Comenzile inregistrate in intervalul 23.12.2024, ora 14:00, si 07.01.2025, ora 23:59, perioada de vacanta prilejuita de sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou, vor fi procesate incepand cu data de 08.01.2025.
Departamentul Relatii Clienti va fi inchis in intervalul 25.12.2024 - 07.01.2025.
Fara sa se cunoasca prea bine, Ruxi si Adela devin peste noapte surori. Adela noteaza si deseneaza de zor in jurnalul ei de naturalist, pe cand Ruxi scrie povesti si are grija de Colacel, puiul de gaina. Teritoriile sunt destul de clar stabilite intre ele; mama e a Adelei, tatal e al lui Ruxi; postul de observatie din visin e al Adelei, Ruxi se joaca in curte cu puiul.
Cele doua surori se cunosc putin cate putin de la o zi la alta, mirate si tematoare. Lutu, calul legat de gardul vecin, aduce o schimbare: cele doua fete urca impreuna in visin. De sus, lucrurile se vad altfel si asa ajung sa imagineze povesti despre calut. Iar pe masura ce Ruxi le scrie si Adela le deseneaza, sentimentele lor devin tot mai amestecate.
Citate interesante din carte:
„Colacel ma privea doar cu un ochi si atunci mi-am dat seama ca voi avea tot timpul senzatia asta, ca-l vad doar pe jumatate si ca cealalta latura a lui o sa-mi fie inaccesibila. Asa sunt si oamenii, parca ne privim mereu doar cu un ochi. Niciodata nu vezi tot.“
„Spatele cuiva poate sa spuna multe lucruri despre persoana aceea. In primul rand trebuie sa stii daca sta cu spatele la tine pentru ca l-ai suparat sau daca asteapta sa evadeze. Noi nu l-am suparat pe Calutu.
El nu este tinut cu forta in curte, dar nici nu poate sa deschida poarta, deoarece are copite. Ar putea incerca cu dintii, dar nu stiu daca i-a trecut prin cap ca ar putea sa traga de clanta cu dintii.
Cum faci sa-i treaca o idee prin cap unui cal?
Ideile se prind din zbor, trebuie sa dai cu capul in ele ca intr-o minge de fotbal cand vine spre tine. Uneori intra in cap, uneori ricoseaza.“
„Un copil, oricat de mic, are si el un trecut. Daca nu e prea vesel, parintii spera ca n-o sa-l tina minte. Ca o sa urmeze atatea lucruri importante si interesante incat mai tarziu va trece cu vederea ca i-a incurcat si l-au adus inapoi la bunica, de exemplu.
Pentru binele lui l-au adus inapoi, vor spune ei, si pentru binele bunicii, sa nu fie singura.
Pentru binele tau am adus acesti oameni peste tine. Ca sa ai si tu un tata. Ca sa ai o sora. Sperand ca o sa urmeze atatea lucruri importante si interesante incat mai tarziu vei trece cu vederea ca ati fost mereu straini. C-o sa ai nevoie de atata ajutor, iar ei ti-l vor oferi, incat n-o sa mai simti ca nu sunt ai tai.“
„Daca ar fi vrut sa evadeze, calul acesta putea evada linistit, ca n-ar fi venit nimeni dupa el. Poate ca nu fugea tocmai ca sa nu puna la incercare dorinta omului de langa el de a-l aduce inapoi.“
„Cand esti mic, crezi tot ce ti se spune, fiindca n-ai inca mecanismele indoielii.
Si nu conteaza prea mult cine e acela care spune, atata vreme cat e un adult.“
Produsul face parte din colectia LECTURA 10-11 ANI
Nr. pagini: 160
Format: 18x20.5
Anul aparitiei: 2022
Autor: Lavinia, Braniste
Editura: Arthur
Colecția: Lectura 10-11 Ani
ISBN: 9786060864332
Răsfoiește cartea - Sora lui Colacel
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 7 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Parte a Grupului Editorial ART, Editura Arthur cuprinde cele mai diverse colectii pentru cititori cu varste intre 7 si 14 ani si este in acest moment cel mai important imprint pe piata de carti pentru copii.
La inceput a fost un gand: dragostea pentru citit vine din copilarie, cand citeam si rasciteam cate o carticica pana o stiam pe de rost. Asa ne alegem si acum cartile: vrem sa iti aduci aminte de ele, sa te ajute sa iti croiesti un drum al tau, sa te inspire, sa te amuze, sa te puna pe ganduri.
Am publicat de atunci peste sase sute de carti: carti amuzante, carti despre aventuri, despre momente importante ale istoriei, despre lumi imaginare si despre lumea din noi.
Cartile indragite de generatii intregi sunt adunate in colectia Arthur Gold: de la Harry Potter, „Cronicile din Narnia" si „Materiile intunecate" pana la mari clasici ilustrati.
Din categoria celor mai bine vandute serii internationale se numara „Jurnalul unui pusti", „Insemnarile unei pustoaice", „Percy Jackson si Olimpienii", „Minunea" si seria de autor Roald Dahl.
Nume mari din literatura contemporana, precum Neil Gaiman, Philip Pullman sau David Walliams se regasesc in colectii care-i incurajeaza pe copii sa dea frau liber fanteziei si sa calatoreasca in alte lumi, cu alte reguli si alte geografii, ca sa poata vedea mai bine lumea noastra.
Mai sunt si carti care se citesc cu hohote de ras, dar si carti despre complexitatea mintii umane si puterea empatiei.
In colectia „Arthur retro", dedicata cu precadere nostalgicilor, sunt adunate carti cult pentru copii, publicate in editiile originale, insotite de ilustratiile lor canonice.
Pentru a-i aduce mai aproape pe scriitorii romani de literatura pentru copii, in 2012 a aparut Trofeul Arthur, un premiu anual dedicat celor mai bune manuscrise. Colectia „Cartile mele" cuprinde antologii in care apar atat autori cunoscuti sau debutanti, cat si copii selectati in urma concursurilor de creatie „Locuieste in poveste!" si „Ordinul Povestitorilor".
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles