Igiena si Controlul Alimentelor de Origine Animala - Constantin Savu

Programul Pro Scientia

Resurse pentru Profesori, Viitor pentru Elevi

Esti CADRU DIDACTIC? Aplica pentru a deveni membru si pentru a avea acces la beneficiile programului nostru. Vezi beneficiile și cum te poți înscrie în program.

In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 09.01 - Vineri, 10.01
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10.00 Lei

Ajunge: Vineri, 10.01 - Luni, 13.01
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.90 Lei

Ajunge: Vineri, 10.01 - Luni, 13.01
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.90 Lei

Ajunge: Vineri, 10.01 - Luni, 13.01
Apreciere: 4.2/7 (6 voturi)
Editura: SEMNE
Status: Epuizat

Timp confirmare stoc: 11 - 14 zile lucratoare

Comenzile inregistrate in intervalul 23.12.2024, ora 14:00, si 07.01.2025, ora 23:59, perioada de vacanta prilejuita de sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou, vor fi procesate incepand cu data de 08.01.2025.

Departamentul Relatii Clienti va fi inchis in intervalul 25.12.2024 - 07.01.2025.

Descriere - Igiena si Controlul Alimentelor de Origine Animala

In conformitate cu prevederile legislatiei relevante prin termenul de carne se intelege ansamblul tuturor partilor comestibile, inclusiv sangele, provenite de la ungulate domestice, pasari de curte, lagomorfe (iepuri de camp), vanat salbatic si vanat de crescatorie.

Carnea oferita consumului public trebuie sa provina de la animale taiate intr-o unitate autorizata, destinata acestui scop si sa fie declarata apta pentru consum uman dupa efectuarea examenelor sanitare veterinare ante- si post-mortem.

Functionaliratea unitatilor de taiere se apreciaza dupa mai multe criterii, doua deziderate fiind insa cu importanta mare, igienic si economic. Aceste cerinte sunt strans corelate cu conditiile de amplasare, aprovizionare cu apa si canalizare. Respectarea tuturor acestor cerinte la care se adauga marimea si utilarea fac sa existe mai multe categorii de unitati de taiere a animalelor.

Calitatea carnii obtinuta este definita ca suma a 5 criterii si 8 factori.
Cele 5 criterii se refera la valoarea nutritiva, valoarea de consum, statusul tehnologic, statusul igienic si valoarea toxicologica (cu referire in general la reziduuri si contaminanti). Cei 8 factori sunt: predispozitia genetica, intretinerea si hranirea animalelor, transportul acestora, manipularea lor inainte de taiere, starea sanatatii animalelor inainte de taiere, tehnica si tehnologia taierii si obtinerii carnii, conduita dupa taiere si procesele aparute post-mortem in tesutul muscular, adipos si conjunctiv.

Toate aceste deziderate pot fi obtinute daca se respecta o anumita conduita, pe etape, incepand cu controlul animalelor inainte de taiere, pregatirea animalelor pentru taiere, asigurarea unei tehnologii de taiere corespunzatoare, examinarea sanitara veterinara dupa taiere, marcarea (stampilarea) carnii si aplicarea unor masuri igienice in manipularea si transportul carnurilor.


Coordoator: Prof. univ. dr. Constantin Savu
Autori: Lucian Boncea, Georgescu Mara, Ovidiu Savu, Gheorghita Vlad, Carmen Petcu, Nita Caragata
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 395

Pentru orice solicitare contactati departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile. Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Vă rugăm să aşteptaţi, se încarcă datele ...

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.