La peste 40 de ani de la aparitie, romanul Asteptandu-i pe barbari a ramas in constiinta publica si continua sa influenteze alte forme ale artei, cum ar fi opera omonima din 2005 semnata de compozitorul Philip Glass si ecranizarea lui Ciro Guerra din 2020, dupa scenariul lui J.M. Coetzee, cu Johnny Depp, Mark Rylance si Robert Pattison. A fost incununat cu James Tait Black Memorial Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize si Central News Agency Prize. Dupa ce J.M. Coetzee a castigat Premiul Nobel pentru literatura in 2003, acest roman a fost inclus de Penguin Books in prestigioasa serie „Great Books of the 20th Century“.
Slujitor devotat al Imperiului, magistratul vegeteaza intr-un oras de frontiera, dincolo de ale carui ziduri de aparare se intinde desertul. Amenintarea surda a unei invazii barbare pluteste mereu in aer. Numai ca psihoza si frica sunt de fapt armele prin care Imperiul isi convinge supusii sa accepte sau chiar sa comita atrocitati ce depasesc definitia barbariei.
„Viziunea lui J.M. Coetzee sondeaza adancul fiintei omenesti. Ceea ce afla el acolo este dincolo de ce isi pot imagina oamenii ca stiu despre ei insisi, iar Coetzee transforma totul in literatura cu o stralucita eleganta si maiestrie a redarii tensiunii dramatice.“ — NADINE GORDIMER, laureata a Premiului Nobel pentru literatura
Produsul face parte din colectia RAFTUL DENISEI
Nr pagini: 208
Format: 13x20
An aparitie: 2022
Editia: Brosata
Traducator: Michaela Niculescu
Autor: John Maxwell Coetzee
Editura: Humanitas
Colecția: Raftul Denisei
ISBN: 9786067799637
Recenzie - Asteptandu-i pe barbari
Romanul Așteptându-i pe barbari de J.M. Coetzee se află într-o zonă rară de intersecție între literatură, filozofie și critică socială, transformându-se astfel într-o carte de referință a literaturii contemporane. Publicat pentru prima dată în 1980, acest roman a reușit să rămână relevant și să influențeze o varietate de arte, de la operă la cinematografie, demonstrând nu doar puterea cuvântului scris, ci și relevanța sa culturală. Premii de prestigiu, precum James Tait Black Memorial Prize, dovedește că lucrarea lui Coetzee nu este doar o simplă poveste, ci o explorare profundă a complexităților umane și sociale. Această carte a fost inclusă în seria „Great Books of the 20th Century”, ceea ce îndreptățește admirarea care o înconjoară.
Temele principale ale romanului se învârt în jurul conflictului dintre civilizație și barbarie, dar și despre natura opresivă a puterii. Povestea magistratului, care se află într-un oraș de frontieră, este o reflecție asupra identității, responsabilității și moralității. Coetzee reușește să surprindă frica și alienarea care bântuie sufletul oamenilor aflați sub o dictatură, evidențiind cum paranoia și anxietatea pot conduce la complicitatea în atrocity. Cititorii sunt provocați să-și examineze propriile prejudecăți și să conștientizeze impactul pe care îl are sistemul asupra individului. Astfel, romanul nu este doar o simplă lectură, ci o invitație la introspecție.
Merită să citești Așteptându-i pe barbari? Cu siguranță! Această lucrare nu este doar o poveste captivantă, ci și o meditație profundă asupra umanității. Proza lui Coetzee este elegantă și rafinată, dar și incisivă, lăsând cititorul cu un sentiment de neliniște care persistă mult după ce ultima pagină este întoarsă. Într-o lume în care diviziunile sociale și politice devin tot mai pronunțate, mesajul cărții este mai actual ca niciodată. Astfel, lectorul își va găsi nu doar entertainment, ci și o provocare intelectuală care va stimula reflecția personală.
J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2003, este un autor sud-african cunoscut pentru stilul său distinctiv și temele profunde pe care le abordează. Cărțile sale sunt o combinație de realism și metaforă, explorând nuanțele identității umane și ale moralității într-un mod ce rezonează în oamenii din toate colțurile lumii. Experiența sa ca activist și implicarea sa în problemele sociale și politice din Africa de Sud îi conferă o autoritate unică asupra subiectelor pe care le discută. Cu Așteptându-i pe barbari, Coetzee se afirmă nu doar ca un povestitor iscusit, ci și ca un gânditor care provoacă cititorii să își conteste concepțiile despre dreptate, opresiune și umanitate.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 8 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Profilul initial de stiinte umaniste al Editurii Humanitas este astazi mult extins, editura publicand in prezent atat literatura, filozofie, religie, stiinte sociale si politice, istorie si memorii, cat si carte de stiinta, carte practica, albume de arta, carte pentru copii si carte scolara. Peste 370 de titluri pe an apar in cele mai mult de 50 de colectii si serii de autor ale editurii al carei portofoliu cuprinde numele celor mai importanti autori clasici, moderni si contemporani.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles