Descriere - Cultivarea arbustilor fructiferi
Descriere:
In unele capitale europene, la fiecare interesectie cat de cat circulata sunt amplasate tarabe care nu vand altceva decat mure, zmeura, coacaze si alte asemenea fructe de padure. Ideea unui asemenea comert nu este deloc spectaculoasa, dar succesul aplicarii ei este spectaculos. Motivele acestui succes? In primul rand, fructele sunt foarte proaspete (atrag ca un magnet clientii) si, in al doilea rand, ele sunt ambalate in niste caserolele estetice, care elimina si eventualele temeri legate de igiena produselor.
Sa consumi fructe proaspete de padure este o adevarata placere, mai ales pentru locuitorii marilor orase, care nu au prea des ocazia sa evadeze undeva la tara si sa se bucure de deliciile naturii. Iata de ce o oferta de asemenea fructe la caserola, in plin centrul unui oras, este mai mult decat binevenita. Numarul clientilor este apreciabil si acest fapt justifica demararea unei afaceri in domeniul cultivarii si comercializarii de mure, zmeura, coacaze, afine, capsuni etc.
In plus, pe langa vanzarea directa a produselor catre consumator, puteti sa va adresati si engrosistilor locali, vanzatorilor de fructe cu amanuntul, cofetariilor, patiseriilor, supermarket-urilor, restaurantelor si pizzeriilor din zona dvs. si, de asemenea, puteti stabili colaborari cu producatorii de iaurturi, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri, produse cosmetice sau medicale.
Asadar, daca dispuneti de un teren agricol cu o suprafata relativ redusa (0,5-1 ha) sau de o minisera, puteti demara o afacere cu un potential deosebit. Riscurile sunt reduse. Activitatea poate fi extinsa in fiecare an, reinvestind primele profituri, si in acest fel exista avantajul deprinderii tehnicilor de cultivare direct pe teren, folosind cunostintele dobandite intre-timp. Costurile de gestionare a activitatii, care poate fi efectuata si de o singura persoana, nu sunt ridicate.
Pentru cultura sunt necesare un motocultivator cu grape, freze precum si unelte marunte ca seceri, sape, greble si foarfeci. O camioneta, in cazul in care nu apelati la cineva, este necesara pentru transportul produselor. In ceea ce priveste spatiile necesare, se cere o mica magazie pentru depozitarea uneltelor si a ambalajelor.
Recoltarea este foarte laborioasa si afecteaza considerabil costurile de productie. Coacerea fructelor este esalonata si se petrece in special in timpul verii. Incepe din luna iunie cu afinele si se termina in noiembrie, cu zmeura. Recoltarea cere rabdare si, daca produsele sunt destinate a fi consumate proaspete, trebuie practicata manual. Odata culese, ele sunt asezate direct in caserole speciale pentru a evita manipulari succesive si pentru a le grabi vanzarea, tinand cont de faptul ca se pot pastra proaspete timp de numai trei zile. Capacitatea acestor caserole este de 150-250 grame fiecare. Pentru a le transporta cu mai mare usurinta, ele trebuie puse in ladite de lemn sau plastic suprapuse care ajung sa contina pana la 12 bucati.
ISBN: 973-8154-93-6
Formatul cartii este A4, si contine 256 de pagini.
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.