Ilustratii de Sidonia Calin Traducere si note de Anca Barbulescu
Publicata pentru prima oara in 1915, Visatorul de visuri este probabil cea mai cunoscuta si mai iubita dintre scrierile beletristice ale reginei Maria.
Cartea spune povestea sfasietor de frumoasa a lui Eric Gundian, pictorul cu plete aurii gazduit la castelul regelui Wanda, dintr-un tinut indepartat. Noapte de noapte, tanarului ii apare in vis o faptura cu ochi luminosi, care ii inrobeste sufletul si-i fura linistea fara de care nu poate picta. Fermecat de fata fara nume si dornic sa-si incheie capodopera ramasa neterminata pe peretele castelului, Eric porneste prin lume in cautarea ei.
Calatoria, plina de aventuri, ii este presarata cu probe de curaj si credinta si ii prilejuieste intalniri miraculoase cu oameni care ii ofera adevarate lectii de viata. Ce-l asteapta pe Eric la capatul drumului? Oare visul lui se va intrupa aievea, sau va ramane de-a pururi de neatins?
Produsul face parte din colectia JUNIOR
Nr pagini: 136
Format: 22.5x27.5
An aparitie: 2019
Autor: Maria, Regina Romaniei
Editura: Humanitas
Colecția: Junior
ISBN: 9789735064341
Recenzie - Visatorul de visuri
„Visatorul de visuri”, bestseller-ul Gaudeamus din 2019, este o carte de referință nu doar datorită numelui regal care o semnează, ci și prin profunzimea tematică și rafinamentul stilistic pe care îl aduce. Publicată pentru prima dată în 1915, această lucrare a reginei Maria a României captează atenția nu doar prin povestea sa captivantă, ci și prin ilustrațiile impresionante realizate de Sidonia Călin, care însoțesc cu delicatețe fiecare capitol. Regalitatea nu strălucește doar prin titluri, ci și prin contribuția sa la cultura și literatura română, iar „Visatorul de visuri” este o dovadă vie a acestui fapt.
Printre temele principale ale cărții se numără căutarea identității, visul și realitatea, dar și puterea iubirii și a sacrificiului. Eric Gundian, artistul visător, devine un simbol al aspirantului, al celui ce își caută locul în lume și își urmează pasiunea cu dăruire. Călătoria sa, presărată cu întâmplări miraculoase și întâlniri cu personaje pline de înțelepciune, devine o metaforă pentru drumul fiecăruia dintre noi în descoperirea propriilor vise. Lectura cărții oferă, astfel, o reflecție asupra importanței de a nu renunța la ceea ce ne definește cu adevărat și la puterea de a transforma visul în realitate, chiar dacă drumul este plin de obstacole.
Merită să citești „Visatorul de visuri” nu doar pentru povestea sa emoționantă, ci și pentru modul în care reușește să te provoace la introspecție. Scrierea reginei Maria are o eleganță aparte, iar stilul său poetic îmbină cu măiestrie descrierile vizuale și trăirile interioare ale personajelor. Cu fiecare pagină, te lași purtat într-o lume de poveste, plină de mister și frumusețe. Dacă ești în căutarea unei lecturi care să-ți atingă sufletul și să te inspire, aceasta este cu siguranță o alegere demnă de timp și atenție.
Regina Maria, autoarea acestei lucrări, nu a fost doar un simbol al regalității, ci și o personalitate culturală influentă. Participarea sa activă în viața socială și culturală a României, precum și talentul său literar, au lăsat o amprentă indiscutabilă în istoria literară. „Visatorul de visuri” este o extensie a pasiunii sale pentru artă și literatură, aducându-ne mai aproape de universul său interior și de aspirațiile sale personale. Această carte, cu siguranță, merită un loc de cinste în biblioteca oricărui cititor care apreciază literatura de calitate și poveștile cu o adâncime emoțională aparte.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 8 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.
Profilul initial de stiinte umaniste al Editurii Humanitas este astazi mult extins, editura publicand in prezent atat literatura, filozofie, religie, stiinte sociale si politice, istorie si memorii, cat si carte de stiinta, carte practica, albume de arta, carte pentru copii si carte scolara. Peste 370 de titluri pe an apar in cele mai mult de 50 de colectii si serii de autor ale editurii al carei portofoliu cuprinde numele celor mai importanti autori clasici, moderni si contemporani.
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.
Am inteles