Descriere - Si ce clipe minunate vom trai!
EUGEN ROTARU, un nume care si azi are rezonanta printre iubitorii de muzica si teatru. Poetul care a imprimat un nou suflu muzicii usoare romanesti, ridicand-o la valoarea ei meritata, cu versuri pline de har si inspiratie, pentru zeci de slagare care au infruntat timpul. Creatorul de musicaluri, acel teatru total care imbina maiestria actorului cu versul, muzica si dansul, cerand multa virtuozitate. O personalitate originala, abordand cu aceeasi usurinta libretul de opera sau de opereta, scenariul de film, piesa de teatru, versurile sau proza (din ultimii ani), povestirile, memoriile. Si-a adunat multe creatii in volume, dar timpul a fost nemilos si ni l-a rapit mult prea devreme, cand mai avea atatea de trait, de iubit, de scris. Acum eu, care am fost sotia lui o viata, am incercat, dupa puterile mele, sa adun din versuri, ca omagiu pentru ceea ce a fost si va ramane Eugen Rotaru, cerandu-mi iertare pentru versurile care nu au incaput in aceasta carte, dar selectia a fost dura din cele cateva sute – si, evident, subiectiva. Le-am ales dupa popularitatea slagarelor si dupa versurile care ne-au adus bucurie, satisfactii sau chiar griji, dar ne-au marcat viata. Raman cu speranta ca versurile alese iti vor bucura sufletul, drag cititor, si amintirea lui Eugen Rotaru va dainui. - MARIA ROTARU
EUGEN ROTARU, Jack pentru cunoscuti, s-a nascut pe 15 august 1941, la Rascani – Balti, Basarabia; la trei ani era refugiat cu parintii in Romania, mai tarziu stabilit in Bolintinul din Vale. Aici avea sa termine liceul. A absolvit Scoala Sanitara – Bucuresti si Facultatea de Chimie (Fizico si Bio-Chimie) fi ind o vreme profesor de chimie, la liceul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Dar chemarea adevarata i-au fost versurile, muzica, teatrul. A scris peste 800 de texte de muzica usoara, multe mari slagare, cu inalte distinctii la festivaluri din tara si strainatate. A scris musicaluri jucate cu succes, librete de opera, de opereta, cuplete si scenete pentru revista si varietati, scenarii de fi lm, piese de teatru, cu si fara muzica – unele asteptandu-si inca regizorii si actorii. A scris si proza, doua romane, Jurnalul unei adolescente si Printesa, biografi a Vasile Robescu – un mare inventator roman, volumul de povestiri Uriasul din Taiga, chiar si un Manual de ruleta si pacanele: Casino, dragostea mea. Postum i-au aparut volumul de memorii Singur printre amintiri si albumul... Pe versuri de Eugen Rotaru! Si-a iubit confratii textieri si a aparat drepturile lor. Membru al UCMR – ADA a reprezentat Uniunea la Congrese ale Dreptului de Autor, la Londra, Amsterdam, Moscova, Ljubljana. O vreme director al Magazinului Muzica, a organizat lansari de discuri si interpreti si a amenajat un studio de inregistrari. A publicat pe CD-uri melodii indragite ale vechiului Bucuresti si inregistrari ale Festivalului George Enescu. A fost casatorit cu actrita Maria Rotaru si are un fiu, Alex Rotaru, cineast. S-a stins din viata pe 5 decembrie 2018. Personalitatea sa puternica si complexa si-a pus pecetea inconfundabila in istoria muzicii usoare romanesti, ca si in teatrul muzical.
Nr. pagini: 422
Format: 15x21
Anul aparitiei: 2021
Autor: Rotaru, Eugen
Editura: Eikon
ISBN: 9786064905550
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.