cu determinare o lume absurda, neverosimila, in care fiintele umane par a interpreta un rol prestabilit, trasat de forte nevazute. Treptat, interviul capata intelesuri si semnificatii noi, iar tanarul C se vede silit sa lupte cu pretul vietii pentru a afla adevarul despre propria fiinta.

Romanul horror "INTERVIUL” are un loc aparte in literatura romana, avand ca precursori operele lui Stephen King, Kafka sau Bulgakov. Cititorul se scufunda treptat in acest univers straniu si stramb, insa surprinzator de familiar, o lume aflata la discretia unor forte malefice.

Drama Domnului C, personaj universal, poate fi a oricaruia dintre noi, iar adevarul pe care el il cauta da sens propriei noastre existente in lumea contemporana.

"Interviul” lui Cosmin Baiu este un roman fabulos, suprarealist, plin de fantastic si de mister, cu puternice accente macabre care vin sa surprinda drama existentiala, sau mai bine spus post-existentiala, si zbaterile interioare ale unui tanar ce da dovada de un caracter aparte si o stapanire de sine de admirat in fata tuturor lucrurilor inexplicabile si a personajelor neverosimile pe care le intalneste in drumul sau catre un important interviu. Lucruri si personaje inexplicabile, care vin sa-i semnaleze cititorului inca de la inceput ca, in ciuda aparentelor cadre cotidiene de normalitate, este vorba despre o poveste situata dincolo de existenta cotidiana (cazul celor noua colindatori care apar la geamul bucatariei lui C – personajul principal, un fapt aparent normal, insa numai pana la momentul la care autorul vine si relateaza ulterior ca C coboara din apartamentul sau in viteza noua etaje), probabil chiar undeva la granita dintre viata si moarte (semnalata de aparitia celor doua personaje misterioase, Ding si Dong, care duceau o trasura plina de animale moarte).

Stilul aparte al autorului ne aminteste, inca de la primele pagini, de romanele lui Kafka, nu numai prin titlu, pe cat de scurt pe atat de expresiv – Interviul, si prin numele personajului principal redat printr-o singura litera – C, ci si prin absurdul si caracterul suprarealist al situatiilor cu care se confrunta acest personaj. Un stil care, in acelasi timp, ne duce cu gandul si la cinismul personajelor lui Raymond Chandler si la puterea sa de expresivitate si de tusare a cadrelor de desfasurare a actiunii, dar si a trairilor interioare ale personajului, stil care, insa, se dezvolta mai departe aratandu-ne ca romanul "Interviul” dovedeste o complexitate si o profunzime aparte, care, dupa cum insusi autorul ne dezvaluie la finalul romanului, combina o multitudine de abordari si experiente stilistice, atat din zona de creatie literara, cat si din cea muzicala, si care da putere povestii croite de autor sa-l acapareze pe cititor si sa-i ofere nenumarate teme de reflectie cu privire la societate si la conditia existentiala a omului contemporan.

 

Nr. pagini: 250
Format: 13X20
Anul aparitiei: 2019

 

 

Descriere - Ultima noapte la Auschwitz

 

In toamna anului 1944, un tanar profesor de istorie antica din Viena este urcat intr-un tren de marfa, alaturi de mii de alti condamnati, si este deportat la Auschwitz.

Pentru a evada, are la dispozitie doar cateva saptamani, pana cand foamea ii va intuneca judecata, pana ce trupul sau va fi prea slabit pentru a mai putea lupta.

Oare va reusi?! Deznodamantul romanului este neasteptat si socant...

Scris la persoana intai, intr-o maniera alerta, romanul Ultima noapte la Auschwitz transporta cititorul in atmosfera terifianta a acestei fabrici a mortii, unde pana si aerul miroase a deznadejde, in intimitatea gandurilor, a motivatiei si a dialogurilor unor monstri cu fata umana, precum Josef Mengele, Rudolf Hoss sau criminalul Karl Fritzsch.

Personajul principal, Severin Bosch, un intelectual austriac de origine romana, un exponent al supraomului lui Nietzsche, intra, fara voia sa, in maruntaiele acestei masinarii bine organizate, este martor la crime atroce, la dezumanizare si la tradare, insa reuseste in numai cateva zile sa organizeze opozitia, devenind liderul unei miscari de rezistenta ce isi propune eliberarea tuturor prizonierilor din lagar.

Inspirat din fapte reale, bine documentat, Ultima noapte la Auschwitz este un thriller istoric captivant si inspaimantator, o adevarata descindere in infern, care reda magistral inclestarea oarba, mutilanta, intre fiinte dezumanizate, indoctrinate si victimele lor lipsite de aparare.

Cosmin BAIU este autorul romanului horror de succes Interviul (Editura Neverland, Bucuresti, 2019), precum si al multor altor volume de fictiune si dezvoltare personala, distribuite in tara si in strainatate.

 

Nr. pagini: 240
Format: A5
Anul aparitiei: 2020

 

 

Descriere - Vama veche

 

Vama Veche, un sat pitoresc la malul marii si paradisul rockerilor din toate timpurile.

Pentru sapte studenti sositi in Vama in vacanta de vara, viata nu va mai fi niciodata la fel. In apele intunecate ale Marii Negre si-a facut aparitia o creatura din vremuri arhaice, ce poate lua forma celor mai crunte cosmaruri ale fiecarei victime cu care se hraneste.

Tinerii incep sa dispara, in timp ce localnicii isi vad in continuare netulburati de rutina lor zilnica.

Este timpul ca un grup de adolescenti sa-si riste viata si sa se confrunte cu cele mai ascunse frici individuale pentru a incerca sa invinga raul absolut.

Cosmin BAIU este autorul romanelor "Interviul” si "Ultima noapte la Auschwitz”, ce au cunoscut succesul si recunoasterea in randul iubitorilor de literatura thriller/horror.

"Vama Veche” a lui Cosmin Baiu este un roman absolut fabulos. Inceput ca un thriller clasic cu accente horror, treptat il poarta pe cititor intr-o fascinanta calatorie mistica, peste punti spatio-temporale ce transcend milenii, stadii de evolutie geologica ale Pamantului si civilizatii arhaice, mutand accentul si suspansul de pe spectaculozitatea si emotia generate de sinistrul unor intamplari terifiante, pe curiozitatea si nerabdarea de a patrunde itele unui mister de demult care inca anima lucruri ce se petrec in prezent. Protagonistii, al caror destin ii calauzeste pe fiecare in parte pe cai diferite si din motive specifice care se regasesc bine amprentate in personalitatea fiecaruia, ajung sa isi intrepatrunda vietile in exotica Vama Veche, chemati fiind parca cu totii la un anumit moment sa intre intr-un illo tempore in care aveau de implinit o misiune de viata si de moarte. Aici, curiozitatea, spontaneitatea, altruismul, temeritatea si camaraderia celor sapte tineri care se incumeta sa purceada la deslusirea unui mister milenar cristalizandu-se intr-un grup aparte, amintesc pe undeva cititorului de "Ciresarii” lui Constantin Chirita, readucand la viata pentru moment acel spirit de aventura care poate deschide porti nebanuite. De asemenea, maiestria cu care autorul reda atmosfera si spiritul Vamii Vechi, oferind atatea detalii si repere comune celor care au poposit fie numai si in treacat prin acele locuri, aproape ca fac plauzibile si credibile toate acele tuse suprarealiste care insotesc desfasurarea naratiunii.

Presarat cu actiuni ce se deruleaza intr-un ritm alert si in cadre paralele ce impletesc o sumedenie de motive arhetipale care lucreaza in subconstientul personalitatii umane, cu un suspans intr-un crescendo permanent ce ambaleaza incontinuu atentia si emotia cititorului pe multiple directii oferindu-i o avalansa de senzatii tari al caror laitmotiv de fundal este prezenta mortii cu miros de alge putrezite, romanul lui Cosmin Baiu nu se dezminte pana in ultima clipa, oferind un final neasteptat.

 

Nr. pagini: 256
Format: A5
Anul aparitiei: 2021

 

 

Descriere - Pandemie... si alte povestiri

 

1. Pandemie

Atunci cand o pandemie globala ucide aproape intreaga omenire, un cuplu trecut de prima tinerete se refugiaza la o cabana situata pe varful unui munte. Lunile trec si cei doi sunt tot mai rupti de realitate si afectati de singuratate si izolare.

Asta pana cand intr-o noapte, pe un viscol puternic, cineva bate la usa...

2. Monstrul

Intr-o dupa-amiaza fierbinte de vara, Ana, o fata de numai 15 ani, asteapta cu nerabdare la marginea soselei pentru a lua o masina la ocazie. 

Dupa o vreme, un harb ruginit apare din curba, reduce sovaitor viteza si in cele din urma opreste in dreptul fetei. Din spatele volanului o privesc lacom doi ochi de un albastru cenusiu, hipnotizanti, ce par a o atrage fara voia ei inauntru. Astfel debuteaza aceasta nuvela, un thriller captivant, ce se citeste cu sufletul la gura!

