Descriere - Lumea ca literatura. Alte amintiri - Ioan Grosan
Avind convingerea ca nu orice eveniment poate fi fictionalizat si trecut in literatura, Ioan Grosan aduna in volumul sau memorialistic astfel de intimplari pe care le-a trait si pe care nu le-a inclus in cartile de beletristica. Anecdotica acestei carti nu este insa mai putin savuroasa si spectaculoasa, episoadele decupate acoperind citeva decenii si cele mai diverse medii, in Romania si in strainatate. De la aventurile spumoase pe care le-a trait el insusi la Festivalul de la Cannes sau la motelul Dracula din pasul Tihuta pina la episoade la care a fost simplu martor – cum sint intimplarile pline de haz avindu-i ca protagonisti pe taranii maramureseni sau amintirile depanate de niste veterani de razboi la o terasa din Timisoara –, Ioan Grosan ne delecteaza cu povesti care depun marturie, dupa spusele sale, „despre o anumita atmosfera, un anumit timp si anumiti, minunati, oameni”.
„Pe Ioan Grosan il preocupa, mai mult decit orice altceva, sufletul omenesc. El dovedeste, prin scrisul sau, ca sufletul omenesc este nemuritor, daca nu ca entitate metafizica, atunci ca subiect pentru literatura.” (Alex. Stefanescu)
Ioan Grosan, prozator, dramaturg si publicist. Absolvent al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca (sectia romana-spaniola), a fost profesor, director artistic al studioului de creatie cinematografica al Ministerului Culturii, redactor la Contrapunct si Academia Catavencu si publicist-comentator la cotidianul Ziua. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. De acelasi autor: Caravana cinematografica (1985, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania), Trenul de noapte (1989), Scoala ludica (1990), Planeta mediocrilor (ed. I, 1991; ed. a II-a, 2002; ed. a III-a, Polirom, 2008), O suta de ani de zile la Portile Orientului (ed. I, 1992, Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania; ed. a II-a, 2001; ed. a III-a, Polirom, 2007; ed. a IV-a, Polirom, 2012), Jurnal de bordel (1994), Jurnal de Cotroceni (1998), Judetul Vaslui in NATO (2002), Un om din Est (2010), Lumea ca literatura. Amintiri (Polirom, 2014). Volumul de povestiri Caravana cinematografica a fost tradus in Rusia, Germania si Anglia, iar nuvela Trenul de noapte – in Franta, Germania, Polonia si Anglia.
Nr. de pagini : 184
Anul aparitiei : 2017
Produsul face parte din colectia EGO
Livrarea se face din stoc, in 24-48 ore, din depozitul de carte LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri.
Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 119 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate
Posta Panduri, minim 199 lei cu livrare in Easybox oriunde in tara, minim 149 lei cu livrare prin
curier in Bucuresti si minim 199 lei pentru livrarea prin curier, in tara.
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 1 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.