Descriere - Lectia de poezie
Cititori romani, va dezvalui exclusiv secretul Lectiei de poezie. Cititorii americani nu-l cunosc, ei dezbat de cand a aparut cartea. Unii zic ca-s terorist, altii, ca practic am descoperit America. E vorba de ultimul meu curs de scriere poetica in engleza la Universitate. Dupa 25 de ani de pedagogie meticuloasa, mi-am dat permis de port-arma.
Le-am dat studentilor lectii extrem de periculoase, care ar fi fost interzise de Catedra si de Decanat daca ar fi stiut despre ce-i vorba. Studentii s-au inaltat la cerintele mele cu pasiune ingereasca. La cafenea, dupa fiecare zi de curs, am relatat precis si detaliat aventurile noastre pe taramul liric al Americii. Dupa ce a fost publicata cartea au izbucnit scandalul si controversa. Pana acum, n-am dezvaluit nimanui secretul: lectia mea de poezie americana n-a fost de fapt lectie de poezie americana. A fost lectie de poezie romana, predata in engleza de un poet american influentat de poezia franceza a lui Tristan Tzara, dadaist evreu din Moinesti. Acum stiti cu totii ca America n-a fost inca descoperita.
Andrei Codrescu
1 Aprilie 2014
Acest transilvan cu mustata bateau-mouche reuseste prin meditatie sa induca un apetit pentru subversiv — o medicina absolut necesara in zilele noastre de „fascism prietenos“.
Lawrence Ferlinghetti
In acest moment, Andrei Codrescu este marele poet al intalnirii dintre culturi, exceptional in capacitatea lui de a clarifica cu simpatie, intelegere si forta lirica nodurile concentrate dintre etica si imaginatie.
Kenneth Warren
Poezia lui Codrescu functioneaza pe numeroase niveluri: reportaje despre ce si cum este o viata de poet, mereu in curs de transformare, si in acelasi timp un raport detaliat despre viata rapid schimbatoare si tot mai complexa a secolului 21.
Larry Sawyer
Andrei Codrescu (1946) a trait in Romania pana la varsta de 19 ani. In 1989, dupa o absenta de peste un sfert de secol, a revenit in tara pentru a relata de la fata locului evenimentele din decembrie 1989 si caderea regimului comunist, pe care le-a redat in Gaura din steag, declarata de New York Times „Notable Book of the Year“ (1991). Eseurile sale care analizeaza dezintegrarea comunismului au aparut intr-o serie de volume, inclusiv in The Disappearance of the Outside (1991), Zombification (1994) si The Dog with a Chip in His Neck (1996), ultimele doua la editura St. Martin’s Press. Andrei Codrescu este comentator la National Public Radio, fondator al publicatiei Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas si a predat literatura la Louisiana State University in Baton Rouge. In Romania i-au fost traduse si publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care: Domnul Teste in America (1993), Contesa sangeroasa, (1999), Mesi@ (1999, 2006), Casanova in Boemia (2005). La Curtea Veche Publishing, in seria „Andrei Codrescu“, au fost publicate pana in prezent Prof pe drum (2008), Gaura din steag. Povestea unei reveniri si a unei revolutii (2008), Ghid Dada pentru postumani. Tzara si Lenin joaca sah (2009) si Ay, Cuba! O calatorie socio-erotica (2012).
Numar pagini:160
Anul aparitiei:2014
Pentru orice solicitare contactati
departamentul Suport Clienti LibrariaOnline.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaOnline.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi
permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi
diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor
acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Timpul maxim de procesare al acestei carti este de 4 zile.
Estimarea este exprimata in zile lucratoare si se refera la timpul maxim de aprovizionare si expediere.
Titlurile de curand epuizate sau cele aflate in curs de reeditare nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.