3. Lumea gandacilor

Cum reactionezi atunci cand te trezesti intr-o lume in care locul oamenilor a fost luat dintr-o data de gandaci enormi si dezgustatori?

Pentru a supravietui, va trebui sa iti joci rolul la perfectie, ca si cum nimic nu s-a intamplat: sa cultivi relatiile sociale, sa participi la serviciul religios, sa mergi la birou si sa incerci chiar sa traiesti o poveste de dragoste... O povestire terifianta, cu un final neasteptat.

4. Calator in noapte

Pe o furtuna cumplita, doi tineri se incumeta sa plece cu masina din Bucuresti spre mare, pentru un scurt weekend la plaja. Este miezul noptii si un necunoscut le face semne disperate pe marginea autostrazii, sa opreasca.

Urmeaza un thriller infricosator, in care personajele nu sunt ceea ce par, in timp ce statiunea Mamaia devine un decor suprarealist al unor scene de cosmar.

Publicate initial in mediul online, aceste patru nuvele au cunoscut un succes comercial enorm, fiind in permanenta prezente in TOP 50 Google Store si Apple Store Romania, cu review-uri exceptionale din partea cititorilor.

Cosmin BAIU este autorul romanului istoric "Ultima noapte la Auschwitz” (2020) si al romanului horror "Interviul” (2019), precum si al multor altor volume de fictiune si dezvoltare personala, distribuite in tara si strainatate.

Noua carte a lui Cosmin Baiu reuneste in paginile sale patru povestiri depanate in tuse suprarealiste, fantastice, aparent fara legatura una cu cealalta. In fapt, cele patru povestiri nu reprezinta insa nimic altceva decat piese dintr-unul si acelasi puzzle, deloc fantastic, in ciuda nuantelor lugubre in care ni-l ipostaziaza autorul, ci din pacate cat se poate de bine conexat realitatii noastre cotidiene, peste care par a se suprapune cu fidelitate intr-atat de multe aspecte incat devine de-a dreptul inspaimantator. Un puzzle care oglindeste anomaliile sinistre ale unei matrice sociale tot mai dezumanizate, dar si unele dintre cele mai mari controverse existentiale si temeri profunde care tin in tensiune si ajung sa contorsioneze intr-un mod specific celei mai crunte terori psihicul individului actual de pretutindeni, in general, si a celui care isi traieste viata in Romania, in mod particular.  

Astfel, fie ca ne oprim la imaginea vietii sociale si individuale devastate de o pandemie atat de ciudata, dar si cat se poate de actuala astazi pretutindeni pe glob, fie la cosmarul relevat de savarsirea unor crime abominabile in fundalul carora se conturaza o coruptie sistemica cu conexiuni transnationale, care a tinut prizonier publicul din Romania, prin intermediul canalelor media, mai bine de o jumatate de an, ori la dramele si destinele frante cauzate de mult prea desele accidente de circulatie intr-o tara care duce lipsa de o infrastructura de transport adecvata si psihoza nationala aferenta intretinuta de aceleasi canale media, sau conturul tot mai pronuntat al unei societati de masa amorfe, guvernate de o corectitudine politica atat de indoielnica, devoalata de autor prin metafora "lumii gandacilor”, descoperim in "Pandemie... si alte povestiri” a lui Cosmin Baiu toate acele probleme si temeri care ne-au acaparat parca dintr-o data si pe nesimtite deformandu-ne intr-un mod de-a dreptul hidos prezentul. - Mihai-Bogdan MARIAN 

 

Nr. pagini: 270
Anul aparitiei: 2020

Pachetul de carti Pachet Thriller - horror. face parte din categoria carti Pachete carti (bundle-uri) - Beletristica a catalogului LibrariaOnline.ro. Cartile din pachet sunt scrise de catre Baiu, Cosmin si sunt publicate la editura NEVERLAND.

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Conținutul pachetului

Epuizat
Interviul

Interviul

Cosmin Baiu

NEVERLAND

PRP: 32,00 Lei (-25%) 24,00 Lei
Epuizat
Ultima noapte la Auschwitz

Ultima noapte la Auschwitz

Cosmin Baiu

NEVERLAND

PRP: 35,00 Lei (-25%) 26,25 Lei
Epuizat
Vama veche

Vama veche

Cosmin Baiu

NEVERLAND

PRP: 35,00 Lei (-25%) 26,25 Lei
Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.